על אף שלא אומצה רשמית: זכתה בזכויות לדירת אמה
במשך 6 שנים ניהלה תושבת הוד השרון מאבק מול חברת עמידר לקבל את הזכויות על דירת קרובת משפחתה, שאימצה אותה. על אף שלא אומצה במסגרת אימוץ רשמי או משפחת אומנה, קבע בית המשפט תקדים והעניק לה את הזכויות
החלטה יוצאת דופן התקבלה בבית המשפט לענייני משפחה ולפיה הזכויות על דירת עמידר של מנוחה יועברו לילדה שאימצה על אף שהיא לא אומצה במסגרת אימוץ רשמי או משפחת אומנה. לטענת התובעת, שיוצגה על ידי עורך הדין יעקב בדור, היא ראתה במנוחה כאמה לכל דבר, התגוררה איתה ושהתה לצידה במרבית שנות חייה.
על פי הפרטים בתיק, שהתנהל במשך 6 שנים, הלקוחה שנולדה למשפחה אחרת עברה להתגורר עם המנוחה, קרובת משפחתה מהוד השרון, ולמעשה היא זאת שגדלה אותה. זאת על אף שהיא לא הוגדרה כבת מאומצת או משפחת אומנה. התובעת ראתה במנוחה כאמה לכל דבר ועניין וכך גם קראה לה.
עם השנים התובעת ילדה ילדים משל עצמה והמשיכה להתגורר באותה הדירה. אלא שכאשר נפטרה האישה שהתגוררה בדירת עמידר, התקבלה דרישה מחברת עמידר ולפיה על התובעת וילדיה לפנות את הדירה בטענה שהיא לא ילדתה הביולוגית ולא המאומצת של המנוחה.
לאחר שש שנים של הליך משפטי למתן פסק דין הצהרתי, פסק בית המשפט לטובת הבת וקבע שהיא בתם המאומצת של המנוחה לעניין של עמידר וזכאית להיות "דייר ממשיך" בנכס. זהו פסק דין מיוחד מאוד מסוגו שבו אישרו אימוץ ילדה לאחר מות הוריה המאמצים בכל מה שקשור לזכויות דיור.
"יש לפרש את המושג ילד כך שהוא כולל גם ילד שלא אומץ באופן פורמלי, ולאור מסקנותיי, שלפיהן המבקשת אומצה בפועל על ידי ה"ה כפי שהוכח בפניי, מצאתי לקבוע כי לעניין חוק זכויות הדייר בדיור הציבורי יש לראות במבקשת כמי שאומצה בפועל על ידי ה"ה ז"ל", נכתב בהחלטת בית המשפט.