אל תתביישו, תהיו גאים / טור
במשחקים האולימפיים האחרונים לקחו חלק 64 ספורטאים וספורטאיות להט"בים, אז מדוע יש עדיין כאלה שמפחדים לצאת מהארון? הכל מתחיל בחינוך. שגיא קריספין, יו"ר שותף של מועדון ספורט גאה תל אביב בטור לקראת אירוע הספורט הגאה שייערך מחר בבריכת גורדון
הידעתם כי במשחקים האולימפיים האחרונים בריו השתתפו 64 ספורטאים וספורטאיות להט"בים? מדובר במספר שיא, אולם עדיין פחות מאחוז מכלל המשתתפים במשחקים. הספורט המקצועני, בעיקר ספורט קבוצתי גברי, נותר אחד מהתחומים היחידים בעולם ללא ניראות בולטת של להט"ב (מעולם לא השתתף שחקן כדורגל פעיל מחוץ לארון באף אחת מהליגות הבכירות בעולם).
לא, אין המדובר בחוסר יכולת ספורטיבית אלא ברתיעה והימנעות של ספורטאים וספורטאיות להט"בים לצאת מהארון או ליטול חלק בפעילות ספורטיבית בכלל.
הדבר מתחיל, כמו הכל בחיים, בחינוך. כולנו זוכרים את שיעורי הספורט בבית הספר, כאשר כל התנהגות עדינה מדי לילד או גסה מדי לילדה נתפסו כמשהו שלילי. כאשר הקריאות "הומו" או "אתה בועט כמו בחורה" נשמעות תדיר, לפעמים גם מצד המורים והמאמנים, ברור מדוע נרתעים להט"בים מלהשתתף.
מנגד, אחרים יקצינו את ההתנהגות הנתפסת גברית או נשית על מנת להסתיר את זהותם, כפי שהעיד הכדורסלן גילי מוסינזון כשיצא מהארון. כל עוד אחת הקללות הנפוצות במגרשים ובאולמות היא "הומו" או "קוקסינל", ברור מדוע יירתעו להט"בים מליטול חלק באירועי הספורט כשחקנים אך גם כצופים, מאמנים או עסקנים.
בדיוק במקום זה משתלבים מועדון ספורט גאה ת"א ואירועי ספורט להט"בים המתקיימים ברחבי העולם. מטרתנו אינה להתבודד ולעשות ספורט בנפרד, אלא להפך. מטרתנו ליצור מרחב בטוח לחברי הקהילה הגאה, כאלה שאחרת היו נמנעים מלהשתתף, לעסוק בספורט בלי לחשוש מקריאות פוגעניות וממבטים שיפוטיים. בקיץ הקרוב תארח פריז את ה-Gay Games. למשך שבוע ימים ישתתפו למעלה מ-12,000 ספורטאים וספורטאיות להט"בים ב-36 ענפי ספורט, במטרה לקדם את הניראות ולהיאבק בבורות. מועדון ספורט גאה ת"א יוביל את משלחת ישראל עם למעלה מ-40 ספורטאים וספורטאיות.
מחר, החל מהשעה 18:00, יתקיים בבריכת גורדון אירוע הספורט הגאה 'Rainbow Splash' בשיתוף המרכז הגאה של עיריית תל-אביב-יפו.