שתף קטע נבחר

 

"ניו יורק טיימס" נגד אבו מאזן: "עליו להתפטר"

מאמר המערכת של אחד מהעיתונים החשובים בעולם תוקף את הנשיא הפלסטיני בעקבות הנאום האנטישמי שנשא. תחת הכותרת "שהדברים הבזויים יהיו האחרונים שיגיד כמנהיג הפלסטינים" נכתב במאמר: "הוא הגיע לשפל חדש והגיע הזמן שיפנה את מקומו"

 

אבו מאזן ניו יורק טיימס נאום אנטישמי מאמר מערכת (צילום: רויטרס)
אבו מאזן והכניסה למשרדי "ניו יורק טיימס"(צילום: רויטרס)

"איבד כל פיסת אמינות שנותרה כדי להמשיך לשמש פרטנר אם אי יש סיכוי שהפלסטינים והישראלים יחזרו לשולחן המשא ומתן". אלה הדברים הקשים שמופנים כלפי הנשיא הפלסטיני אבו מאזן במאמר המערכת של אחד מהעיתונים החשובים בעולם, "ניו יורק טיימס".

 

מאמר המערכת שהתפרסם הלילה (ה') מתייחס לנאום האנטישמי שנשא אבו מאזן ועורר סערה ברחבי העולם לאחר שהפריח, ולא בפעם הראשונה, תיאוריות קונספירטיביות על הקשר של היהודים לארץ ישראל בנאום ביום שני בכינוס המועצה הלאומית הפלסטינית ברמאללה.

 

"מדינות אירופה לא היו נגד היהודים רק בשל הדת שלהם, אלא בשל הפעילות החברתית שלהם והנגיעה שלהם בהלוואות, ריביות, בנקים ועוד", אמר אבו מאזן שטען גם כי היטלר הציע ליהודים פיצוי כספי בתמורה להגירה מאירופה לפלשתינה, כולל אפשרות לקחת איתם את כל נכסיהם ולמכור את הנדל"ן שלהם ביבשת. לדבריו, "הוא (היטלר) רצה שהלאום היהודי שנמצא שם (בפלשתינה) יהיה מועיל עבורו".

 

דבריו של ריבלין נגד אבו מאזן    (צילום: איתמר אייכנר)

דבריו של ריבלין נגד אבו מאזן    (צילום: איתמר אייכנר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"גם במצב הנוכחי, נאום הנבזי של אבו מאזן הוא שפל חדש. אין ספק שהוא מרגיש מוכה מכל כיוון, אבל להיכנס לכזו אפלה, זה רק מוכיח שהוא חייב לעזוב את תפקידו", נכתב במאמר המערכת. "הפלסטינים צריכים מנהיג עם אנרגיה, יושרה וחזון, אחד שמחזיק בסיכוי טוב יותר להשיג עצמאות עבור הפלסטינים ולאפשר חיי שלום עבור שני העמים".

 

ב"ניו יורק טיימס" ציינו כי זו לא הפעם הראשונה שבה אבו מאזן משמיע דברי שטנה שכאלה. במאמר שכתב בשנות ה-80 הטיל אבו מאזן, הידוע גם כמחמוד עבאס, ספק במספר הנרצחים היהודים שעומד על שישה מיליון. בשנת 2003 הוא חזר בו: "השואה הייתה נוראית, פשע בלתי נסלח כלפי העם היהודי ופשע נגד האנושות שלא ניתן להשלים איתו".

 

עם זאת, ב"ניו יורק טיימס" מציינים כי לישראל אחריות בפגישה בסמכות של אבו מאזן. "מאז קרסו שיחות השלום ב-2014, ממשלת הימין הקיצונית של ישראל הרחיבה התנחלויות. טראמפ הבטיח תוכנית שלום, אבל שום דבר לא יוצא לפועל בצל הדיווחים כי תוכנית שכזו תהיה יותר לטובת ישראל", נכתב במאמר המערכת.

 

אבל באותה מידה גם אבו מאזן אחראי. "האומות הערביות איבדו עניין ועסוקות בלחימה בתימן ובסוריה ובאיום האיראני. גם יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן מתח ביקורת על ההנהגה הפלסטינית שדחתה הצעות ישראליות בעבר. אבו מאזן מנהל הנהגה פלסטינית שנגועה בשחיתות ובחוסר תפקוד והוא כבר איבד את התמיכה ברחוב הפלסטיני", נכתב במאמר.

 

עוד צוין כי "אבו מאזן החליש את המוסדות הממשלתיים שחיונים עבור המדינה העתידית ומסרב בתוקף לערוך בחירות חדשות. הוא לא הצליח גם לאחד את השורות בקרב הפלגים הפלסטיניים, שעוד יותר מפולגים בשל המתרחש ברצועת עזה, שם שולט חמאס".

 

דבריו של אבו מאזן עוררו גל גינויים בישראל ובעולם - מראש הממשלה נתניהו דרך הנשיא ריבלין ותגובות נזעמות גם בארה"ב ובאירופה. מזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף, סאיב עריקאת, הגיב אתמול ואמר כי הנשיא הפלסטיני לא הכחיש את מעשי הטבח שנגרמו ליהודים בשואה.  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים