הגאדג'טים של השבוע
עצם חכמה עם צג לכלב, טבעת שהיא גם סמארטפון, משקפי VR בלי כבלים, מכשיר שמנתח את איכות השינה. אלה הגאדג'טים שאהבנו השבוע
כלב מי שלא משחק
צעצוע חכם להולכים על ארבע, עם קישור לאינטרנט
כולנו מוקפים כל היום בגאדג'טים ובמכשירים אלקטרוניים, אז למה לחיות המחמד לא מגיע? ה־Wickedbone הוא צעצוע לכלבים, חכם ומקושר לאינטרנט. הוא מגיע בצורת עצם עם צג קטן, מסוגל לנוע בכוחות עצמו (וכך מעודד את הכלב לשחק איתו), וגם מגיב לפעולות הכלב באמצעות קולות וצבעים.
הצעצוע פועל אוטומטית, כך שהכלב יכול לשחק וללעוס אותו כל היום בלי שתידרשו לעשות דבר. במקרה הצורך אתם יכולים לתפוס בו שליטה באמצעות אפליקציה.
המפתחים מבטיחים שהמוצר עשוי מחומרים עמידים, עם כיסוי שניתן גם להחליף ולנקות.
איפה להשיג: פרויקט לגיוס מימון בקיקסטארטר.
בטבעת זו
טבעת חכמה שמוציאה שיחות טלפון ומאחסנת מידע
לאורך השנים ראינו כמה חברות שניסו לייצר "טבעות חכמות" — מכשירים קטנים שעונדים על האצבע ומבצעים פעולות שונות. דבר אחד משותף לכולם: הם נכשלו כישלון חרוץ.
זה לא מונע ניסיונות נוספים, כמו למשל ה־Xenxo, טבעת חכמה המתקשרת לסמארטפון באופן אלחוטי ושואפת לעשות "הכל" ולהחליף שלל מכשירים אחרים: לטענת המפתחים, היא מסוגלת לבצע שיחות טלפון, לזהות תנועות, לאחסן מידע, להשמיע התראות, לתפקד כשעון מעורר, לעקוב אחרי מדדים בריאותיים, לשלוט בסייעת חכמה כמו "סירי" או "גוגל אסיסטנט", לבצע תשלומים דיגיטליים ועוד.
איפה להשיג: פרויקט לגיוס מימון בקיקסטארטר.
לא מחוברים
משקפי מציאות מדומה בלי חיבור למחשב או לסמארטפון
משקפי מציאות מדומה סבלו עד עכשיו ממגבלות משמעותיות — הם היו תלויים בחיבור למחשב או לסמארטפון חיצוניים. אך לאחרונה יוצאים לשוק משקפיים שפועלים עצמאית, ללא צורך בחיבור למכשיר חיצוני: ה־Mirage Solo של חברת לנובו, פרי שיתוף פעולה בין לנובו לגוגל, הוא בין הראשונים.
אין צורך בחיבור המשקפיים למחשב או לסמארטפון: פשוט מניחים על הראש ומשחקים במשחקי מציאות מדומה או צופים בסרטים המקיפים אתכם 360 מעלות. המכשיר מצויד במעבד משלו ובחיישנים שעוקבים אחר מיקום ותנועות המשתמש.
איפה להשיג: בארה"ב, ב־400 דולר.
נוקיה מתעוררת
מכשיר מתחת למזרן, שמנתח את איכות השינה
חברת נוקיה הפינית כבר לא עוסקת בפיתוח טלפונים בעצמה, אך עדיין פועלת בתחום הגאדג'טים הצרכניים. אחד מהם הוא ה־Nokia Sleep, מכשיר שמניחים מתחת למזרן ואמור לנטר ולנתח את איכות השינה.
המכשיר מצויד בחיישנים המזהים את עומק השינה בכל רגע נתון, את קצב הלב ואפילו נחירות. דרך אפליקציה לסמארטפון הוא יספק לכם דוח מפורט על טיב השינה שלכם ומדריך כיצד אפשר לשפר אותה כדי להיות ערניים יותר לאורך היום.
איפה להשיג: באתר health.nokia.com, ב־100 דולר.