קבוצת בת
אדווה ברדה מגלה שהיא זו שגרמה לאליניב לחזור לארץ, אלהאם טהא בטוחה שבעלה שחקן העונה, ליז אוחיון מספרת איך הגיעה לישראל בעקבות האהבה. הכירו: קבוצת הווטסאפ של נשות שחקני האלופה
להצלחה המדהימה של הפועל באר־שבע יש סיבות רבות, אחת מהן היא מערכת היחסים המיוחדת שנוצרה בין נשות ובנות זוגם של השחקנים. ברוכים הבאים לקבוצת הווטסאפ WOMEN IN RED.
גיליון הציונים של שחקני האלופה
יומיים לפני הבטחת האליפות כינסנו 12 מהן לשיחה קלילה על העונה המתישה והמשמחת שעברה עליהן. ההרכב כולל את אדווה ברדה (אשתו של אליניב), אלהאם טהא (אשתו של לואי), בר ממן (אשתו של חנן), יובל ביטון (אשתו של בן), ליאת קבלסקי (בת זוגו של דן איינבינדר), ליז אוחיון (אשתו של מתן), לירון שהר (אשתו של בן), מנאר אל־חמיד (אשתו של חאתם), נור ראדי (אשתו של מהראן), סינדי חיימוב (אשתו של גיא) ושירז כליף (בת זוגו של אורן ביטון). אפילו רעות בראון, שבעלה וובה הושאל בינואר לאשדוד, התייצבה, כי מבחינת החברות הם עדיין חלק ממשפחת הפועל באר־שבע.
בר ממן (28) מספרת: "העובדה שכולנו גרות רחוק מהמשפחות יוצרת קליקה של ביחד". יובל ביטון (25) ממשיכה: "בגלל שכולנו לא מקומיות אז הפכנו לחברות מאוד טובות. בכלל, הבנות שיש להן ילדים כל היום אחת עם השנייה". לירון שהר (29) מוסיפה: "רובנו אפילו גרות באותו קומפלקס, אז גם כשהגברים בנסיעות אנחנו אף פעם לא לבד".
ליאת קבלסקי (24): "כשעברנו לעיר ישר צירפו אותנו לווטסאפ. הקבוצה מאוד פעילה במהלך משחקים, אנחנו פורקות שם את הלחץ". שהר מתקנת וצוחקת: "האמת היא שאנחנו בעיקר קובעות בילויים".
אליניב ברדה נחשב לאחד המנהיגים של באר־שבע. לרעייתו, אדווה (35), יש תפקיד דומה בקבוצת הנשים: "אני כמו האחות הגדולה שלהן. כולנו אחיות". ברדה גם חושפת פרט מעניין: "אני גרמתי לאליניב לחזור. הרגשתי שמספיק, זה כבר היה יותר מדי".
נור ראדי (30) נרגשת מכך שבעלה הפך לכדורגלן הישראלי הראשון שזוכה בשש אליפויות רצופות: "זה דבר מדהים, אבל דווקא הוא לא עושה מזה עניין. אף פעם לא חיפש לשבור שיאים או להשיג תארים אישיים".
אלהאם טהא (28) מספרת על השיפור ביכולת של בעלה: "לואי עשה קפיצת מדרגה שחבל על הזמן. לדעתי הוא שחקן העונה של באר־שבע".
אם כבר שחקן העונה, רבים טוענים שהתואר מגיע לחנן ממן. רעייתו בר: "חנן לא האמין שישתלב כל כך מהר. לי לא היה ספק שיצליח כי אני יודעת מה הוא שווה. לא יכולנו לבקש יותר. המעבר מרחוק היה מפחיד, בטח במהלך היריון. עטפו אותנו בחום ובאהבה".
תגלית העונה הוא ללא ספק אורן ביטון, שהגיע מקריית־שמונה והפך למלך הבישולים של הקבוצה (8). בת זוגו, שירז כליף (19), מתמוגגת: "הוא תמיד היה כוכב. הגיע ממקום קטן יחסית למועדון גדול, ונתן את החותמת. העתיד שלו כאן".
השוער גיא חיימוב עשה את אותה דרך לפני שנתיים. סינדי (32) אשתו: "הגענו מעיר שהיה לנו מאוד כיף בה, אבל כאן קיבלנו בוסט של אווירת כדורגל אמיתית. אנחנו מאוד מחוברים לבאר־שבע".
עוד שחקן שפרץ העונה הוא הבלם חאתם אל־חמיד, שהגיע מאשדוד, ומנאר (23) כמובן גאה בבעלה: "הייתי לידו בתקופה הקשה. הוא בחור חזק, התמודד יפה עם הביקורות וסיים את העונה כאלוף".
מי שהגתה את הרעיון להקים את קבוצת הווטסאפ ונחשבת לרוח החיה מאחוריה דווקא לא ישראלית. ליז אוחיון (36) הגיעה מבלגיה בעקבות האהבה, ושולטת לגמרי בעברית: "מתן ואני נפגשו במקרה לפני שבע שנים בשדה התעופה בבלגיה, והאהבה התפתחה מהר. אני מרגישה ישראלית, אבל מצד שני אני לא ישראלית. אין לי כאן משפחה או חברים מהצבא ומהתיכון, לכן מאוד חשוב לי שהבנות יהיו ביחד, שיהיו מחוברות".
רעות בראון (28): "קודם כל המועדון הוא זה שנותן לנו להרגיש שייכים. יש כאן חיבור שאי־אפשר להסביר אותו. יצאנו להשאלה של שלושה חודשים, עכשיו אנחנו חוזרים ובגלל זה נשארנו לגור כאן. מבחינתנו לקחנו דאבל – אליפות עם באר־שבע והישארות עם אשדוד".