הערכה: חיזבאללה זכה ברוב המושבים בפרלמנט הלבנוני
על-פי תוצאות ראשוניות, מסתמן כי ארגון הטרור השיעי זכה ברוב הקולות בבחירות. אל-חרירי גרף את רוב הקולות הסוניים. התוצאות הסופיות צפויות להתפרסם בשעות הצהריים. שיעור ההצבעה היה נמוך במיוחד
ארגון הטרור חיזבאללה זכה ברוב המושבים בפרלמנט הלבנוני - כך על פי תוצאות ראשוניות של הבחירות שמתפרסמות הבוקר (יום ב'). אם המספרים יאומתו בספירה הסופית של הקולות – תהיה זו זריקת מרץ פוליטית אדירה לארגון השיעי. לפי התוצאות שאינן סופיות, בבחירות, שנערכות בלבנון לראשונה זה תשע שנים - מסתמן כי ראש הממשלה סעד אל-חרירי גרף את רוב הקולות הסוניים.
אל-חרירי צפוי לעמוד בראשות הממשלה בשל העובדה שראש הממשלה בלבנון חייב להשתייך לזרם הסוני. חיזבאללה, על-פי התוצאות הראשוניות, הצליח לזכות ברוב בשל בריתות שכרת עם עדות אחרות.
התוצאות הסופיות לא יימסרו לפני שעות הבוקר והצהריים, אך כך או כך, בארץ הארזים כבר יש מי שהביעו אכזבה מנתון אחד - שיעור ההצבעה הנמוך. משרד הפנים הלבנוני ניסה לעודד את בעלי זכות הבחירה להצביע בטענה כי זהו "יום חג" לדמוקרטיה הלבנונית, אבל מנתונים רשמיים של המשרד עולה שאחוז ההצבעה עמד על 49.2% - נתון נמוך בהשוואה לבחירות הקודמות ב-2009, אז עמד אחוז ההצבעה על 54%.
הבחירות אתמול היו הראשונות שנערכות בלבנון זה תשע שנים, והן היו קרב ישיר בין מחנהו של ראש הממשלה סעד אל-חרירי, בן טיפוחיה של סעודיה, לבין המחנה של חיזבאללה המשתייכת לאיראן. ערב ההליכה לקלפיות נשמעו הערכות שמאזן הכוחות אינו עומד להשתנות באופן משמעותי, אך רבים קיוו שמועמדים חדשים מארגוני החברה האזרחית יוכלו להביא שינוי מסוים למערכת הפוליטית.
אלפי חיילים ושוטרים הוצבו ליד הקלפיות כדי לשמור על הביטחון. לבנון ספגה בשנים האחרונות כמה פיגועים קשים, בעיקר מצד ארגונים סוניים שביקשו לנקום על מעורבותו של חיזבאללה השיעי במלחמה בסוריה. מעבר לזאת, בארץ הארזים קיים חשש תמידי לפרוץ קרבות ירי בין ארגונים וכנופיות המשתייכים לעדות שונות.
שר הפנים, נוהד משנוק, המתמודד ברשימה של אל-חרירי, אמר בהגיעו לקלפי בביירות: "זה מעיד על הדמוקרטיה בלבנון ועל חשיבותה של הדמוקרטיה. זהו יום כלולותיה של הדמוקרטיה, כפי שאמרנו מההתחלה. ברכות למי שינצח הלילה, יהיה אשר יהיה". אל-חרירי עצמו אמר בבואו לקלפי: "כשאנחנו רואים מה קורה במדינות שסביבנו ומנגד רואים שלבנון עורכת בחירות דמוקרטיות – זה מראה שמצבה של לבנון טוב". אל-חרירי עצמו המתין בתור לקלפי כ-20 דקות.
במעוז חיזבאללה בדרום ביירות נרשמה תנועה ערה לקלפיות. הרחובות התמלאו בכרזות של המועמדים ושל דגלי הארגון השיעי. הסיסמה שבחר חיזבאללה בבחירות האלה היא "אנחנו נגן על לבנון ונבנה אותה" – מסר שלפיו חיזבאללה הוא לא רק המגן הצבאי של המדינה, אלא גם מי שמסוגל לפתח אותה. "אנחנו אוהבים את ההתנגדות", אמרה אמירה סידני, קשישה בת 85 שבאה להצביע. "ההתנגדות" הוא השם שבו מכנים עצמם ארגוני הטרור הפועלים נגד ישראל.
חלוקת המושבים בפרלמנט הלבנוני נעשית לפי אזורי בחירה ולפי חלוקה לעדות. לכל עדה מוקצה בפרלמנט מספר מושבים שישקף את משקלה היחסי בחברה. בפרלמנט הלבנוני יש 128 מושבים, והם מתחלקים שווה בשווה בין הנוצרים למוסלמים. המושבים המוקצים למוסלמים מחולקים כך שהסונים מקבלים 27, השיעים 27, הדרוזים שמונה והעלווים שניים. המטרה בחלוקה זו היא להפחית טענות לקיפוח ולמתן משקל פוליטי לא הוגן לעדה זו או אחרת – טענות שכבר הביאו בעבר למלחמת אזרחים עקובה מדם.
בבחירות האלה חבר חיזבאללה לתנועת "אמל" השיעית, כפי שעשה בבחירות הקודמות, ובשבועות האחרונים הוא ערך כנסים רבים במוקדים שהוא מאמין כי הוא יכול לגייס בהם תמיכה גדולה. ברשימה המשותפת יש 33 מועמדים – 15 מחיזבאללה ו-18 מאמל. מול חיזבאללה התייצבו תנועת אל-מוסתקבל וראש הממשלה אל-חרירי, שרק לפני חודשים אחדים הודיע בהכרזה דרמטית מסעודיה על התפטרותו בגלל חתירתן של חיזבאללה ואיראן תחתיו – אך מאז חזר בו מההתפטרות.