חוק חדש בשבדיה: יחסי מין ללא הסכמה - אונס
פסיביות אינה סימן להסכמה ליחסי מין, קבעו בשבדיה והוסיפו שתי עבירות לספר החוקים - אונס ברשלנות והתעללות מינית ברשלנות. סגנית ראש הממשלה: קמפיין #MeToo הוכיח כי יש צורך בחקיקה החדשה
שבדיה אימצה חוק חדש שבמסגרתו אנשים יידרשו לקבל הסכמה מהצד השני לפני מגע מיני, אחרת המגע ייחשב כאונס. ביום רביעי אישרו מחוקקים במדינה את החוק - 257 תמכו לעומת 38 שהתנגדו. החוק, שייכנס לתוקף ב-1 ביולי, קובע כי התוקף יוכל לעמוד בפני אישום בגין אונס גם אם "לא השתמש באלימות או באיומים, או ניצל את מצבו הרגיש של אדם מסוים".
החוק אינו מצוין כי לפני קיום יחסי מין חובה להביע הסכמה מפורשת, אבל קובע כי פסיביות אינה סימן להסכמה ליחסי מין. "אם אדם רוצה לקיים יחסים מיניים עם אדם שנותר פסיבי או שמעביר מסרים סותרים, הוא או היא יהיו חייבים לברר את אותו אדם מסכים ליחסי מין".
החוק מציג שתי עבירות חדשות - אונס ברשלנות והתעללות מינית ברשלנות - והעונש המקסימלי על עבירות אלו יהיה ארבע שנות מאסר. "גורם הרשלנות מתמקד בעובדה שאחד הצדדים לא השתתף מרצונו", אמרו בממשלה, והוסיפו כי כך ניתן יהיה להרשיע יותר אנשים בהתעללות מינית.
בחקיקת החוק החדש מצטרפת שבדיה למדינות אירופיות כמו בריטניה וגרמניה, שגם בהן יחסי מין ללא הסכמה נחשבים לאונס.
בדצמבר האחרון אמר ראש הממשלה השבדי סטפן לופבן כי אם יחסי מין אינם נעשים באופן רצוני, מדובר במעשה לא חוקי. הוא אמר את הדברים בדיונים על שינוי החוק במדינה, בניסיון ליישר קו עם מדינות אחרות באירופה. סגניתו של לופבן, איזבלה לובין, אמרה כי קמפיין #MeToo שתפס תאוצה הוכיח כי יש צורך בחקיקה החדשה. מנגד, מבקרי השינוי החדש בחוק אומרים כי הוא לא יוביל ליותר הרשעות בתחום.