שתף קטע נבחר

האסטרואיד שמחזק את תיאוריית כוכב הלכת התשיעי

חוקרים, שעוקבים אחר תנועתו של 2015 BP519, גילו כי מסלולו מושפע מכוכב לכת: "ראיות נסיבתיות לקיומו של 'חבר חדש' במערכת השמש"

עוד הוכחה לתאוריה כי בקצה מערכת השמש נמצא כוכב לכת תשיעי : מדענים שעקבו אחר האסטרואיד הענק 2015 BP519 גילו כי מסלולו עשוי להיות מושפע מכוכב לכת. כך עולה ממחקר שפורסם החודש. "מצאנו כי 2015 BP519 מוסיף ראיות נסיבתיות לקיומו של 'חבר חדש' במערכת השמש", נכתב בהקדמה למאמר.

 

הדמיה של כוכב הלכת התשיעי (צילום: pac) (צילום: pac)
הדמיה של כוכב הלכת התשיעי(צילום: pac)

 

כדי לנסות ולבחון מדוע האסטרואיד שהתגלה לפני כשלוש שנים, ומאז נמצא במעקב של חוקרים, נע בצורה בלתי שגרתית - נערכו כמה הדמיות. החוקרים אמרו כי המודל ההגיוני ביותר הוא שכוכב לכת גדול משפיע על האסטרואיד - דבר שמחזק למעשה את התיאוריה לקיומו של כוכב לכת תשיעי בקצה מערכת השמש.

 

"לא מדובר בהוכחה שכוכב לכת תשיעי קיים במערכת השמש", אמר למגזין Quanta דוד גרדס, אסטרונום באוניברסיטת מישיגן שהשתתף בכתיבת המאמר. "אבל הייתי אומר שהדבר מחזק את התיאוריה של כוכב לכת תשיעי".

 

המסלול של האסטרואיד, שהחוקרים מעריכים כי קוטרו הוא כ-400 ק"מ והוא עשוי אולי להיחשב ככוכב לכת ננסי, מוטה ב-54 מעלות. לכן הם מעריכים כי תנועתו מושפעת מכוכב לכת גדול.

 

 

ביונואר 2016 הודיעו אסטרונומים במכון הטכנולוגי של קליפורניה כי מצאו עדויות חדשות לכוכב לכת קרחוני במערכת השמש, הרחק מעבר לפלוטו. על-פי האסטרונומים שפרסמו את התגלית ב-Astronomical Journal הקפה אחת של כוכב הלכת סביב השמש נמשכת בין 10-20 אלף שנים. 

 

הם קראו לו "כוכב הלכת 9". על פי המאמר שלהם, מסתו של הכוכב פי 5 עד 10 מזו של כדור הארץ. אבל כותבי המאמר, מייקל בראון וקונסטנטין בטייגין הודו כי לא בחנו ישירות את כוכב הלכת.

 

על-פי האסטרונומים, המרחק שלו מכדור הארץ הוא פי 200 מהמרחק בין כדור הארץ לשמש. כוכב הלכת נמצא בחגורת קויפר, הנמצאת בקצה מערכת השמש. בכתב העת "nature" פורסם אז כי אף אחד לא ראה את כוכב הלכת, אבל על-פי תנועת עצמים בחגורת קויפר - ניתן להניח כי כוכב לכת כזה קיים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: pac
הדמיה של כוכב לכת תשיעי
צילום: pac
מומלצים