שתף קטע נבחר
 

סטודנטיות מובילות בהנדסה

עזריאלי - המכללה האקדמית להנדסה בירושלים - היא המוסד המוביל בשילוב נשים לתואר ראשון בהנדסת תוכנה, חשמל ואלקטרוניקה בישראל. מזה שש שנים, מפעילה תוכנית המעצימה סטודנטיות ומסייעת להן להשתלב בשוק העבודה הטכנולוגי וביצירת קריירה משמעותית

מתוך 650 הסטודנטים לתואר הראשון בהנדסת תוכנה, חשמל ואלקטרוניקה בעזריאלי – המכללה האקדמית להנדסה, 267 הן סטודנטיות, דבר שמציב את המכללה במקום המוביל בישראל בשילוב נשים במקצוע זה, כך על-פי המועצה להשכלה גבוהה. התוצאה הזו אינה מפתיעה, בהתייחס לכך שהמכללה מפעילה מאז 2012 תוכנית דגל בשם "מנהיגות נשים רב-תרבותית בהנדסה ובמדעים", שמטרתה העצמה וקידום סטודנטיות וסיוע להן להשתלב בשוק העבודה וביצירת קריירה משמעותית. לדברי מנהלת התוכנית ומנהלת היחידה למעורבות חברתית, עדי סיסו-יורן, במהלך התוכנית התלת-שנתית הסטודנטיות נחשפות לאי-שוויון מגדרי בחברה הישראלית, במקביל להיחשפותן לסוגיות מגדריות שונות בפוליטיקה, בתקשורת, במקומות עבודה ועוד. חשיפה זו נועדה להגביר את מודעותן ואת חשיבתן הביקורתית ולהעניק להן כלים שיאפשרו להן השתלבות בתפקידי מפתח בתעשייה.

 

סטודנטיות להנדסה בעזריאלי (צילום: יח
סטודנטיות להנדסה בעזריאלי(צילום: יח"צ)

 

מעבר לכך, שואפים במכללה להביא לעלייה בשיעור הנשים הרוכשות תואר אקדמי במקצועות ההנדסה והמדע בחברה הישראלית. זאת באמצעות פרויקט "שגרירות הנדסה" המפגיש את הסטודנטיות עם נערות, במטרה להציג להן מודל נשי המסוגל להצליח בתחומי הנדסה הנתפסים כ"גבריים". "במסגרת תוכנית המלגות של המכללה", מספרת סיסו-יורן, "הסטודנטיות נפגשות עם תלמידות כיתה ט' לחונכות פרטנית וקבוצתית. הן עובדות איתן על דימוי עצמי, מציגות את אי-השוויון בחברה הישראלית ואיך הדבר נוגע להן. הסטודנטיות מהוות מודל חיקוי עבור הצעירות, מספרות על תעשיית התוכנה והטכנולוגיה כדי לקרב אותן לעולם זה ולפתוח בפניהן דלת לקריירה בעתיד. פעמיים בשנה התלמידות מגיעות למכללה, מסיירות במעבדות, שומעות הרצאה של אחת מנשות הסגל ומשתתפות בסדנת תכנות וזוכות גם למפגשי העשרה עם נשים במדע".

 

אחת מבוגרות התוכנית היא אביבה סטמבולסקי, המשמשת כיום כמנהלת צוות רגולציה ב"ב.ו.ל פארמה", קצינה במילואים שהייתה בין מצטיינות הנשיא ביום העצמאות האחרון. לדבריה, "הנגשת תחום ההנדסה לבנות שמגיעות מבתים חלשים יותר ובניית תוכנית העצמה נשית עבורן, היא חשובה ביותר. זאת כדי שיראו שנשים יכולות לעבוד בתחומים שנתפסים כגבריים, ושזה לא פוגע בהן ואפילו יכול להעלות אותן עוד רף בחיים. היום אני רואה את הבנות האלה מצליחות בצבא, באקדמיה ובשוק התעסוקה. זוהי זכות גדולה וסיפוק אדיר להיות חלק מהתוכנית הזו, ברמה האישית או המערכתית, לקחת נפשות צעירות ולהעצים אותן לרמה הכי גבוהה שאפשר".

 

"כשהייתה הדרת נשים בתחומים הטכנולוגיים בתעשייה זה פגע הן בחברות והן במדינה. מכאן החשיבות שבחזון לסייע להכניס נשים לתחומים שונים שבהן המכללה עוסקת, מהנדסת חשמל ועד הנדסת מכונות, מהנדסת תרופות ועד הנדסה אזרחית. אני רואה כיום השתלבות של יותר ויותר נשים בתחומים אלה, וחברות שנותנות את המקום לנשים הן החברות המפותחות יותר, כי לאישה יש דרך אחרת לראות ולעשות דברים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
סטודנטיות להנדסה בעזריאלי
צילום: יח"צ
מומלצים