כך אתם הורסים את הסיפון וגורמים לנזילות
סובלים מנזילות מים מתחת לכיור? לפני שאתם ממהרים להזמין אינסטלטור ולהחליף את הסיפון, אתר "המקצוענים" עם כמה דברים שכדאי לדעת
נזילות מים יכולות להיגרם ממספר סיבות: בלאי טבעי של הגומיות או של הסיפון, הזזה של הסיפון בעת הכנסת והוצאת חפצים בארון שמתחת לכיור וכן בשל שימוש לא נכון. על מה כדאי להקפיד? לפניכם הסקירה.
עוד כתבות בנושא:
איך מונעים עובש בבית
נקודות התורפה של מערכות אזעקה ומיגון לביתסימנים של רטיבות
מהו הסיפון ומה תפקידו
הסיפון הוא מעין "סלקטור" שממוקם מתחת לכיור שלכם ותפקידו העיקרי הוא למנוע סתימות בצנרת הביוב. "תפקידו למנוע מעבר של חומר מוצק אל צנרת הביוב שלכם", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "כמו כן, הוא אמור למנוע מעבר של ריחות לא נעימים, גזים ומזיקים ממערכת הביוב לכיור. במרבית המקרים הוא עשוי מפלסטיק, וכולל כיפוף (בצורת האות S) וכוס משקעים שבה מצטברת הפסולת".
כיצד אתם הורסים את הסיפון באמצעות שימוש לא נכון
הסיבות הנפוצות לתקלות בסיפון הוא שימוש לא נכון. ממה כדאי להימנע? למשל, שפיכת כוס קפה שחור אל תוך הכיור יכול לגרום להצטברות של גרגרי קפה שהופכים במשך הזמן למעין 'בוץ'. "בשל משקלם הרב הם מחלישים את ההברגה של הסיפון וכתוצאה מעומס הוא נשבר", מסביר יגאל אמירה י.ש. אינסטלציה ושיפוצים באתר "המקצוענים". "גם שפיכת שומן אל תוך הכיור אינה מומלצת שכן השומן מכביד על הסיפון ונדבק לדפנות. כמובן שגם ניקוי הפסולת אל תוך הכיור לא תגרום לו להגיע אל עומק הצנרת, אלא להצטבר בכוס המשקעים של הסיפון ולגרום למשקל עודף שיחליש את ההברגה".
גם ניסיון לנקות את הצנרת ולטפל בסתימות, יכול אולי לפתוח את הסתימה אבל לעלות לכם בצורך להחליף את הסיפון. אמירה: "ישנם כל מיני חומרים חומצתיים שנמכרים בחנויות לשימוש הצרכן הביתי. הבעיה היא שהם 'אוכלים' את הפלסטיק וגורמים לבורג שמחבר את ראש הסיפון אל חלקו התחתון להחליד".
לא צריך למהר ולהחליף את הסיפון
לא כל נזילת מים מחייבת החלפה של הסיפון. "סיפון איכותי אמור להחזיק מעמד שנים ארוכות", מסביר אמירה. "לעומת זאת, לגומיות יש בלאי טבעי ולרוב יש צורך להחליפן כעבור 4-6 שנים, בהתאם לנסיבות, לדגם, למקצועיות ההתקנה ולאופן השימוש בכיור. פעמים רבות צרכנים בטוחים שצריך להחליף את הסיפון, בעוד שבהחלט ניתן להסתפק בהחלפת הגומיות בחדשות. זו פעולה שמי שיש לו 'ידיים טובות' יכול לבצע בעצמו מבלי להצטרך להזמין אינסטלטור ולשלם לו דמי ביקור עבור ההחלפה. כל שצריך לעשות הוא לקחת את הגומיות הישנות אל חנות לחומרי בניין, ולרכוש גומיית תואמת (עלותה לא יותר משקל וחצי) ולהתקין אותה. לעתים אף אין צורך להחליף את הגומייה, אלא רק לחזק אותה ולהחזירה למקומה, בשל תזוזה של הסיפון תוך כדי שימוש בארון האחסון שתחת הכיור".
באילו מקרים כן יש צורך בהחלפת כל הסיפון? אמירה: "כשההברגה שלו כבר נחלשת ואין חלקי חילוף מתאימים, או כשהוא כבר ממש ישן אין טעם להשקיע בתיקון אלא יש להחליף את הסיפון על כל חלקיו. חשוב לוודא שבעל המקצוע לא מחליף רק חלק מהסיפון (הכוסית ומחסום הריח) אלא יחליף את החלק העליון, האמצעי וישתמש רק בגומיות חדשות (ולא יבשות)".
אילו סוגי סיפונים קיימים?
שני הסוגים העיקריים הם סיפון קשיח וסיפון שרשורי. אמירה: "הסיפון הקשיח הוא סיפון מקובע שלא ניתן לשנות את מיקומו. לעומתו, הסיפון השרשורי הוא גמיש יותר, והצינור שלו הוא כמו אקורדיון. לצינור השרשורי אין תו תקן ישראלי ולכן הוא אינו מומלץ להתקנה. אין לו מחסום ריח והלכלוך נתפס בקפלי הצינור. חשוב מאוד לוודא שכשמחליפים סיפון האינסטלטור לא מתקין סוג זה. זה סיפון שנועד לתת פתרון במקרים שבהם הכיור וארונית האמבטיה אינם ממוקמים במרכז צנרת הביוב, אך הוא פתרון גרוע ביותר".
קיימים סיפונים ממגוון חומרים שונים, כיצד יודעים מה לבחור? "הפלסטיק מאוד מומלץ וחסכוני במקרה שיש ארונית שמסתירה אותו", אומר אמירה. "עלותו כ-35 שקל, לסיפון המיועד לשירותים או לאמבטיה, בהתאם לדגם. במקרה שבו אין ארונית והסיפון חשוף נהוג להשקיע ולרכוש סיפון העשוי מניקל ועלותו 300-400 שקל. זהו פתרון אסתטי יותר. סיפון מטבח יקר יותר, בשל גודלו ועולה 55 עד 80 עבור סיפון סטנדרטי (לכיור אמריקאי יש להתאים סיפון אמריקאי, שעלותו דומה). יש דגמים שעולים גם 160 שקל, שהיתרון שלהם הוא שהם קצרים יותר ולכן משאירים יותר מקום לאחסון בארון שמתחת".
כמה זה עולה?
מוקד השירות: "עלות החלפת סיפון היא 250-350 שקל, כשהמחיר כולל סיפון סטנדרטי ובעל תו תקן ישראלי".
מחפשים אינסטלטור? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"