הישגים לנבחרת ישראל בפיזיקה באולימפיאדה
נבחרת ישראל בפיזיקה הגיעה להישגים מרשימים באולימפיאדה האסייתית: מדלית כסף, שלוש מדליות ארד וארבעה צל"שים. משרד החינוך ומרכז מדעני העתיד מקימים לראשונה נבחרת צעירה של תלמידים המסיימים כיתות ז' ועורכים בימים אלו מיונים, במטרה להכשיר את דור העתיד
בשיתוף מרכז מדעני העתיד לקידום תלמידים מחוננים ומצטיינים
הישג מרשים למדינת ישראל באולימפיאדה האסייתית לפיזיקה שהתקיימה במהלך השבוע האחרון בויאטנם: כל חברי נבחרת ישראל בפיזיקה הגיעו להישגים וקטפו 4 מדליות - מדלית כסף, שלוש מדליות ארד וארבעה צל"שים.
חברי נבחרת ישראל בפיזיקה שייצגו בכבוד את מדינת ישראל באולימפיאדה הם: אביב טילינגר (בית הספר הדמוקרטי ע"ש יעקב חזן, כוכב יאיר) - מדלית כסף, יונתן הדס (בית הספר פנחס איילון, חולון) - מדלית ארד, אייל וולך (בית הספר מוסינזון, הוד השרון) - מדלית ארד, אלון שראל (בית הספר דה שליט, רחובות) - מדלית ארד, ליבי לובוביץ (בית הספר ליאו בק, חיפה) - צל"ש, ערן מן (בית הספר מקיף צפית כפר מנחם, מושב לכיש) - צל"ש, עומרי רבד (בית הספר מקיף צפית כפר מנחם, מושב לכיש) - צל"ש ועומר בצרי (בית הספר דה שליט, רחובות) - צל"ש.
האולימפיאדה האסייתית לפיזיקה מתקיימת משנת 2000 ומדינת ישראל מתחרה במסגרת זאת החל משנת 2001. השנה התקיימה האולימפיאדה האסייתית בויאטנם והשתתפו בה 188 תלמידים מ-25 מדינות.
"תוצאה של מאמץ והתמדה"
משרד החינוך ומרכז מדעני העתיד של קרן מיימונידיס מובילים את הכשרת התלמידים להשתתפות באולימפיאדות השונות במסגרת מיזם משותף שהחל השנה (תשע"ח). נבחרת התלמידים שהשתתפו באולימפיאדה האסייתית לפיזיקה הוכשרה במרכז חוסידמן לנוער שוחר מדע שבאוניברסיטת בן גוריון בנגב בראשות מאמן הנבחרת, ד"ר אלי רז ובניהול צוות מרכז חוסידמן.
"ישראל ממשיכה את הזינוק במתמטיקה ובמדעים", אומר שר החינוך נפתלי בנט. "בשלוש השנים האחרונות שמנו דגש משמעותי על עידוד למצויינות במקצועות הפיזיקה, הכימיה, מדעי המחשב והמתמטיקה. היום אנחנו רואים את הפירות הראשונים. ההישגים המרשימים של הנבחרת שלנו לאולימפיאדת הפיזיקה הם תוצאה של מאמץ והתמדה של חברי הנבחרת, יחד עם ההכשרה המקצועית שהם מקבלים מטובי המורים והמוחות של מדינת ישראל. אני מברך את חברי הנבחרת שהביאו כבוד גדול למדינה. המשיכו כך, התמידו והצליחו".
הישגים מרשימים
"התלמידות והתלמידים שלנו מביאים למדינת ישראל גאווה גדולה ושמים את ישראל על מפת המדינות המובילות", אומר יו"ר מרכז מדעני העתיד, ד"ר שמשון שושני. "האתגר הגדול והאמיתי שלנו הוא להבטיח שכל תלמיד ותלמידה יזכו לכלים האיכותיים ביותר במטרה למצות את הפוטנציאל האישי שלהם. אני משוכנע שתלמידים אלה יגיעו בעתיד להישגים משמעותיים ופורצי דרך".מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב: "ישראל ממשיכה לחזק את מעמדה כמובילה בתחומי המדעים, והמדליות שתלמידנו קטפו באסיה הן הוכחה נוספת לכך. מערכת החינוך הציבה את חיזוק המדעים והמצוינות בין יעדיה המרכזיים, בדגש על חיזוק כל שכבות האוכלוסייה, ונמשיך לפתח תכניות מערכתיות בנושא זה. מערכת החינוך מברכת את הזוכים, מצטייני הפיזיקה, גאה בהם ומאחלת להם הצלחה".
"אני מברך על ההישגים המרשימים של נבחרת ישראל בפיזיקה ונרגש מהיכולות הגבוהות שמפגינים תלמידי ישראל למול תלמידים מכל העולם", אומר מנכ"ל מרכז מדעני העתיד, אלי פריד. "החל מהשנה מרכז מדעני העתיד הוא שותף מלא של משרד החינוך בהכשרה של תלמידות ותלמידים לקראת השתתפותם באולימפיאדות במדעים. שותפות זו נועדה להעניק לתלמידים המצטיינים שלנו את ההכשרה ברמה הגבוהה ביותר ואת הכלים האיכותיים ביותר, שיסייעו להם להמשיך לפרוץ את הדרך ולהגיע להישגים".
קראו עוד - בוחרים את המדענים של העתיד
נשיאת אוניברסיטת בן גוריון, פרופ' רבקה כרמי: "מרכז חוסידמן ואוניברסיטת בן גוריון גאים בתלמידי הנבחרת ובהישגיהם. המרכז זכה השנה בכבוד להוביל את הנבחרת ויחד עם המאמן שלה וצוות המדריכים המצוין אנו משקיעים בנבחרת ובתלמידים ומכוונים אותם למימוש יכולותיהם ולהצלחות גדולות. הזכייה הינה תוצאה של השקעה רבה של התלמידים והצוות והיכולות והמסירות של כל המעורבים בעשייה".
מיונים לנבחרת העתודה
בימים אלה מקימים משרד החינוך (מנהל תקשוב ומערכות מידע) ומרכז מדעני העתיד את נבחרת ישראל הצעירה במדעים. נבחרת ישראל הצעירה במדעים היא נבחרת העתודה לנבחרות הבוגרות בישראל למדעים. הנבחרת מכשירה תלמידים לקראת מיוני הנבחרות הבוגרות של ישראל במדעי המחשב, מתמטיקה, כימיה ופיזיקה.
מבחני המיון יתקיימו בקרב תלמידות ותלמידי כיתה ז׳ בבתי הספר מחר (15 במאי) וב-24 במאי. "חשוב לנו להכשיר את דור העתיד בגיל צעיר", אומר פריד. "הסיבה שנבחנים בבתי הספר היא כדי שתהיה נגישות לכל תלמיד להיבחן. כדי להיערך אליו, אני ממליץ להיכנס לאתר של משרד החינוך, אתר תרגול 'נבחרת ישראל צעירה במדעים' ולראות סוגי שאלות".
בשיתוף מרכז מדעני העתיד לקידום תלמידים מחוננים ומצטיינים