תביעה: "בת 60 מתה מקיצור קיבה בגלל שאננות הצוות בחדר המיון"
אישה בת 60 עברה לפני ארבע וחצי שנים ניתוח לקיצור קיבה בבית החולים קפלן ברחובות. היא שוחררה לביתה אולם פחות משבוע לאחר מכן חזרה לאשפוז בגלל חום גבוה. לדברי המשפחה, היא קיבלה טיפול באיחור רב, מה שהוביל להידרדרות חמורה במצבה ובסופו של דבר למותה. ביה"ח קפלן: "נגיב לתביעה כמקובל"
בת 60 מרחובות נפטרה בבית חולים קפלן כחודש וחצי לאחר ניתוח לקיצור קיבה. כעת בני משפחתה תובעים את בית החולים על סך שניים וחצי מיליון שקלים וטוענים שמותה נגרם בגלל שאננות הצוות בחדר המיון.
לפני ארבע שנים וחצי עברה אישה בת 60 תושבת השפלה ניתוח לקיצור קיבה מסוג שרוול בגלל עודף משקל קיצוני. הניתוח עבר בהצלחה ולאחר ארבעה ימים היא שוחררה לביתה.
אולם פחות משבוע מאז השתחררה מבית החולים היא הופנתה על ידי רופאת המשפחה לבית החולים קפלן בגלל חום גבוה והופעת אודם ונפיחות, באזור ממנו נשלף הנקז שהוצמד לגופה לאחר הניתוח על מנת לרכז את ההפרשות.
הובהלה לניתוח חירום רק אחרי 14 שעות מהגעתה לבית חולים
האישה התייצבה בחדר המיון בשעות הצהריים המוקדמות והתלוננה על חום גבוה וחולשה בימים מאז שחרורה. בבית החולים החליטו לעשות לה שיקוף קיבה ולאחריו הוחלט להמשיך את הבירור רק ביום שלמחרת.
לאחר למעלה משש שעות מקבלתה לבית החולים נרשמה עלייה בלחץ הדם שלה והאישה התלוננה על כאבים בבטן השמאלית, בחילות והקאות ועל כך שאינה מצליחה לבלוע נוזלים. לטענת בני משפחתה היא גם הייתה חסרת מנוחה במיטה. תוצאות בדיקות הדם שביצעה העידו באופן חד משמעי על זיהום פעיל.
כתשע שעות מהבדיקה במיון התקבלה המנוחה למחלקה הכירורגית. על פי התיק הרפואי במחלקה האישה הגיעה עם סימנים לאלח דם, אך לטענת בני משפחתה היא לא קיבלה טיפול מיידי כנדרש.
ארבע שעות לאחר מכן, קצת אחרי השעה 1 לפנות בוקר, הדופק שלה עלה, היא סבלה מכאבים וקיבלה טיפול במשככי כאבים. אולם למרות מצבה הרפואי שהלך והידרדר, הרופאה שהייתה בכוננות החליטה לא להגיע מהבית במהלך הלילה ולבדוק את החולה רק בבוקר.
אחרי למעלה מ-14 שעות מהרגע שהגיעה לבית החולים הובהלה האישה באופן דחוף לניתוח בטן. בניתוח התגלתה מורסה תת סרעפתית מכוסה על ידי הרקמה המצפה את פנים חלל הבטן שהכילה נוזל עכור בעל ריח חריג.
לאחר הניתוח המנוחה אושפזה במחלקה לטיפול נמרץ כללי במצב קשה מאוד, ובבדיקת הסי-טי שבוצעה לה התברר שהיא סובלת מכשל ריאתי ונזקקה להנשמה וטיפול באנטיביוטיקה. למרות הטיפול, לא ניתן היה לייצב מחדש את מצבה, ולאחר 35 יום ביחידה לטיפול נמרץ החמיר מצבה, היא לא הגיבה לטיפול ולבסוף נפטרה כתוצאה מזיהום חמור ואי ספיקה רב מערכתית.
לתביעה שהוגשה באמצעות עורכי הדין אייל בן ישי ושני קרוטר-צור, ממשרד אייל בן ישי, צורפה חוות דעתו של פרופסור מומחה לכירורגיה שקבע כי מצבה הקשה של החולה ההולך ומידרדר משעה לשעה צריך היה להביא את המנתחים כבר בשעות אחר הצהרים של אותו יום לצפות את הקטסטרופה ההולכת ומתפתחת לנגד עיניהם, ולהביא את החולה לניתוח דחוף מוקדם ככל האפשר. המומחה קבע כי טיפול מהיר היה עשוי לשנות את התוצאות הטרגיות.
בדיעבד התברר כי האישה סבלה מדליפת חומרי קיבה מקו הסיכות באזור הניתוח לתוך חלל הבטן שגרמה לזיהום שאובחן באיחור רב על ידי צוות בית החולים.
בני משפחתה של המנוחה טוענים כי היא מתה בטרם עת, בשל עיכוב באבחון ובטיפול בדליפה שאיתה הגיעה בית החולים, מספר ימים לאחר ניתוח קיצור קיבה.
"צוות בית החולים התרשל בין היתר בכך שלא בדק, לא העריך ולא אבחן כראוי את מצבה של המנוחה בהתאם לנתוני בדיקותיה ותלונותיה, התעלמו מגורמי סיכון, ביצעו אבחנות שגויות, נמנעו מביצוע בדיקות מתאימות ולא נהגו כפי שרופא סביר ומיומן היה נהוג באותן נסיבות", אמרו עורכי הדין בן ישי וקרוטר-צור, שהגישו את התביעה.
מבית החולים קפלן נמסר בתגובה: "כתב התביעה טרם התקבל בבית החולים. לכשיתקבל, יילמד על ידי היועצים המשפטיים ותגובתנו תימסר כמקובל בערכאות המשפטיות".