האולטימטום של היועמ"ש לשרה נתניהו
המגעים עם פרקליטי אשת רה"מ נקלעו למבוי סתום בעקבות ויכוח על הקנס שתשלם נתניהו בתמורה לאי-העמדתה לדין. האולטימטום נועד לדחוק להחלטה בימים הבאים. "הפרקליטות דורשת לקיים מגעים על 200 אלף שקלים, שרה נתניהו מסכימה לסכום של עד 50 אלף שקלים"
היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט העביר בימים האחרונים מסר של אולטימטום לפרקליטיה של אשת ראש הממשלה שרה נתניהו, שאם לא יקדמו את המגעים על סיום התיק בהסדר ראוי שתהיה בו קבלת אחריות מלאה של רעיית ראש הממשלה למעשיה וקנס כספי ניכר - יעמיד אותה לדין.
בחודש האחרון התנהלו מגעים בין פרקליטי שרה נתניהו לצוות מפרקליטות מחוז ירושלים בניסיון להתוות הסדר שיגרום לסיום תיק מחוץ לכתלי בית המשפט. היועץ התנה את ההסדר בשני שלבים - ראשית, שרה נתניהו תחזיר לקופת המדינה סכום מהחוב שעליו בין השאר היא מועמדת לדין. רק לאחר מכן יהיו מגעים על הסדר משפטי שעל פיו נתניהו תודה בחלק מהאישומים, או תיקח אחריות על מעשיה ובכך התיק לא יגיע לדיונים בבית המשפט.
בחדשות 2 דווח כי היועמ"ש העביר מסר לפרקליטיה של נתניהו, שלפיו עליהם להעביר הצעה כספית כשלב ראשון במשא ומתן להסדר עד סוף השבוע הקרוב. בנוסף, נטען כי בפגישה מקדימה עם הגברת נתניהו, נאמר כי הסכום המינימלי שהפרקליטות מוכנה לקיים עליו מגעים היה 200 אלף שקלים, ואילו פרקליטי שרה נתניהו אמרו בשמה שהיא מסכימה לשלם עד 50 אלף שקלים ודחו את ההצעה על הסף.
מכיוון שהמגעים עם פרקליטי נתניהו לא העלו דבר ונוצרה סחבת, החליט היועץ על העברת מסר שיש לקבל החלטה בתוך ימים ספורים. יצוין כי בכל מקרה לא ניתן בשלב זה להגיש את התיק לבית המשפט, שכן עדותו של עד המדינה ניר חפץ עשויה להשליך גם על תיק המעונות.
לפני כחודש הגיעו פרקליטי שרה נתניהו ליועץ וניסו לשכנע אותו ואת פרקליט המדינה שי ניצן שלא להעמיד אותה לדין. ההערכה היא שעד החלטת היועץ המשפטי להגיש את כתב האישום, יערכו מאמצים משני הצדדים, לסיים את התיק בהודאה של נתניהו ברוב פרטי טיוטת כתב האישום שהוכן נגדה, בתמורה לתשלום קנס משמעותי לקופת המדינה.
צוות הפרקליטים בראשות עו"ד יעקב וינרוט טען שלנתניהו לא הייתה כל מודעות לכך שהיא עשויה לבצע עבירות פליליות. היא שמה מבטחה באנשי הכספים והמינהל של בית ראש הממשלה ומשרד ראש הממשלה ולא נכנסה לפרטים כיצד הוראותיה מבוצעות. לכן ממילא לא ביצע עבירות ולא הדיחה איש לבצען. כמו כן, מכיוון ששרה נתניהו אינה עובדת מדינה, היא לא הייתה מודעת לכל הנהלים המגבילים אותה בהזמנת הארוחות ממסעדות ומשפים.
"אי אפשר לסיים את הפרשה בלא כלום"
כמו כן טוענים עורכי הדין כי שרה נתניהו אינה עובדת ציבור ועל כך לא ניתן לייחס לה עבירה של מרמה והפרת אמונים. על-פי ההסדר שלא ירד מהשולחן, נתניהו תיקח על עצמה אחריות פלילית למעשיה ותשלם קנס כספי ניכר. גורם משפטי בכיר הבהיר כי "טיוטת כתב האישום נגד שרה נתניהו הוכנה בלב כבד אך היא ממוסמכת ומפורטת. בנוסף יש נגדה עד מדינה, מני נפתלי, שיכול להעיד ולגבות את הראיות. על כן אי אפשר לסיים את הפרשה בלא כלום ולא יעלה על הדעת שנתניהו תצא מהענין בלא קבלת אחריות למעשיה".
היועץ המשפטי לממשלה הודיע בחודש ספטמבר כי הוא שוקל להעמיד לדין את שרה נתניהו בעבירות קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ועבירות מרמה והפרת אמונים, בפרשה המכונה "פרשת הזמנת הארוחות". לפי החשד, מספטמבר 2010 לכל המאוחר ועד מארס 2013 פעלה שרה נתניהו, בצוותא עם עזרא סיידוף (ששימש תחילה כראש אגף בכיר למשאבים חומריים ומבצעיים במשרד ראש הממשלה ובהמשך כסמנכ"ל מבצעים ונכסים במשרד ראש הממשלה), ליצירת מצג-שווא שלפיו במעון הרשמי של ראש הממשלה ברחוב בלפור בירושלים לא מועסקת מבשלת - וזאת למרות שבפועל לאורך כל התקופה הועסקו במעון מבשלות.
לפי החשד, שרה נתניהו פעלה כך על-מנת לעקוף את הוראות הנוהל, שבהן נקבע בין היתר כי "במצב בו לא מועסק/ת במעון הרשמי מבשל/ת, ניתן יהיה להזמין על-פי הצורך מזון מבושל מוכן למעון הרשמי...", ולהשיג כתוצאה מכך את מימון המשרד הן להעסקה של מבשלות שבישלו ארוחות במעון והן להזמנת ארוחות מוכנות ולהזמנת שפים שיבשלו במעון. בדרך זאת, על-פי החשד, התקבלו במרמה מהמדינה מאות ארוחות ממסעדות ומשפים בשווי של כ-359,000 שקל.