הקפאת מלחמת הסחר הקפיצה את מדד דאו ג'ונס ביותר מ-1%
נאסד"ק עלה ב-0.5%; מחיר הנפט עלה ב-1.4% ונקבע על 72.2 דולר לחבית - שיא של 3.5 שנים. שר האוצר האמריקאי: "הסכמנו להקפיא את הטלת המכסים, בשעה שאנו מנסים להגיע להסכם"
המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו היום (ב') בעליות על רקע מה שנראה כהקפאת מלחמת הסחר בין ארה"ב וסין. מדד דאו ג'ונס עלה ב-1.2%, S&P 500 הוסיף לערכו 0.7% ונאסד"ק התחזק ב-0.5%. מניות שבלטו במסחר: טסלה שעלתה ב-2.8%, בואינג שהוסיפה לערכה 3.6%, וביידו שירדה ב-5%.
מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI עלה היום ב-1.4% ונקבע על 72.2 דולר לחבית. זהו מחיר הנעילה הגבוה ביותר של הנפט מאז נובמבר 2014. מחיר הזהב ירד היום בשיעור זניח של פחות מ-0.1% ונקבע על 1,290.9 דולר לאונקיה. זאת, לאחר שכבר נסחר סביב 1,281 דולר - הרמה הנמוכה ביותר שנרשמה במהלך המסחר מאז דצמבר שעבר.
בנעילה באסיה: בורסת הונג קונג טיפסה ב-0.8%, בורסת שנגחאי התחזקה ב-0.6% ובורסת טוקיו הוסיפה לערכה 0.3%.
מניות מרכזיות
טסלה: המנכ"ל והמייסד אלון מאסק צייץ בטוויטר על גרסה של מודל 3 - במחיר מופחת. נוסף על כך, מכתב חיובי של אנליסטים צופה גידול במכירות.
ריאנאייר: מנכ"ל חברת התעופה האירית מייקל אוליירי (Michael O'Leary) אמר שהוא צופה כי חלק מהמתחרות של ריאנאייר יפשטו רגל בקרוב בעקבות מחירי הנפט המאמירים שמשפיעים על מחירי הדלק. "ברור שמחיר של 80 דולר לחבית נפט הולך לפגוע בחברות התעופה האירופאיות בחורף הקרוב", אמר אוליירי ל-CNBC.
בנוסף, חברת הלואוקוסט צופה לשנה הפיננסית 2019 ירידה ברווח לטווח של 1.35-1.25 מיליארד אירו, בין היתר לנוכח הקיפאון בתעריפי הטיסה והעלייה הצפויה של 400 מיליון אירו בהוצאות הדלק. החברה צופה "מחירי דלק גבוהים באופן מהותי", ברמות שילחצו על התעריפים בכל הענף.
חברת התעופה סיימה את השנה הפיננסית 2018 (שהסתיימה ב-31 במרץ) עם עלייה של 10% ברווח הנקי ל-1.45 מיליארד אירו, לעומת 1.32 מיליארד אירו ברבעון המקביל. ההכנסות עלו ב-8% ל-7.15 מיליארד דולר. מספר הנוסעים עלה ב-9% ל-130.3 מיליון, אך התעריפים ירדו ב-3% לרמה ממוצעת של 39.40 דולר לכרטיס.
ג'נרל אלקטריק במגעים מתקדמים למכירת חטיבת התחבורה שלה (יצרנית מנועים לרכבות) לחברת וובטק (Wabtec), יצרנית אמריקאית של ציוד לתעשיית הרכבות. כך מדווחים ברויטרס. השווי המוערך של העסק הממוזג עומד על 20 מיליארד דולר. לפי מקורות, תיתכן הודעה על עסקה כבר השבוע.
ברקע למסחר
בסין ובארה"ב החלו לדון בסוף השבוע בפתרונות שימנעו מלחמת סחר חריפה בין המעצמות. אתמול אמר שר האוצר האמריקאי, סטיבן מנושין, כי ההסכמות שהושגו עם סין בשבת, שכללו בין היתר הסכמה על הרחבת היבוא של מוצרים אמריקאים לסין, מהוות מסגרת להסכם סחר משמעותי בין המדינות. "אנו משהים את מלחמת הסחר, בשלב זה הסכמנו להקפיא את הטלת המכסים, בשעה שאנו מנסים להוציא לפועל את ההסכם", אמר מנושין בראיון לפוקס ניוז.