מיס ביקיני ישראל החדשה היא טבעונית: "הוכחתי שאפשר אחרת"
לאורך כל השנים האחרונות דבקה מעיין אליאס במטרה אחת: להוכיח לכולם שאפשר להיות ספורטאי טבעוני. השבוע היא זכתה במקום הראשון בתחרות מיס ביקיני ושברה על הדרך לא מעט מיתוסים. ל-ynet היא מספרת על הדרך, הקשיים וחושפת את הסוד להצלחה
המעבר של רבים מאוכלוסיית העולם לאורח חיים טבעוני הביא בשנים האחרונות לטלטלה בענף הכושר. אין זה מפתיע, הרי במיוחד בקהילה זו, בה תזונה מהווה נדבך מרכזי לו חשיבות קריטית להשפעה על התוצאות, מושם דגש מיוחד על צריכה של חלבון מן החי, וטענות לא מעטות נשמעות בדבר יכולתו של מקבילו הצמחי להביא לתוצאות זהות.
קיראו עוד:
מאמני כושר חושפים: אלו 5 התרגילים שלא מומלץ לבצע
כושר ב-2 דורות: האם והבת שמתחרות יחד בפיתוח גוף
הכוח להמשיך קדימה: הפסיכולוגיה מאחורי התמדה באימונים
אך כמו שהמציאות לימדה אותנו לא מעט פעמים, יש אנשים שרק מחכים לרגע בו יוכלו להוכיח אחרת. כזו היא מעיין אליאסי מתל אביב, מאמנת כושר וטבעונית מזה כ-6 שנים, שעשתה היסטוריה השבוע כשזכתה בתואר מיס ביקיני ישראל מעל גיל 30, בתחרות פיתוח הגוף של איגוד נאבא. (NABBA)
כמי שנעה במשך רוב חייה על הציר הצמחוני, אורח החיים הטבעוני לא היה חדש למעיין (35). "הייתי צמחונית בעבר ותמיד הייתה לי איזושהי אהבה לבעלי חיים, אך השינוי הגדול הגיע דווקא מהפן הבריאותי", היא מספרת.
לפני שש שנים היא עברה תאונת דרכים ועמדה בפני תהליך שיקומי לא פשוט. "הרגשתי שהגוף שלי לא מחלים: לא מדלקות ולא מדברים אחרים", היא מסבירה. "נזכרתי שבתקופה שלא אכלתי בשר היה לו קל יותר להתמודד עם הדלקת והפציעות, אז הפסקתי וזה באמת הוכיח את עצמו. לאט לאט התחלתי להפחית מוצרי חלב ולבסוף הורדתי גם את הביצים. פתאום גיליתי שהגוף שלי בהרבה יותר קליל ובהרבה יותר חזק".
להוציא את המקסימום מהטבע
השינוי באורח החיים הביא משב רוח מרענן לחייה של מעיין וטען אותה באנרגיות חדשות. לאחר שנתיים של התמודדות עם תהליך שיקומי היא כבר ידעה מה היעד הבא שלה: לעזור לאנשים אחרים לעבור את השינוי שהיא בעצמה עשתה. על מנת לרכוש את הכלים הנכונים היא נרשמה לקורס מאמני כושר וסיימה אותו בהצלחה. אך לא הכול היה ורוד.
"אתה יוצא החוצה לעולם עם הרבה תיאוריה והרבה אג'נדה והרבה אידיאל ופתאום אנשים יורדים עליך שאתה טבעוני ומזלזלים בך", היא אומרת. "בתקופה ההיא כבר הייתי מאוד רזה. לוקח זמן להסתגל. לא מלמדים אותך באמת איך לאכול ואתה כל הזמן מחפש תחליפים. כל הזמן אמרו לי 'את לא תצליחי', 'אי אפשר לבנות ככה שריר' ומשם בעצם התחיל האתגר.
"התחלתי לספר שאני טבעונית בכל מקום שהלכתי אליו והייתי נחושה להוכיח אחרת. מצאתי את התפריט שנכון לי ומאז הגוף נבנה וגדל. עברו שנתיים מאז קורס המאמנים ומאז אני רק מתפתחת. הזכייה בתחרות הוכיחה את זה".
צפו במעיין ברגע הזכייה ובאימון כושר מיוחד שלה ושל טבעונים נוספים:
במה שונה תפריט של מפתח גוף טבעוני ממתאמן שאוכל בשר?
"אם אתה מסתכל על החיות החזקות ביותר בטבע תגלה שהן טבעוניות. חיות גדולות כמו פיל או פרה אוכלות את הצמחים בעצמן ומייצרות מהם חלבון כשההבדל הוא שאוכלי בשר אוכלים את החלבון כבר במצב הטבעי שלו. הרבה טבעונים לא מבינים את זה עדיין.
"אתה לא צריך לחפש את התחליף לבשר אלא לחשוב כמו חיה טבעונית, כמו חיה שמפיקה. כשעברתי לאורח חיים טבעוני התחלתי להסתכל על המאכלים מסביבי ולבדוק: איפה יש יותר חלבון, איפה יש יותר ערכים ופחות שומן רווי, ואיפה אני מוצאת את המקסימום שעולם הטבע והאדמה יכולים להציע לי".
היא מציינת את הקטניות כמקור העיקרי שלה לחלבון. "תורמוס, חומוס, עדשים. אני תמיד מחפשת משהו שיש בו יותר חלבון מפחמימה ופחות שומן. צריך לדעת איך להתמצא בעולם הזה: להשרות ולהנביט על מנת לפרק את הסוכרים של הקטניה כדי להימנע מתופעות לא רצויות כמו כאבי בטן וגזים. יש גם קטניות פחות יעילות כמו אפונה, או סויה, שבמצב הטבעי שלה מהווה מקור מצוין לחלבון, אך גם לה כיום קיימים לא מעט מוצרים מעובדים שמהם יש להיזהר".
האם אורח החיים של מתאמן טבעוני נבדל גם בפרמטרים אחרים מלבד תזונה?
"קודם כל בראש ובראשונה אני חושבת שבכל ספורט זה קיים אבל הנושא של "מיינד" מאוד חשוב. אתה נתקל באנטי מאוד חזק בכל מקום שאתה הולך, כל הזמן אומרים לך כמה שאתה חלש ושאתה לא מספיק והדברים האלה מחלחלים. בכל פעם שרואים אותך מתקשה באיזשהו הישג, מנטלי או פיזי, אומרים לך שאתה לא תצליח.
"זו לוחמה פסיכולוגית של ממש. לאנשים קשה לקבל את זה שיש עוד דרכים אז כטבעוני אתה מתמודד עם מציאת התזונה שמתאימה לך וגם עם הצורך להוכיח את עצמך כל הזמן. זה גרם לי להילחם והביא לי את הניצחון. אפילו עכשיו בתחרות מישהו צעק לי שנייה לפני שעליתי לבמה ואמר לי שאני לא אצליח".
הניצחון בתחרות במקום הראשון היווה נקודת ציון נוספת במסע לשבירת המיתוס הטבעוני. "זה התחיל אצלי מהמקום של להראות", היא מסבירה. "השתתפתי בצילומים לסרט על טבעונות בשם "חלב מגואל בדם" שיצר בן הזוג של טל גלבוע, רועי שפרניק, ובסרט צולמו הרבה ספורטאים טבעונים. זה בעצם גירה אותי לחשוב מה עוד אפשר לקטוף ומה עוד אפשר לעשות ומשם הדרך הייתה קצרה".
תוכניות לעתיד כבר יש?
"יש לי רצון גדול מאוד ליצור הרצאה שמדברת על כל הדבר הזה. אני רוצה להציג לאנשים את דרך החיים הזו ולהוכיח שאפשר להיות עם ראש פתוח ושאפשר לבנות גוף בריא וחזק מבלי להחריב כל כך הרבה וליצור כל כך הרבה סבל.
"אני מייעצת גם בקבוצת פייסבוק ללא עלות לכל מי שרוצה לבדוק איך זה ובעתיד אני חושבת עוד פעם להתחרות. זה כל כך מרגש לדעת שאתה יכול להגיע לאן שאתה רוצה בדרך שלך מבלי לדרוס אף אחד".