שתף קטע נבחר

זהירות: כך תימנעו מדוד השמש להתפוצץ

אי הקפדה על מספר אמצעי בטיחות יכולה להוביל לפיצוץ הדוד או הצנרת. הקיץ כבר כאן, ואיתו הטמפרטורות הגבוהות. אתר "המקצוענים" עם טיפים שיחסכו לכם כסף ויאפשרו ניצול מקסימלי של אנרגיית השמש, מבלי שתגרום לנזקים למערכת הדוד

רובנו מתמודדים עם תקלות בדודי השמש והחשמל בימות החורף, אך מסתבר שדווקא בתקופת הקיץ הסכנה הנשקפת מהם גדולה יותר. הסיבה: השמש בישראל קופחת בימות הקיץ ויכולה להעלות את טמפרטורת המים בדודים לטמפרטורת שיא של 50-70 מעלות.

 

הדבר יכול לגרום להיווצרות של לחץ בתוך הדוד, מה שעשוי להוביל לפיצוץ מיכל הדוד במקרים מסוימים. המשמעות היא צורך בהחלפת הדוד (הוצאה של כמה אלפי שקלים), ולעתים נזק גדול יותר שיכול להיגרם לתשתית הבית בשל הצפת המים ובעיות רטיבות.

 

עוד כתבות בנושא:

מים חמים ומהר: הכל על מאיץ חום בדוד

דוד שמש: העיקר האמינות

להתקין דוד שמש במקום דוד חשמל - זה כדאי?

 

אז על מה חשוב להקפיד?

לא להפעיל את הדוד ללא טיימר או תזכורת לכיבוי בזמן: בימים אלו חשוב במיוחד להימנע מהפעלת דוד החשמל ללא פיקוח. כלומר, חשוב להקפיד שבעתיים להפעיל אותו למשך זמן קצר. אם תשכחו את הדוד למשך שעות ארוכות, הדבר יכול להרוס את התרמוסטט שבתוך הדוד ולגרום למים להמשיך להתחמם ללא בקרה, עד לפיצוץ של מיכל הדוד.

 

נוסעים לחופשה? סגרו את שיבר המים הראשי: אם אתם נעדרים מהבית למספר ימים, ובוודאי אם מדובר בתקופות ארוכות יותר, הקפידו לסגור את שיבר המים הראשי לפני עזיבתכם. אם הדוד אינו בשימוש ומצטברת כמות גדולה של מים חמים בצנרת, הדבר יכול לגרום לניתוק של המחברים ולגרום להצפה ואף לפיצוץ של הדוד.

 

   (צילום: shutetrstock) (צילום: shutetrstock)
(צילום: shutetrstock)

 

ניקוי קולטים – מדוע זה חשוב?  

ניקוי קולטים מקצועי מומלץ לעשות אחת לשנתיים-שלוש, כדי למנוע הצטברות של אבנית בקולטי השמש. במצב של סתימה בצנרת, הדבר גורם לירידה בתפוקה. במצב כזה, אין ניצול מקסימלי של אנרגיית השמש, ויש צורך בהפעלת דוד החשמל כפעולה משלימה. במדינה חמה כמו ישראל, שבה כמות שעות חשיפת הקולטים לשמש גבוהה, כדאי להצל את האנרגיה הזו ולהפחית את השימוש בחימום המים באמצעות גוף חימום חשמלי.

 

לרוב, מתבצעת התחזוקה השנתית לקראת עונת החורף, ובה גם בודקים את תקינות גוף החימום והתרמוסטט ואת כמות האבנית שהצטברה על גוף החימום. אם לא עשיתם זאת לפני העונה הקרה, תוכלו לעשות זאת כעת. מומלץ לנצל את הגעת בעל המקצוע לצורך תחזוקה כללית ולא להסתפק רק בניקוי קולטים. טיפול מרוכז יחסוך מכם כסף, ויאפשר תמחור גלובאלי.

 

האם ניתן לנקות את קולטי השמש לבד? ניקוי חיצוני של הקולטים אפשרי באמצעות מטאטא או סמרטוט, כל עוד יש גישה נוחה ובטוחה אליהם. אם הם ממוקמים במקום שהגישה אליו מחייבת בעל מקצוע עם היתר עבודה בגובה, ובייחוד כשמדובר בקולטים הממוקמים על גגות רעפים, יש להימנע מכך בשל סיכון החיים הכרוך בכך. לגבי ניקוי פנימי של הקולטים, הרי שגם אם ישנה גישה נוחה ובטוחה אליהם, אדם שאינו מיומן ואינו בעל הכשרה מתאימה, יכול לקבל כוויה מצינור המים הרותחים שיכול להתנתק במהלך פעולת הניקוי.

 

כמה זה עולה?

"ניקוי פנימי של קולטים מאבנית עולה 300-400 שקל, והוא כולל גם שטיפה חיצונית של הלוח הסולרי של הקולטים, שצובר כמויות אבק רבות ומונע חימום אפקטיבי של המים", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "טיפול תחזוקה תקופתי של הדוד הכולל שטיפה של מערכת הדוד והקולטים, ניקוי אבנית ותיקון נזילות יעלה 500-800 שקל, בהתאם לסוג הדוד, מיקום הקולטים ומורכבות הגישה לשם ביצוע העבודה".

 

מחפש מתקין דודי שמש? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"


פורסם לראשונה 29/05/2018 13:25

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים