נתניהו קיבל את המשלחת האמריקנית: "ירושלים – בירת הנצח"
לקראת הטקס בשגרירות מחר ערך רה"מ קבלת פנים במשרד החוץ למשלחת האמריקנית בהשתתפות בתו של טראמפ. נתניהו קרא לעוד מדינות להעביר את השגרירות: "מי שלא רצה את ירושלים באירוויזיון קיבל אותו בבירה". שר האוצר האמריקני: "אסור שלאיראן יהיה נשק גרעיני אף פעם. רוב שגרירי האיחוד האירופי החרימו את האירוע"
"החלטתו של הנשיא דונלד טראמפ להעביר את שגרירות ארה"ב לירושלים מאשרת עובדה פשוטה: ירושלים הייתה הבירה של העם היהודי 3,000 שנה, ושל מדינתנו שבעה עשורים, ותישאר בירתנו לנצח", כך אמר אחר הצהריים (יום א') ראש הממשלה בנימין נתניהו, בקבלת פנים למשלחת האמריקנית שהגיעה לישראל לטקס פתיחת שגרירות ארה"ב, בהשתתפות עשרות שגרירים ממדינות שונות.
נתניהו פנה לחברי המשלחת האמריקנית ואמר: "אין תומכים יותר גדולים מכם לישראל על פני כדור הארץ. זה רגע גדול. טראמפ עושה היסטוריה. העם שלנו יודה לעד על ההחלטה האמיצה שלו להזיז את השגרירות לירושלים. אלה שלא רצו את ירושלים באירוויזיון הולכים לקבל את האירוויזיון בירושלים. תודה הנשיא טראמפ על ההחלטה האמיצה, על עשיית הברית בין ארה"ב לישראל חזקה מתמיד. איך מזהים מנהיגות אמיתית? כשאחרים בעקבותיך. אני מודה למנהיגי גואטמלה ופראגוואי שהם פותחים את השגרירות שלהם כמה ימים אחרי זה.
"שלום מבססים על אמת, והאמת היא שלא רק שירושלים הייתה בירת העם היהודי אלפי שנים, ירושלים תישאר הבירה של ישראל. כדי להשיג שלום עלינו לעשות דבר נוסף - להתעמת עם אויבי השלום. להתעמת עם איראן. הספונסר הגדול ביותר של הטרור כבר לא במסלול. זה טוב לאזור, זה טוב לעולם. אנחנו כאן בבירות המזרח התיכון, בירושלים, בריאד ועוד, ראינו את התוצאות ההרסניות של ההסכם עם איראן, אז כשהנשיא טראמפ החליט לצאת מההסכם, לסגת, אנחנו יודעים שהוא עושה דבר טוב לאיזור, לארה"ב ולעולם".
בני הזוג איוונקה טראמפ וג'ארד קושנר, בטקס קבלת הפנים:
שר האוצר האמריקני סטיב מנוצ'ין אמר בנאומו לאחר מכן על העברת השגרירות כי "זה רגע היסטורי ביחסים בין ארה"ב לישראל. זה סימן לידידות המתמשכת בין שתי המדינות. זה מתאים כשישראל חוגגת את ה-70 לעצמאותה. אנחנו חוגגים 70 שנה של חופש ודמוקרטיה. ב-95 העביר הקונגרס חוק לשגרירות בירושלים, בתמיכה של שתי המפלגות, אך במשך 20 שנה ההבטחה הזאת לא מומשה. טראמפ התחייב לממש את ההבטחה הזאת, וכתוצאה ממנהיגותו אנחנו כאן".
לאחר מכן הוסיף: "כשר האוצר אני מחויב להשתמש בכלים הפיננסים שלנו לחתוך את הטרוריסטים ממערכות פיננסיות עד שישנו את התנהגותם. כלים אלו עובדים. לכן טראמפ הכריז שארה"ב נסוגה מההסכם האיראני. אסור שיהיה לה נשק גרעיני. לא היום ולא בעוד חמש שנים. אף פעם. נמשיך לעבוד קרוב עם ישראל וכל בנות הברית שלנו על פתרון אמיתי ומקיף".
בכניסה למשרד הונח שטיח אדום ולהקת כליזמרים ניגנה מוזיקה יהודית ואמריקנית. וכל אורח קיבל סיכה של דגלי ישראל וארה"ב. רוב שגרירי האיחוד האירופי החרימו את האירוע, למעט ארבעה: שגרירי אוסטריה, הונגריה, רומניה וצ'כיה. כמו כן הגיע לאירוע שגריר ארה"ב לשעבר דן שפירו, ששימש בתפקיד במהלך כהונת ברק אובמה.
"אני שמח כי ירושלים היא מקום נכון וראוי לשגרירות ארה"ב", אמר שפירו. "אני מקווה שארה"ב תשתמש בזה כדי לקדם מטרה אסטרטגית, והיא לא איפה השגרירות נמצאת, אלא סיום הסכסוך עם שתי מדינות ושתי בירות בירושלים. פתיחת השגרירות תקדם את זה, גם אם בטווח ארוך".
משתתפים נוספים שהגיעו לטקס הם ראש המוסד יוסי כהן, השרים ישראל כץ, גילה גמליאל, יובל שטיניץ, אלי כהן, אופיר אקוניס ואיוב קרא, סגני השרים ציפי חוטובלי, מייקל אורן, אלי בן דאהן, והח"כים יואל חסון, ציפי לבני, יצחק הרצוג, רויטל סוויד, אמיר אוחנה, איתן ברושי ונחמן שי. כמו כן נוכחים מנכ"ל משרד ראש הממשלה אלי גרונר, מנכ"ל בית הנשיא הראל טובי ומזכיר הממשלה צחי ברוורמן. גם נתן אשל, מקורבו של נתניהו שנאלץ לפרוש משירות המדינה בשל "צילומים אינטימיים" של עובדת בלשכת ראש הממשלה באופן לא נאות, הגיע לטקס.
בתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, איוונקה טראמפ, נחתה הבוקר בנתב"ג עם בעלה, ג'ארד קושנר. היא עומדת בראש המשלחת האמריקנית לטקס, יחד עם שר האוצר סטיבן מנוצ'ין.
בסוף השבוע, לפני המראתה לישראל, כתבה טראמפ בעמוד האינסטגרם שלה: "בשמחה רבה אני חוזרת לירושלים. יש לי הכבוד לעמוד בראש המשלחת שמייצגת את נשיא ארה"ב טראמפ, ממשלו והעם האמריקני בטקס פתיחת השגרירות האמריקנית בירושלים". עוד כתבה, כי "הקשר בין ישראל לארצות הברית אינו ניתן להתרה".
המשלחת האמריקנית לירושלים מונה 250 אנשים, בהם חברי קונגרס, רבנים ואנשי ממשל. את המשלחת יוביל סגן שר החוץ האמריקני, ג'ון סאליבן, והיא תכלול בין היתר גם את הסנטורים הרפובליקנים טד קרוז ולינדזי גראהם, וכן את ג'ייסון גרינבלט - השליח המיוחד של טראמפ לענייני המזרח התיכון וענייני משאים ומתנים בינלאומיים.