שר הכלכלה "שטף" פעילי BDS בקנדה: "תומכים בארגוני טרור"
פעילי BDS התפרצו לדברי שר הכלכלה והתעשייה במפגש עם אנשי עסקים בקנדה, וקראו, "אתם מפציצים אזרחים, תתביישו". הוא השיב להם: "במקום לבנות בתי חולים ולדאוג לאזרחים שלכם אתם בונים טילים"
פעילי BDS התפרצו אתמול (ד') לדבריו של שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן במהלך מפגש עם אנשי עסקים בטורונטו שבקנדה. ואולם הם לא שיערו שהוא ישיב להם בצעקות. חלקם היו ישראלים קנדים. בין השאר קראו לעברו כי הסכם הסחר בין המדינות, שהיה הסיבה להגעתו לקנדה, הוא בבחינת דם פלסטיני על ידיהם של הקנדים. עוד אמרו המפגינים: "אנו לא מאמינים ברצח של חפים מפשע" ו-"אתם מפציצים אזרחים – תתביישו".
כהן השיב לפעילים כי ישראל מספקת לפלסטינים כל מה שצריך על מנת לכונן ברצועת עזה חברה יציבה ומשגשגת, אך אלו בוחרים לנצל את המשאבים שמוקצים להם למטרות טרור נגד ישראל: "במקום לבנות בתי חולים, אתם יורים טילים. אנחנו שולחים לכם תרופות ואוכל. תבנו בתי ספר ואזורי תעשייה, זה מה שאתם צריכים לעשות עם הכסף. נתנו לכם את עזה עד המילימטר האחרון. במקום לדאוג לאזרחים שלכם, אתם יורים עלינו טילים".
לאחר התקרית התייחס כהן להתפרצותם של פעילי ה-BDS וכינה אותה פרובוקציה: "ה-BDS פועל לייצר פרובוקציות מתוך ייאוש ודעיכה בהתייחסות אליו, וכל מי שנכח באירוע ראה את החום שהופגן כלפי מדינת ישראל למול גופים הזויים שתומכים בארגוני טרור בעזה. קידום מעמדה הבינלאומי של ישראל ניכר בחתימת הסכמי סחר היסטוריים דוגמת זה שנחתם בקנדה".
קודם לכן חתם כהן עם השר לסחר חוץ של קנדה, פרנסואה פיליפ שמפיין, על הסכם סחר מעודכן בין ישראל לקנדה לאחר 20 שנה. ההסכם כולל הפחתות מכס על כ-2,000 מוצרים וכן תוספות הנכללות בהסכמי סחר חופשי מודרניים דוגמת סחר אלקטרוני, סחר ועבודה. כהן הגיע לקנדה כראש משלחת ממשלתית שכללה את יו"ר רשות החדשנות ד"ר עמי אפלבאום, ראש מינהל סחר חוץ אוהד כהן ויו"ר מכון הייצוא אדיב ברוך.
ההסכם לאזור סחר חופשי בין ישראל לבין קנדה שנחתם ב-1997 כלל הפחתות מכס על כלל המוצרים התעשייתיים, אולם הותיר מכסים על מוצרי מזון וחקלאות רבים. את המו"מ ניהלו אנשי מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה בשיתוף עם משרדי ממשלה נוספים וביניהם משרד החוץ, מינהל המכס, משרד האוצר, משרד המשפטים ומשרד החקלאות. הצד הישראלי שם דגש על הרחבת ההטבות לייצוא הישראלי בתחומים שבהם נותרו עדיין מגבלות, לצד הגדלת הייבוא ככל הניתן בשל שיקולי יוקר המחייה.
כהן הוסיף: "היחסים החמים בין קנדה לבין ישראל בעלי שורשים היסטוריים. בשנת 1997 הייתה ישראל למדינה השלישית שעמה חתמה קנדה על הסכם סחר חופשי. מאז הוכפל היקף הסחר של ישראל עם קנדה ובשנת 2013 הוא חצה לראשונה את סף מיליארד הדולר, מצב הנמשך עד היום. ההסכם שנחתם היום משקף, בין היתר, את מדיניות המשרד לסייע בגיוון היצוא ובפתיחת שווקים חדשים לתעשייה הישראלית".
בתום פגישתם הגדירו כהן ושמפיין יעד להכפלת היקף הסחר בין המדינות תוך חמש שנים הודות להסכם המשודרג.