הר הגעש שמתפרץ בהוואי מסכן את המטוסים
ענן האפר שנפלט מהר הגעש קילוואה מגיע לגובה של 3.6 ק"מ, והרשויות פרסמו "אזהרה אדומה" - "חשש מיידי להתפרצות שתהיה מסוכנת באוויר ובקרקע"
הפיצוצים בהר הגעש קילוואה בהוואי נמשכו אתמול (יום ג'), וגרמו לפליטת אפר ולפרסום "אזהרה אדומה" לתושבים ולחברות התעופה - לראשונה מתחילת ההתפרצות לפני 12 ימים.
ענן האפר הוולקני שיצא מלוע הר הגעש הגיע לגובה של 3,657 מטרים ונע לכיוון דרום מערב, כיוון הים. לפי המכון הגיאולוגי האמריקני, המשמעות של "אזהרה אדומה" היא שיש חשש להתפרצות שבה יפלוט ההר אפר שיגיע לגובה של מסלולי המטוסים ויסכן טיסות.
המכון מסר כי יש סכנה מ"התפרצות געשית גדולה ומיידית, או מחשש לפעילות מסוכנת - גם באוויר וגם בקרקע". סוכנות ההגנה האזרחית הזהירה את התושבים שהאפר עלול לגרום לבעיות קשות בדרכי הנשימה. החשש הגדול ששינוי בכיוון הרוחות יביא את הענן לפנים האי.
הרשויות קראו לתושבים להימנע מחשיפה לענן האפר, ולנהוג בזהירות. "מדובר בסכנה מיידית לבריאות", מסרה הסוכנות. "זה מצב חמור שמשפיע על כל האוכלוסייה שתיחשף לאפר".
האפר כיסה באבק את המכוניות בכביש המהיר, ומהווה סכנה חדשה לתושבי ביג איילנד בהוואי, שכבר סבלו מהשפעות הגזים הרעילים והלבה שנפלטה מ-20 סדקים בהר הגעש מאז 3 במאי. 37 בתים נהרסו וכאלפיים תושבים נאלצו להתפנות.