קוז'יקרו: "יום עצוב לכדורסל שפעם היה ישראלי"
סנטר העבר, שהיה חלק משמעותי בשביתה הקודמת, בטוח שהישראלים ייפגעו מהמתווה החדש. עוד אמר: "היה גיס חמישי בתוך הארגון". גורם במו"מ: "השחקנים היו כל כך מבולבלים וכמעט הסכימו לשישה זרים גם בעוד שנתיים"
האוהדים יכולים להיות שמחים, גם אנשי מינהלת הליגה, אבל נראה כי הנפגעים העיקריים מהמתווה החדש שגרם לסיום השביתה וחזרתה של ליגת העל הם השחקנים הישראלים עצמם. הלחץ הציבורי שהופעל עליהם מצד לא מעט גופי תקשורת, מאמנים, אוהדים ואנשי מינהלת עשה את שלו, והם בסופו של דבר התקפלו להסכם שבפועל מבטל את החוק הרוסי ויסדר החל מעונת 2019/20 ישראלי בודד על הפרקט לצד ארבעה זרים בחמישייה (ואפשרות לחמישה בטופס).
גורם מרכזי מטעם הקבוצות שהיה מעורב במשא ומתן לפנות בוקר (בין חמישי לשישי) בווילה של שמואל פרנקל בשכונת צהלה בתל אביב, מספר שהשחקנים רצו כל כך לסיים את השביתה, עד כדי כך שהיה שלב בו כמעט הסכימו למתווה שאמר שגם בעוד שנתיים הקבוצות יוכלו לשחק עם שישה זרים. "זה היה הזוי, פתאום ראיתי שאנחנו נלחמים עבורם ואומרים להם להוריד את הזר השישי. הם היו בלחץ היסטרי".
שחקני עבר שהיו חלק מרכזי בשביתה הקודמת ב-2013 בה הליגה הושבתה לשבועיים ואחריה הושג החוק הרוסי, יצאו נחרצות נגד המתווה החדש. עידו קוז'יקרו העלה פוסט לפייסבוק שלא משתמע לשני כיוונים: "יום עצוב לכדורסל שפעם היה ישראלי". לא מעט אוהדים תקפו את קוז'יקרו בפוסט והוא ענה לכולם. בשלב מסוים נשאל איך הארגון הסכים למתווה כל כך רע עבור הישראלים, וענה: "יש בארגון גיס חמישי".
גם עמית תמיר יצא נגד ההסכם, וכתב בפייסבוק: "הסכם רע מאוד לכדורסלן הישראלי". מי שעוד הבין את משמעות ההסכם הוא סגן יושב ראש ארגון השחקנים, שמעון אמסלם, שהוזמן להגיע לחתום על ההסכם במשרדי המינהלת לצד יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, מנכ"ל משרד הספורט, יוסי שרעבי, מנכ"ל המינהלת, שמואל פרנקל, אך אמר לניר אלון כי הוא לא מסוגל להגיע ולחתום על מסמך שאומר שיש פחות משני ישראלים על הפרקט. וזה כנראה אומר הכל על השבר בתוך ארגון השחקנים.
המון שחקנים פעילים בליגת העל מאוכזבים מהמתווה שהושג. בפועל הוא אומר ששחקנים צעירים או בגילאים 25-30, שלא נחשבים למובילים בקבוצות שלהם - לא יימצאו את מקומם בליגה הראשונה ויאלצו לרדת לליגה הלאומית. אחד מהם אמר: "לא הייתה לנו ברירה אלא להסכים למתווה. הופעלו עלינו לחצים מטורפים מצד השחקנים הוותיקים שהיו בפגישה עם פרנקל (יוגב אוחיון, גיא פניני, שלומי הרוש ואלישי כדיר). הם איימו שאם לא נסכים חלקם ישברו שביתה וייצאו מהארגון, ואז לא תהיה לנו לגיטימציה לשביתה".
השאלה הגדולה כעת היא האם ועדת שרעבי שתתכנס ב-15 ביוני ותצטרך לתת את מסקנותיה עד ה-1 באוגוסט, תעשה אכן שינוי במיסוי המתאזרחים ואולי אפילו תצליח להחזיר את החוק הרוסי, אחרת אין ספק שהיום בשעה 11:00 כשאנשי המינהלת אישרו את המתווה החדש, הכדורסלן הישראלי הלך כמה צעדים אחורה.