שדד מחנות מחשבים, התחרט והשאיר מכתב התנצלות - אך נעצר
תושב ירושלים חזר בו אחרי 10 דקות והשיב את שגנב, והשאיר מכתב שבו פרסם גם את מספר הטלפון הנייד שלו. באותו הערב הוגשה נגדו תלונה, אך הוא נעצר לאחר שבוע. למרות התנגדות המשטרה, הוא שוחרר למעצר בית
תושב ירושלים שפרץ בשבוע שעבר לחנות מחשבים בבירה וגנב מהמקום כסף, התחרט כעבור 10 דקות מאז ביצוע העבירה והחליט לשוב על עקבותיו, להשיב את הכסף ואף השאיר מכתב התנצלות עם מספר הטלפון שלו.
למרות הבעת החרטה של החשוד, הוגשה נגדו עוד באותו היום תלונה והמשטרה פתחה בחקירה. אתמול (ג'), כשבוע מאז המקרה, המשטרה עיכבה אותו לחקירה שבה הודה במיוחס לו. היום החליטה המשטרה לעצור אותו בחשד להתפרצות ובהמשך הוא הובא לבית משפט השלום בירושלים להארכת מעצרו, שם בניגוד לעמדת המשטרה שוחרר למעצר בית.
במהלך הדיון, למרות שהחשוד הודה בביצוע העבירה, במשטרה סברו כי בשל החשש לשיבוש הליכי חקירה ומסוכנותו, הם זקוקים לשלושה ימי מעצר כדי להשלים את החקירה. "המעשים המיוחסים למשיב מעידים על מסוכנות" אמר נציג המשטרה.
מסיבה זו פנה סנגורו של החשוד, עו"ד חן הולנדר, בשאלה למשטרה: "האם יש סיבה לכך שכשבוע ימים אתם לא עוצרים אם אתם חושבים שהוא כל כך מסוכן?" נציג המשטרה בחר שלא לענות באופן ישיר לשאלה והשיב כי זו "שאלה תיאורטית שעליה לא אוכל לענות".
בהחלטה קבעה השופטת חוי טוקר כי קיים חשד סביר למעשיו של החשוד, אך דחתה את עמדת המשטרה באשר למסוכנותו, בשל העובדה שהשאיר את פרטי מספר הטלפון הנייד שלו ושיתף פעולה בחקירה.
"מפני שהמשיב הודה, על פניו החקירה הסתיימה. לאור שיתוף הפעולה מלא של המשיב יש ליתן בו אמון גם ביחס לפעולות החקירה שנותרו", כתבה.
עו"ד חן הולנדר שייצג את החשוד מטעם הסנגוריה הציבורית: "אנו מברכים על החלטת בית המשפט שבחר לקבל את טענותינו ולהעדיף את שחרורו על פני מעצרו. מדובר באדם צעיר נטול עבר פלילי שהכה על חטא מיד לאחר המעשה, והשאיר את פרטיו האישיים במקום האירוע. בנסיבות אלה נכון היה שלא להורות על מעצרו וכך הורה בית המשפט".
ממשטרת ישראל נמסר כי "עם קבלת התלונה במשטרה, נפתחה חקירה שעדיין מתנהלת ומטבע הדברים לא נוכל לפרט אודותיה בשלב זה. יחד עם זאת ראוי להעמיד דברים על דיוקם ולמנוע הטעייה של ציבור הקוראים".
"ללא כל קשר למקרה זה או אחר, נציין כי היעדר ״רישום פלילי״ איננו שיקול יחיד לבקשה להאריך מעצרו של חשוד, שכן למשל כתב אישום שהוגש נגד אדם וטרם הבשיל להרשעה אינו חוסה תחת קטגוריה זו אך רלוונטי בהכרח במכלול השיקולים להאריך מעצרו של אדם ולקבוע מידת מסוכנות ומועדות".
עוד נמסר כי "בפועל, מרבית החשודים הנחקרים במשטרה לא מובאים להארכת מעצר והנושא נשקל על ידי חוקרי המשטרה בכובד ראש ובהתאם לנסיבות המקרה, זהות החשוד ועברו ולמכלול השיקולים המקצועיים והענייניים. זאת ועוד, שחרורו של חשוד על ידי בית המשפט בתנאים מגבילים – אינו מעיד כהוא זה על חפותו ו/או על תוצאות ההליך הפלילי".