שקד חתמה על החנינה לקובי פרץ, אולמרט משך את הבקשה שלו
שרת המשפטים חתמה על בקשת החנינה של הזמר קובי פרץ, שהורשע בהעלמת מס של מיליונים, למרות עמדת הפרקליטות. כעת תועבר הבקשה לנשיא המדינה. בתוך כך, ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט הודיע לשקד וריבלין כי הוא מושך לעת עתה את בקשת החנינה שהגיש
שרת המשפטים איילת שקד חתמה היום (ה') על בקשת החנינה של הזמר קובי פרץ, למרות עמדת הפרקליטות. בקשתו של הזמר לקיצור המאסר תועבר לנשיא המדינה ראובן (רובי)ריבלין. בתוך כך, ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט הודיע לריבלין ושקד כי החליט לעת עתה למשוך את בקשת החנינה שהגיש לפני כחודש.
פרץ מרצה עונש מאסר של שנה וחצי מאז תחילת חודש אוגוסט לאחר שהורשע בהעלמת מס ועונשו המקורי קוצר. עוד לפני שנכנס לרצות את עונשו הגיש הזמר בקשת חנינה לנשיא המדינה ריבלין. הנשיא אימץ את עמדתה של שרת המשפטים שקד ודחה את הבקשה. בתשובתו הוא הדגיש כי מוסד החנינה איננו ערכאת ערעור והוא נועד למקרים בודדים וחריגים בלבד. ריבלין הוסיף: "בבקשת החנינה אין שינוי בנסיבות שיש בו כדי להצדיק מעשה חריג ויוצא דופן של חנינה מאת נשיא המדינה".
בהכרעת הדין הטיחה בו השופטת לימור מרגולין יחידי מבית משפט השלום בתל אביב דברים קשים ביותר: עדותו לא עוררה אמון. הנאשם שיקר לחוקרים ולבית המשפט בנושאים מהותיים ובהם הכספת ומסר גרסאות סותרות. האמון הניתן בתשובותיו נמוך מאוד.
כתב האישום התייחס לשנים 2009-2005, אז הופיע פרץ בהופעות חיות, הקליט ומכר דיסקים, הפיק רינגטונים והופיע ברדיו ובטלוויזיה. נטען כי הוא ואמרגנו יוחאי יעיש סיכמו שיעיש יקבל את ההכנסות של פרץ מההופעות ויעביר לזמר 50 אחוז מהרווחים. כדי לחמוק מתשלום מס הציג פרץ לאחר מכן מצג כוזב על הכנסותיו. פרץ, כך נטען, דרש מאמרגנו לחתום על חוזה למראית עין בלבד, ובו נתונים פיקטיביים של תאריכים והכנסות. נרשם כאילו פרץ קיבל 7,000 שקלים בחודש, ומשנת 2003 - קיבל 12 אלף שקלים בחודש בלבד.
אולמרט החליט למשוך את בקשת החנינה
ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט הודיע לנשיא ריבלין ולשרה שקד על החלטתו למשוך לעת עתה את בקשת החנינה שהגיש לפני כחודש. גורמים בכירים במשרד המשפטים אמרו ל-ynet כי בכל מקרה סיכוייו של אולמרט לקבל חנינה היו נמוכים מלכתחילה, מכיוון שהפרקליטות ומחלקת החנינות במשרד היו ממליצות להשיב בשלילה לבקשת החנינה.
אולמרט ביקש לקצר את תקופת ההתיישנות על עבירותיו הפליליות, שעומדת על עשר שנים, מה שיוביל בין השאר להסרת הקלון שמונע ממנו לשוב ולהיבחר לכל תפקיד פוליטי. כמו כן הוא ביקש למחוק את הרישום הפלילי שלו.
מקור משפטי בכיר הבהיר כי על פניו הבקשה לא עומדת בארבע אמות מידה נדרשות. ראשית, אולמרת הורשע בעבירות של קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים ושיבוש מהלכי משפט. מדובר בעבירות שיורדות לשורש האינטרס הציבורי. שנית, חלפו רק תשעה חודשים מאז השתחרר אולמרט מבית הכלא ומיד עם שחרורו ריבלין העניק לו חנינה בכך שאינו מוגדר אסיר ברישיון ויכול להתפרנס מנסיעותיו לחו"ל.
שלישית, אולמרט לא הביע חרטה על המעשים שבגינם הורשע. יתר על כן, הוא שב ותקף בחריפות את גורמי אכיפת החוק שעסקו בעניינו במסגרת ראיונות ובמסגרת הספר שהוציא. בנוסף לא השתנו נסיבות אישיות שמצדיקות פניה לחנינה, שהיא גם מעשה חסד.
העילה היחידה שעמדה לימינו של אולמרט בהגשת בקשת החנינה היא המתווה של חנינת שנת ה-70 למדינה, שבמסגרתה עבריינים מורשעים יכולים לפנות בבקשת חנינה בטענה שזוהי הרשעתם הראשונה והיחידה בדין.