אחרי העונש לאסד - ארה"ב חוזרת להפציץ את דאעש
ימים ספורים אחרי המתקפה המערבית חזרה נושאת המטוסים "הארי טרומן" לים התיכון. ביום חמישי חידש הצבא האמריקני את הגיחות נגד דאעש בסוריה: "מראה כמה אנחנו נחושים לעזור לבעלות הברית באזור"
ביום חמישי התחיל כוח תקיפה אמריקני, בראשות נושאת המטוסים "הארי טרומן", לצאת מהים התיכון לגיחות נגד דאעש בסוריה. מדובר בהמשך המשימות של צבא ארה"ב, שמוביל את הקואליציה נגד ארגון הטרור.
ב-18 באפריל הצטרף הכוח לצי השישי של ארה"ב, כמעט שבוע אחרי שארה"ב, בריטניה וצרפת תקפו אתרים בסוריה שלפי החשד שימשו לאחסון ופיתוח נשק כימי של משטר אסד. בחיל הים האמריקני מסרו כי הגעת הכוח לאזור הייתה מתוכננת, ונועדה לתמוך בשותפות בקואליציה, בבעלות הברית בנאט"ו ובאינטרסים הביטחוניים של ארה"ב.
"התחלנו פעילות מבצעית כדי לתמוך ב'מבצע נחישות טבועה' (שם המבצע שנפתח ב-2014 נגד דאעש בסוריה ובעיראק)", אמר קפטן ניקולס דינה, שמפקד על נושאת המטוסים הארי טרומן. "הפעילות מראה את הנחישות שלנו בפעילות לצד השותפות ובעלות הברית שלנו באזור, ואת המאבק המתמשך שלנו לחיסול דאעש והשפעתו על האזור", אמר דינה.
הצי האמריקני מסר כי מהשלישי במאי יוצאים מטוסי קרב אמריקניים לגיחות בסוריה ממזרח הים התיכון. נושאת המטוסים האחרונה בצי השישי שלקחה חלק בתקיפות הייתה "ג'ורג' בוש", שביצעה פעילות מבצעית ממזרח הים התיכון ביולי 2017.
"הארי טרומן" מסוגלת לשאת 90 מטוסים, כולל מטוסי קרב "סופר הורנט" מסוג F-18. לפי מפקד מחלקת חיל האוויר בטרומן, סטיבן דיוניידי, כרגע יש בערך 60 מטוסים על סיפון "הארי טרומן". מטוסי קרב המריאו מהסיפון של נושאת המטוסים לתקיפות בשישי ובשבת.
כוח התקיפה שנמצא בים התיכון כולל בין השאר את הספינה "נורמנדי" ואת המשחתות "ארלי ברק", "פרגוט", "פורסט שרמן" ו"בלקלי". "העבודה בסיסית שלנו, באמצעות הנוכחות שלנו בלבד, היא להגדיל את היציבות והביטחון בחלק הזה של העולם", אמר דינה.
נושאת המטוסים "הארי טרומן" הייתה מרכז הפעילות של הצי האמריקני נגד דאעש ב-2016. היא חזרה הביתה לנמל בנורפולק בווירג'יניה אחרי מבצע שנמשך שמונה חודשים. לא ברור כמה זמן תימשך הפעילות הנוכחית בים התיכון.
"נהיה כאן כל עוד הם צריכים אותנו, ואז נמשיך הלאה כשהם יחליטו שהם צריכים שנעשה משהו אחר", אמר המפקד ג'ין בלאק. בינתיים מתחזק הצי האמריקני חזית אחרת. ביום שישי הודיע הצי שהוא מקים מחדש את הצי השני שלו, שאחראי על צפון האוקינוס האטלנטי, על רקע המתיחות הגוברת בין וושינגטון למוסקבה.
בים התיכון נשאל הקפטן דינה על היחסים של ארה"ב עם חיל הים הרוסי באזור. "עד כה היו לנו כמה אינטרקציות עם הרוסים בים התיכון. הייתי מעורב כמעט בכולן, וכל אחת מהן הייתה מקצועית, מנומסת ותואמת את החוק הבינלאומי", השיב.