למרות ההסלמה בצפון - בבורסת ת"א סוגרים שבוע חיובי
ת"א 35 ות"א 125 טיפסו היום ב-0.2%. פרוטרום התחזקה ב-2.1% במחזור הגבוה בבורסה, מניות הסלולר סלקום ופרטנר קפצו ב-5.8% כ"א. ברקע - התחממות המצב הביטחוני בצפון הארץ, כאשר איראן שיגרה 20 רקטות לרמת הגולן וצה"ל תקף במקביל בסוריה
למרות ההסלמה בצפון, הבורסה נעלה את יום המסחר בעליות - ת"א 35 ות"א 125 טיפסו ב-0.2%. פרוטרום התחזקה ב-2.1% במחזור הגבוה בבורסה, מניות הסלולר סלקום ופרטנר קפצו ב-5.8% כ"א.
בסיכום שבועי: ת"א 35 טיפס ב-0.2%, ת"א 125 עלה ב-0.1%. אופקו הובילה את ת"א 35 עם זינוק של 35.3% אחרי הדוחות הטובים שהציגה, טאואר סגרה את המדד עם תשואה שבועית שלילית של 7.4%. אייסקיור מדיקל זינקה ב-222.3%, לשווי שוק של 130.8 מיליון שקל, אחרי שהציגה הצלחה של 99% בניסוי לריפוי סרטן השד.
מניות מרכזיות
נייס מאבדת 2.3%, למרות שפירסמה דוחות רבעוניים שעלו על התחזיות. התוצאות שהציגה חברת התוכנה הדואלית אמנם עלו על צפי האנליסטים, אך הציגו ירידה ברווח הנקי לעומת הרבעון הקודם - הרביעי של שנת 2017.
נייס, המפתחת תוכנות לניהול קשרי לקוחות וסיכונים בגופים פיננסיים וביטחוניים, דיווחה על הכנסות רבעוניות של 341 מיליון דולר, עלייה של 11% לעומת 308 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2017, וגבוהה מתחזיות האנליסטים שעמדו על 333 מיליון דולר. ההכנסות ברבעון הקודם עמדו על 396 מיליון דולר.
כיל מטפסת ב-2% אחרי שפירסמה דוחות טובים - החברה דיווחה על רווח נקי מתואם, בנטרול אירועים חד-פעמיים חריגים שהתרחשו ברבעון שחלף, שעמד על 106 מיליון דולר, עלייה של 55.9% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. המכירות של כיל טיפסו בכ-8.4% והסתכמו בכ-1.4 מיליארד דולר ברבעון הראשון. כיל הודיעה כי תחלק דיבידנד בהיקף של 52 מיליון דולר עם פרסום התוצאות.
ברקע למסחר
אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי של פסגות, מתייחס להסלמה במצב הביטחוני: "האירועים עשויים באופן טבעי לייצר תנודתיות מכיוון שאי הוודאות גבוהה וסימני השאלה רבים. תנודתיות זו תבוא כנראה לידי ביטוי בשוק המניות, בשוק המט"ח ובשוק האג"ח בשל הקפיצה במחיר הנפט שמשפיעה ישירות על ציפיות האינפלציה.
"עם זאת, העבר מלמד שהמשקיעים יודעים להבחין בין אי ודאות שההשפעה שלה היא לטווח קצר בלבד לבין אירועים שיש להם השפעה ישירה על הפעילות הכלכלית. מכיוון שהשוק הוא בסופו של דבר בבואה לרווחי הפירמות ולפעילות הכלכלית במשק, ללא צפי לפגיעה אמיתית וממושכת בכלכלה (כמו למשל במלחמת לבנון השנייה או במהלך האינתיפאדות), אין סיבה להניח שאי הוודאות והתנודתיות ישפיעו על השווקים לאורך זמן".