שתף קטע נבחר

 

במותם נפרדו: זוג שהתגרש לא ייטמן יחד

בית המשפט קבע כי חלקת קבר שנרכשה בידי בני זוג בעודם נשואים - תישאר ברשותו של הבעל, שכן היא סמוכה לקבר הוריו. האישה תקבל מחצית מסכום הרכישה ותוכל לרכוש חלקת קבר אחרת. חברה קדישא: "אין לקבור מתים שהיו שונאים בחייהם"

בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב דן באחרונה בתביעה שעניינה מכירת זכויותיה של אישה, שרכשה יחד עם בעלה לשעבר חלקת קבר משותפת. אלא שרצה הגורל - והשניים התגרשו. הגבר עתר נגד חברה קדישא וגרושתו בדרישה להיטמן לבדו בבוא העת - ובית המשפט נעתר.

 

תחילתו של הסיפור ב-2013, אז רכשו בני הזוג חלקת קבר משותפת ב-57 אלף שקלים, הממוקמת סמוך לחלקה שבה טמונים הוריו בבית העלמין בקריית שאול. בין השניים התגלעו במרוצת השנים ויכוחים וחילוקי דעות - והם החליטו להיפרד.

 

אלא שאז עתר הגבר נגד חברה קדישא ונגד אישתו לשעבר וביקש מבית המשפט לפסוק כי חלקת הקבר תהיה שלו בלבד, ולכשיילך לעולמו ביום מן הימים - ייקבר בה לבדו. הטענה, לדברי העותר, היא שבינו לבין גרושתו שוררת איבה מאז הגירושין ואין זה הגיוני שבסוף חייהם ייטמנו זה לצד זו.

 

מנגד, טענה האישה כי חלקת הקבר נרכשה מכספם המשותף, והוסיפה כי גרושהּ נישא בשנית מיד עם תום הליך הגירושין - והותיר אותה שבורת לב. עם זאת, היא הסכימה לוותר על מחצית החלקה השייכת לה אם תקבל חלקה חלופית.

 

הנימוק ההלכתי: "אין לקבור מתים שהיו שונאים בחייהם"

בחברה קדישא הסכימו עם עמדת הגבר וסברו כי אין לקבור את בני הזוג יחיד, בהסתמך על צוואת רבי יהודה החסיד, שבה נכתב, בין היתר, כי "אין לקבור שני מתים זה אצל זה שהיו שונאים בחייהם - כי אין להם מנוחה יחד".

 

השופט יהורם שקד קבע כי מכוח הדין ההלכתי ותעודת הקבר - לא ניתן לטמון את השניים יחד. "מדובר בחלקת קבר שיש לראותה כסמוכה לקברי הורי האיש ומטעם זה ולאור עמדת הדין ההלכתי - אני מוצא להעדיף את זכותו להיקבר בחלקה על פני זכות האישה". הוא פסק שעל האיש לשלם לגרושתו מחצית מסכום הרכישה – כ-28 אלף שקלים – וקבע כי האחרונה תוכל לרכוש חלקת קבר במיקום אחר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים