הסמארטפון הישראלי המאובטח שנמכר בכל העולם
הסמארטפון המתקדם של קומיוניטייק הוא כנראה אחד המכשירים המוצפנים והבטוחים בשוק. לא מפתיע אם כך, שצבאות, בנקים וכוחות ביטחון בכל העולם קונים אותו. "הגנות האבטחה שיש היום לכל המכשירים, לא מספיקה להגנה בפני סיכוני סייבר מתוחכמים"
באין ספור חקירות שהתפרסמו בשנים האחרונות, מתגלה שראיות הזהב שיש למשטרה מגיעות בדרך כלל משיחות טלפון מוקלטות בין הצדדים. התופעה רק צריכה להזכיר לכל אחד מאיתנו, שכל שיחת טלפון יכולה להיות מוקלטת על ידי הצד השני. למקבלי החלטות, לאנשי בטחון ואבטחה, לחברות מסחריות ולמוסדות פיננסיים, האפשרות להאזנה לטלפון שלהם עלולה להיות קריטית.
חברת הסטארטאפ Communitake מיוקנעם, שקמה ב-2009, במטרה לאפשר שליטה וטיפול במכשירי סלולר מרחוק, פיתחה בהמשך פלטפורמה ייחודית, שנותנת אבטחה ושימושיות למכשירי מובייל באופן מוצפן מקצה לקצה. החברה מספקת כיום פתרון הוליסטי, שמאגד בתוכו טלפון מאובטח, מערכת הפעלה ייעודית, תקשורת מוצפנת ואיתור וחסימת איומים כמו גם ניהול מרכזי המוטמע במערכת ההפעלה וגם אפשרות להקים רשת ארגונית פרטית מאובטחת.
"היינו 5 יזמים, מתוכם ערן קרפן, היום סמנכ"ל הטכנולוגיות של החברה, בוגר 8200 ואני. היום הצוות המורחב שלנו מורכב מבוגרי חברות טכנולוגיה גדולות, בתחום המובייל והאבטחה", אומר רונן ששון, מנכ"ל החברה. "לפני כן הייתי סמנכ"ל בכיר באמדוקס, שם בניתי פתרונות עתירי טכנולוגיות". את אמדוקס עזב משום שלדבריו הצורך היזמי, בער בו, "ובגלל שרעיונות קל יותר ליישם בחברות קטנות. הסיכונים אמנם עליך אבל מצד שני, היתרונות ישירים".
שליטה מרחוק וטלפון אחד ייחודי
בתחילת דרכה של החברה, היא עסקה בפיתוח האפשרות לשליטה מרחוק על מכשירי מובייל, כך שניתן היה לטפל במכשירים ובבעיות שלהם מרחוק, תוך אבטחה מקסימלית. אחרי כ-4 שנים, שעסקו בשיפור יעילות המכשירים, עברה החברה למיקוד באבטחה.
"העובדה שהחברות לא מטפלות באופן מאורגן בתקלות בטלפונים הפרטיים של העובדים שלהן, פינה לפתרון שלנו מקום. אבל הצורך של השוק השתנה והסיכונים גדלו ובשנים האחרונות הכנסנו את הטלפונים החכמים שלנו, ה- IntactPhone", אומר ששון.
לדבריו, פלטפורמת האבטחה שהחברה מציעה היא ייחודית. "היא נותנת אבטחה ושימושיות למכשירי מובייל ומאפשרת לעובדי הארגונים להתנהל עם מכשירים ששימושם יכול להיות אמין כל העת מפני שגם אם יש תקלה, אנשי התמיכה יכולים לתקן את הטלפון מרחוק".
"הסמארטפון הייחודי שלנו, שאנחנו משווקים בשנים האחרונות, הם תוצאה של טכנולוגיה שפיתחנו, שנקראת Intact - מערכת הפעלה מבוססת אנדרואיד מאובטחת ברמה גבוהה ביותר, שסוגרת מנהלתית את המערכת שבוחרת החברה לאבטח. החברות יכולות לבנות את ההיררכיות של כל הארגון שלהם ולהגביל גישה באופן דיפרנציאלי ולאבטח אותם. המכשיר, ה-intactphone נותן אבטחה מלאה למכשיר".
ששון מבהיר כי אלה לא מכשירים זולים, אבל עבור מי שזקוק לפתרונות כגון הגנה מפני האזנות, הגבלת גישה מאפליקציות שונות למכשיר, מבלי להגביל את תיפקודן, הגנה מפני סוסים טרויאניים, הגנה מגנבת נתונים ועוד, מוצא את זה במכשיר.
ששון מדגיש שהלקוחות מגיעים אליו מכל רחבי העולם והמכשיר מתאים לאנשי ממשל, אנשי ביטחון, מנכ"לים של חברות רגישות, מנהלי חברות עסקיות רגישות. "הגנות האבטחה שיש היום לכל המכשירים, לא מספיקה להגנה בפני סיכוני סייבר מתוחכמים. זה הופך את הסלולרי שלנו לא רק לפתרון פרקטי אלא גם משתלם", הוא אומר.
הפתרון בנוי בכמה רמות: ממכשירים שמיועדים לאנשים אסטרטגיים, עבור דרך הנהלות של חברות ודירקטוריונים ועד ארגונים רגישים שמחזיקים אצלם את השרתים ולא סומכים על טכנולוגית הענן. "לאלה אנחנו מספקים גם שרתים מאובטחים וגם מכשירים מאובטחים וזה בעצם אומר שהארגון מקבל רשת תקשורת פרטית משלהם".
החברה לא רק מוכרת מכשירים אלא ממשיכה לתת שירות לחברות שנותנות שירות לחברות אחרות או לחברות עצמן. הקוד של הטכנולוגיות פתוח ללקוחותיה, כך שכל חברה יכולה לוודא שהקוד נקי מכל אפשרות של התערבות זרה. "אם יש לנו חשש לפרצה או תקלה, אנחנו מעדכנים את כל המכשירים בזמן אמיתי", הוא מוסיף.
ששון מבהיר כי Communitake עובדת תחת פיקוח של משרד הביטחון ויכולה למכור מכשירים וטכנולוגיה רק למפיצים ומדינות מורשות, כך שלגורמים עוינים אין סיכוי לשים ידיהם על המכשירים הנחשקים. החברה נותנת גם אבטחה למוצרים שאינם מכשירי מובייל, כמו לחברות מכשור רפואי וזה אחד השווקים העתידיים לפיתוח שהחברה רואה לנגד עיניה.
חלק ממעצמת הסייבר
כדי להגיע לשווקים הגדולים נעזרת קומיוניטייק במכון היצוא שמקים ביתנים לאומיים בכנסים ותערוכות רבות בתחום הסייבר. "בגלל שישראל נחשבת מעצמת סייבר, יש לנו יתרון גדול בפגישות האלה. יש לנו תמיכה של רשות החדשנות וקיבלנו את האישורים והאישרורים לכך שזו טכנולוגיה נדרשת גם ממנו", אומר ששון.
גילי עובדיה, ראש הנציגות הכלכלית של משרד הכלכלה והתעשייה לחוף המערבי מספר שהם שמחים לסייע לחברות ישראליות במסגרת הפעילות שלהם בתחום ביטחון המולדת והסייבר. "החברה השתתפה בכמה אירועים במסגרת פעילות מינהל סחר חוץ בכלל ובחוף המערבי בפרט - ביניהם משלחת חברות ישראליות בתחום ביטחון המולדת לחוף המערבי, בה החברות נפגשו עם משטרות, אצטדיונים, גופי כיבוי אש וחברות טכנולוגיה", מציין עובדיה.
"חברת Communitake מובילה עולמית בתחומה עם פתרונות ביטחוניים מהשורה הראשונה", מוסיף איל לוי, מנהל ענף בטחון המולדת במכון היצוא. "מדובר בחברה בולטת בתעשייה הביטחונית, שמתלווה באופן שוטף למגוון הפעילויות שאנו מקיימים בענף ביטחון המולדת במכון היצוא. לוי מספר כי בתחילת השנה השתתפו נציגי החברה במשלחת לחוף המערבי בארה"ב, במסגרתה נפגשו עם גורמים בכירים הן בסקטור הממשלתי והן הפרטי וגם בכנס ביטחוני במקסיקו סיטי, שהתקיים בשבוע שעבר, בהשתתפות בכירים מהממשל המקסיקני, בו קיבלו הזדמנות להציג ולחשוף את הטכנולוגיה המתקדמת שהם מציעים.
"בענף ביטחון המולדת במכון היצוא, יחד עם מנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה, גאים ושמחים לעזור ולקדם את חברת Communitake וחברות נוספות בענף ברחבי העולם ולסייע לקדם את היצוא הישראלי בתחום", הוא מסכם.
הטכנולוגיה של חברת Communitake תוצג בכנס הבינלאומי החמישי לביטחון המולדת והסייבר, שיתקיים ב-13-14 בנובמבר 2018 . הכנס יעסוק בעולמות הסייבר וביטחון המולדת, ויתמקד באתגרים, באיומים ובפתרונות עימם מתמודדים בעולם הקיברנטי, בתעופה ובתשתיות הקריטיות, בתחום הפיננסי, מודיעין, טרור ותחומים נוספים בתחום ביטחון המולדת.
הכנס ביוזמה וארגון של מכון היצוא ומנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה ובשיתוף עם מערך הסייבר, משרד החוץ, סיב"ט - משרד הביטחון, המשרד לביטחון פנים, רשות שדות התעופה והתאחדות התעשיינים.
לכנס צפויים להגיע אלפי אורחים מ- 80 מדינות ברחבי עולם ביניהם: שרי ביטחון פנים, ראשי ערים, מפקדי משטרות, ראשי ארגוני מודיעין, מנהלי אבטחת סייבר בגופים ממשלתיים ועסקיים, בנקים ותאגידים, מנהלים ואנשי מפתח מחברות מובילות, סוכנים, מפיצים וגורמי רכש מהסקטור הפרטי. האורחים יקיימו מפגשים עסקיים מתואמים מראש עם חברות ישראליות ויסיירו בתערוכה המקצועית המתקיימת לצד הכנס בה יוצגו פתרונות חדשניים של כ- 160 חברות ישראליות.
בשיתוף מכון היצוא