ועד עובדי משרד הביטחון: לא נפנה את מאחז נתיב האבות
ועד העובדים הכריז כבר בשנה שעברה על סכסוך עבודה בעקבות תהליכי הפרטה. כעת הם מאיימים כי לא יסייעו בפינוי המאחז הבלתי חוקי ליד בית לחם, שמיועד ל-15 ביוני, ושעליו הורה בג"ץ כבר כמה פעמים
ועד עובדי משרד הביטחון משבש את פינוי מאחז נתיב האבות שבגוש עציון : בארגון העובדים החליטו להורות לעשרות העובדים שאמורים לקחת חלק מרכזי בפינוי המאחז הבלתי חוקי באזור בית לחם, לא להשתתף במשימה. המשמעות: הפינוי שעליו הורה בג"ץ, עלול להתעכב אל מעבר לתאריך הסופי שקבע בית המשפט העליון, 15 ביוני.
הרקע לעימות העובדים עם הנהלת המשרד הוא סכסוך עבודה שעליו הוכרז בסוף 2017, בשל הרחבת הפרטת פעילויות המשרד והעברתן לחברה חיצונית, במטרה לייעל תהליכי עבודה. בשבוע שעבר נחשף ב-ynet כי ההסלמה בין הצדדים הובילה לכך שהעובדים לא ביצעו לאחרונה פעילות קריטית באופן שעלול לפגוע בביטחון המדינה. לכן מיהרו בהנהלת המשרד לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב בדרישה שיורה לעובדים לבצע את הפעולה, שעל אופייה ומשמעות עיכובה הוטל איסור פרסום.
בארגון העובדים טוענים כי פינוי המאחז הוא בלאו הכי משימה התנדבותית. במשרד הביטחון סירבו להתייחס לצעד החריג, אך גורמים במשרד טענו כי העובדים מקבלים שכר מלא ואף מעבר לו על השתתפות בפינוי מאחזים.
לעובדי משרד הביטחון תפקיד מרכזי בפינוי מאחזים ביהודה ושומרון. הם עוסקים ברישומי המפונים, סיוע בפינוי ציוד ורהיטים, ליווי משפחות למעונן החדש ומציאת פתרונות לאירועים חריגים במהלך הפינוי.
סכסוך העבודה התגלע לאחר העברת סמכויות לחברת "שביט", לספק שירותים מינהליים בתחום הפיקוח על הייצוא הביטחוני, לסייע בניהול מערך הספקים של המשרד ולטפל בהתאמות הביטחוניות של גורמים העובדים עם משרד הביטחון. בארגון טוענים כי כך פוגעים בעובדים שלא יהיו מוגנים יותר תחת הסכם קיבוצי. עוד נטען כי עד כה גויסו לחברה החיצונית 35 עובדים בעלות של כ-25 מיליון שקלים, אף שפעילות החברה כלל לא החלה.
"לא נישאר אדישים לפגיעה האנושה בציבור עובדים מקצועי ומסור", הסביר יו"ר ארגון העובדים ששון פרץ. "כל האמצעים החוקיים עומדים לרשותנו". כחלק מצעדי המחאה, עובדי המשרד הפריעו למהלך דיון שנערך השבוע במשרד הביטחון בנושא חברת שביט, ואף תיעדו זאת.
כוחות משטרה ומג"ב יגיעו למאחז כבר ב-12 ביוני, במטרה לפנות את 15 המשפחות משם. מבחינת התושבים, נגרם להם עוול גדול: "יש כאן סיפור קפקאי. התחושות מאוד קשות המשפחות מתמודדות עם קשיים מאוד רציניים", סיפר מתן יחזקאלי, תושב המאחז. "אומרים לנו, 'הרי אתם עוברים למקום אחר, קרוב'. אבל צריך להבין - זה לא מעבר דירה. זה אקט שמכריחים אותנו לעשות", הסביר.
תושבי המאחז יעברו באופן זמני למשך כשנתיים לחלקה 91 הנמצאת כ-100 מטר דרומית לבתיהם העכשוויים. "השטח שיהרסו נמצא בתהליכי הסדרה וקבלת תב"ע, זה אבסורד. הרי אחרי שנתיים נוכל לבנות את הבית בדיוק באותו מקום. באו לקלל אותנו ובסוף יהיו כאן מאות יחידות דיור", אמר יחזקאלי.