שתף קטע נבחר
 

הודו: המשכנתאות לעצמאים גדלות ואיתן הסיכון

הביקוש הנמוך להלוואות מצד עסקים, לצד התחרות הגוברת על הלוואות לרכישת בתים, הובילו לעלייה במספר העצמאיים בהודו שמקבלים אישור לקבלת משכנתא. כעת גם הסיכון גדל משמעותית

בשיתוף מימון ישיר

 

המשכנתאות לעובדים עצמאים בהודו היוו כ-30% מהמשכנתאות בשנת הכספים 2017-18 לעומת 20% עד לאותה שנה.

 

על פי דו"ח של סוכנות הדירוג Crisil, המשכנתאות לעצמאיים צמחו בקצב שנתי משולב של 33% בארבע השנים האחרונות בהשוואה להתרחבות כללית של 20% בהיקף המימון לבתים.

 

ואולם, העובדה שהכנסתם של העצמאים אינה אחידה ואינה מובטחת, הביאה גם לגידול במספר הפיגורים בתשלום ההלוואות בהודו.

 

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

סך ההלוואות הנמצאות במצב של פיגור בתשלום, גדל ב-40 נקודות בסיס לכ-1.1% נכון לסוף שנת הכספים 2018, בהשוואה ל-0.7% לפני מספר שנים. סך ההלוואות הלא משולמות למימון בתים צפוי להגיע לשיא של 2 טריליון רופי (30.15 מיליארד דולר) עד לסוף 2018.

 

לדברי Crisil, הלוואה לעצמאיים מבוססת בעיקרה על הערכת הכנסה. בנוסף, עצמאיים מועדים יותר לאי יציבות בתזרימי המזומנים ולפגיעה בעקבות שיבושים בכלכלה, כמו הוצאה ממחזור, העובדה כי אין להם ניסיון רב עם בנקים ויש להם היסטורית אשראי מצומצמת.

 

ראמה פאטל, מנהל Crisil, מציין כי "שיעור המשכנתאות הנמצאות בפיגור של שנתיים בקרב העצמאיים, העומד על 1.8%, גבוה בהרבה בהשוואה ל-0.6% בקרב שכירים, שם הנתון נשאר יציב ברובו במשך השנים".

אחד הגורמים שהובילו לצמיחה במשכנתאות לעצמאים הוא כניסה מאסיבית של חברות למימון דיור (HFC), שגדלו באופן אגרסיבי בסגמנט. החברות הגדולות בענף מגדילות את הפניה שלהן לעצמאים, בעקבות ביקוש חלש לאשראי מצד חברות.

 

החברות המממנות נוטות גם לדרוש ריביות גבוהות יותר על מנת לקזז על עלויות האשראי הגבוהות.

 

להלוואה לכל מטרה 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים