שתף קטע נבחר
 

סבתא אפתה עוגת גבינה

ארבע סבתות נכנסו למטבח וכל אחת הכינה את המנה המתוקה והמנצחת שלה לשבועות: 6 מתכונים של סבתות

עוגה גבינה חלומית

מתכון של רות אורן

 

המצרכים:

לבצק -

200 גר' מרגרינה

1 כוס סוכר

1 ביצה

2 חלמונים

2 כפות ליקר דובדבנים (וישניאק)

1/2 2 כוסות קמח + 1/2 אפיון

למילוי -

3 מכלי שמנת רגילה

1/2 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

3 ביצים

100 גר' מרגרינה רכה

סבתא אפתה עוגה (צילום יח
(צילום יח"צ)

סבתא אפתה עוגה (צילום יח
(צילום יח"צ)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - מחלקים את הבצק לשניים - 3/4 מהכמות משטחים בתבנית מלבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות (שימו לב שהבצק לא נשרף). את 1/4 הבצק שנותר, משטחים בתבנית אחרת ומכניסים לתנור החם לכ-10 דקות (הוא מיועד להיות מפורר מעל העוגה כולה לאחר שהמילוי יונח על שכבת הבצק האפויה).
  2. מכינים את המילוי - מקציפים את החלבונים, הסוכר ואת סוכר הווניל. מקציפים בנפרד את החלמונים, המרגרינה והשמנת. מוסיפים את קציפת החלבונים לקערה עם קציפת החלמונים, ומערבבים היטב.
  3. משטחים את התערובת על 3/4 הבצק האפוי בתבנית, ומפוררים מעל את 1/4 הבצק שנאפה לחוד.
  4. מעבירים לקירור עד להגשה.

  

בלינצ'ס מתוק במילוי גבינה וצימוקים

מתכון של כרמל אליאב-שלמי: בלינצ'ס היה מאכל הבית שלנו בחג השבועות, ועד היום ילדיי ונכדיי מבקשים ממני מדי חג את הבלינצ'ס האהוב, שריחו תמיד מזכיר לי את הילדות ואת בית אימא.

סבתא מכינה בלינצ'ס (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

המצרכים:

לבלינצ'ס -

2 כוסות חלב

1 כוס קמח

2 ביצים

3 כפות שמן קנולה

קורט מלח

למילוי -

500 גר' גבינה לבנה

100 גר' שמנת מתוקה

50 גר' אבקת סוכר

צימוקים - לפי הטעם

לקישוט -

קצפת ביתית (אפשר גם להשתמש בקצפת מוכנה)

תותים טריים, פרוסים בינוני - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבלינצ'ס - מערבבים היטב את מרכיבי הבצק עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מכינים את המילוי - מערבבים היטב את מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  3. מחממים מחבת עם מעט שמן, ויוצקים פנימה מתערובת הבצק בעזרת מצקת קטנה. מטגנים משני הצדדים במשך מספר שניות (רק עד להזהבה קלה).
  4. הגשה - מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בקצפת ובתותים טריים ומגישים.

 

בלינצ'ס מלוח

מתכון של כרמל אליאב-שלמי: בגלל שלא כולם אוהבים הרבה מתוק, במיוחד המבוגרים שביננו, החלטתי לצרף גם מתכון למילוי מלוח.

סבתא מכינה בלינצ'ס (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

המצרכים:

לבלינצ'ס -

ראו מתכון מעלה

למילוי -

2 חבילות פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות בינוניות

3 בצלים, חתוכים לפרוסות דקות

150 גר' גבינה צהובה

לרוטב -

1 מכל שמנת לבישול

1/4 כוס חלב

50 גר' גבינה צהובה

מלח, פלפל שחור

אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת מחוממת עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שקוף, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד להשחמה.מתבלים, מערבבים היטב ומורידים מהאש.
  2. אחרי שהתערובת מתקררת, מוסיפים 150 גרם גבינה צהובה ומערבבים היטב, וממלאים את הבלינצ'ים ומסדרים אותם בתבנית חסינה לחום.
  3. מכינים את הרוטב - בקערה מערבבים היטב את השמנת, החלב, המלח והפלפל, אגוז המוסקט ואת הגבינה צהובה.
  4. יוצקים את הרוטב על הבלינצ'ס הממולאים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כחצי שעה.

 

עוגת גבינה

מתכון של אופירה ויגירצין

סבתא אפתה עוגה (צילום יח
(צילום יח"צ)
המצרכים:

לבצק -

200 גר' חמאה (אפשר במקום להשתמש ב-100 גר' חמאה ומכל שמנת חמוצה)

2 חלמונים

קליפת לימון מגוררת

1 חבילה קמח תופח (250 גר')

למילוי הגבינה - 

750 גר' גבינה לבנה (5%-9%)

3 כפות שמנת

2 חלבונים

5 חלבונים להקצפה (1/3 להוסיף לתערובת הגבינה ו-2/3 לקצף מעל)

1 כוס סוכר

קליפה מגורדת מלימון אחד

2 יחידות סוכר וניל

סבתא אפתה עוגה (צילום יח
סבתא אפתה עוגה(צילום יח"צ)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - מערבבים את מרכיבי הבצק במיקסר עד לקבלת תערובת אחידה. עוטפים את הבצק בנייר כסף ומעבירים לקירור לכמה שעות. כשהבצק קר, משטחים אותו על תבנית אפייה, ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ל-10 דקות של אפייה.
  2. מכינים את המילוי - מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי - מלבד את החלבונים להקצפה.
  3. מקציפים את החלבונים, ומוסיפים 1/3 מהתערובת לקערה עם תערובת הגבינה. מערבבים היטב, ומורחים על הבצק האפוי. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 3/4 שעה.
  4. לאחר האפייה, מורחים על העוגה את קציפת החלבונים שנותרה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום גבוה במיוחד למשך 10 דקות.  
  5. נותנים לעוגה להתקרר מעט לפני החיתוך וההגשה.  

 

מלאי גבינות

מתכון של אניטה שמילוביץ'

סבתא אפתה עוגה (צילום יח
(צילום יח"צ)

המצרכים:

1 כוס קמח תירס

300 גר' גבינה לבנה 5%

2 גביעי יוגורט ללא סוכר

קורט מלח

2 כפות סוכר

1 סוכר וניל

3 ביצים

הגשה -

3 כפות ריבת תות

אבקת סוכר לקישוט - לא חובה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את כל המרכיבים, יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות.
  2. לאחר שהמאפה מתקרר, מורחים מעל שכבה אחידה של ריבת תות ובוזקים אבקת סוכר.

 

פאפאנש - כדורי גבינה רומניים

מתכון של אניטה שמילוביץ'

 

המצרכים:

לפאפאנש -

300 גר' גבינה 5%

1 ביצה

1 כף סוכר

1 כף סולת

לציפוי -

מעט חמאה, לטיגון

פירורי לחם

1 סוכר וניל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל אחיד, ומבשלים בסיר עם מים רתוחים.
  2. במחבת מחוממת ממיסים מעט חמאה, מוסיפים את פירורי הלחם ואת סוכר הווניל ומערבבים היטב.
  3. מכבים את הלהבה, ומגלגלים את הכדורים בתערובת כך שיהיו מצופים לגמרי בפירורי לחם.

 

המתכונים באדיבות הדיירות של רשת הדיור המוגן "בית בלב": רות אורן, מבית בלב רמת השרון; כרמל אליאב שלמי, בית בלב רחביה; אופירה ויגירצין, בית בלב תל אביב; אניטה שמילוביץ' בית בלב קריית מוצקין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
מתכונים מתוקים של סבתות לשבועות
צילום: יח"צ
מומלצים