שתף קטע נבחר

 

לראשונה: תביעה על הפרת זכויות יוצרים נגד זייפני שטרות

מחיר הזיוף: בנק ישראל ופרקליטות המדינה הגישו לראשונה תביעה אזרחית בסך 400 אלף שקל על "הפרת זכויות יוצרים", כנגד שני עבריינים שהורשעו בזיוף שטרות. "התביעה תעביר מסר חד ומרתיע, על פיו, מלבד הדין הפלילי, זייפני כספים עומדים גם בפני תביעה אזרחית בסכומים משמעותיים"

בנק ישראל הגיש היום (ג'), באמצעות פרקליטות המדינה, לבית משפט השלום באשקלון תביעה בסך 400 אלף שקל כנגד שני נאשמים שהורשעו בזיוף שטרות כסף, בעילה של "הפרת זכויות יוצרים".

 

 

מדובר במקרה ראשון מסוגו שבו הבנק המרכזי מגיש תביעה אזרחית כנגד עבריינים שזייפו שטרות, זאת בנוסף ובעקבות ההליך הפלילי שניהלה נגדם המדינה ובמסגרתו הורשעו.

 

הנתבעים, יעקב מורסיאנו ורועי בר איתן, הורשעו בבית משפט השלום באשקלון על פי הודאתם במסגרת הסדר טיעון בעבירות סיוע לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, וכן בעבירות זיוף שטר כסף וזיוף מסמך.

 

לפי כתב האישום בו הורשעו, במהלך חודש ינואר 2017, קשרו השניים קשר לבצע סדרת פשעים שעניינה, בין היתר, ייצור וזיוף של שטרות כסף. הנתבעים רכשו והשיגו ציוד ייעודי לצרכי הזיוף ופעלו במשך מספר חודשים לזיוף שטרות של 200 שקל בערך כספי של עשרות אלפי שקלים.

 

לפי כתב התביעה, "הנתבעים פעלו בתחכום רב, עשו שימוש במכשור טכנולוגי מתקדם ובידע, גייסו מקורות מימון למטרות ההונאה, המרמה, הזיוף וגניבת זכות היוצרים של הבנק, הפכו דירות באשקלון למוקד הפצת תוצרי זיוף ומרמה לכל חלקי הארץ, החדירו כסף מזויף לשוק בכמות ניכרת, והכל למען בצע כסף". בגין מעשים אלו הורשעו הנתבעים ונגזרו עליהם עונשי מאסר בפועל לצד עונשי מאסר מותנים וכן קנסות בסך 28 אלף שקל כל אחד.

 

מצא את ההבדלים:

שטרות מזוייפים ()
העליון - שטר תקין. התחתון - השטר שזוייף
 

בתביעה הנגררת שהגיש כאמור בנק ישראל, באמצעות היחידה לאכיפה אזרחית בפרקליטות המדינה ופרקליטות מחוז דרום, נכתב כי הנתבעים העתיקו את השטרות המקוריים של הבנק, על עיצובם הגרפי המקורי, ושכפלו את השטרות לשם מכירתם והפצתם. "הנתבעים הפרו את זכויות היוצרים של הבנק בשטרות המופקים על ידו ועליהם לפצותו בגין הפרה זו".

 

שטרות מזוייפים ()
השטר התחתון - מזוייף

בבנק ישראל מציינים כי "צעד זה מתווסף לצעדי האכיפה הנמרצים שמבצעת משטרת ישראל, ומבטא שיתוף פעולה הדוק של בנק ישראל עם רשויות אכיפת החוק, תוך שימוש במגוון כלים ושיטות, על מנת להגן על הציבור מפני זיופי מטבע ולמצות את הדין עם הזייפנים. התביעה תעביר מסר חד ומרתיע, על פיו, מלבד הדין הפלילי, זייפני כספים עומדים גם בפני תביעה אזרחית, בסכומים משמעותיים"

 

צילום: אלי סגל

צילום: אלי סגל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בבנק המרכזי מוסיפים כי "עד כה, באף אחד מניסיונות הזיוף לא הצליחו הזייפנים לחקות את סימני הביטחון, וצעדי בנק ישראל להסברה והגברת המודעות, תחת המסר 'פשוט לבדוק שזה בטוח', נועדו לאפשר לכל אזרח להכיר את סימני הביטחון ולבדוק בקלות שהשטרות שבידיו אמינים ובטוחים. בנק ישראל ימשיך לשתף פעולה עם גורמי האכיפה, כמו גם עם גופים שונים במגזר העסקי והציבורי, כדי לשמור על איכות השטרות שבמחזור ואמינותם".

 

מהפרקליטות נמסר: "הפרקליטות רואה חשיבות רבה בשימוש בכלים אזרחיים כמשלימים להליך הליבה הפלילי, לצורך הגנה על קשת האינטרסים בגין הפשעים שמבוצעים כלפי בנק ישראל והמדינה. רשויות אכיפת החוק יתמידו בשימוש בכלים אלה במקרים דומים בעתיד, בכדי לאכוף ולהרתיע גורמים מלפגוע בזכויות היוצרים של הבנק".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים