שתף קטע נבחר

 

היענות גבוהה במיוחד ל"ביה"ס של החופש הגדול": "מלמד כמה הוא משמעותי"

התוכנית תפתח את שנתה החמישית ובמשרד החינוך מצפים לרישום של 74 אחוזים מהתלמידים בכיתות א'-ג'. השנה התוכנית תהיה בסימן חיזוק מיומנויות השפה והקריאה בבתי הספר

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

לומדים בחופש: ביום ראשון, 1 ביולי, יומיים לאחר סיום הלימודים בבתי הספר היסודיים, תצא לדרך בפעם החמישית תוכנית "בית הספר של החופש הגדול" שתפעיל את תלמידי כיתות א'-ג' גם בזמן החופש הגדול. השנה נושא התוכנית יהיה "מפליגים עם סיפורים", בהתאם לתוכנית של משרד החינוך לחיזוק מיומנויות השפה והקריאה בבתי הספר היסודיים.

 

ב-20 ביוני תסתיים ההרשמה ל"בית הספר של החופש הגדול". כשבוע וחצי לאחר מכן תחל התוכנית, ותסתיים שלושה שבועות לאחר מכן, ב-21 ביולי. התוכנית תפעל בימים ראשון עד חמישי ובמשרד החינוך מדווחים על אחוזי היענות גבוהים במיוחד.

 

על פי נתוני המשרד, כל 253 הרשויות המקומיות נרשמו לתוכנית. במשרד מצפים לפוטנציאל רישום של לפחות 74 אחוזים מהתלמידים בכיתות א'-ג', יותר מ-450 אלף תלמידים ברחבי הארץ. התשלום לקייטנות, כמדי שנה, הוא דיפרנציאלי: רשויות ממעמד סוציו-אקונומי נמוך ישלמו פחות, והחזקות ישלמו יותר.

בית ספר בכור לוי ב רחובות חינוך מפת החינוך של ישראל  (צילום: אבי מועלם)
אילוסטרציה(צילום: אבי מועלם)

"אחד היסודות החשובים ביותר הם קריאה וכתיבה", אומרת אתי סאסי, מנהלת האגף לחינוך יסודי במשרד החינוך, "חלק מהתפיסה של 'בית הספר של החופש הגדול' הוא כזה שיש בו גם מאפיין של בית ספר וגם מאפיין של חופשת קיץ. החלטנו ללכת עם התוכנית של 'מפליגים עם סיפורים' משום שיש בה גם חלקים לימודיים וגם את החלק החווייתי. סיפורים זה משהו שכולם אוהבים".

 

"המדריכים יקראו את הסיפורים בפני הילדים ויעשו איתם פעילויות בעקבות הקריאה", אומרת גילה קרול, מנהלת מחלקה למיומנויות יסוד באגף לחינוך יסודי במשרד החינוך, ומספרת כי בין היתר, לאחר הקריאה יעסקו הילדים במגוון פעילויות כמו אומנות פלסטית, תיאטרון, מחול, דרמה ושירה הקשורים לסיפורים. "הרעיון הוא שהטקסטים יהיו איכותיים ושדרך החוויה הילדים יקשיבו לסיפורים טובים", אומרת קרול.

 

שמואל אבואב, מנכ"ל משרד החינוך אמר: "אני מזמין את ההורים, מכל רחבי הארץ, לרשום את ילדיהם למסגרות הקיץ של משרד החינוך. משנה לשנה הביקוש למסגרות עולה, בזכות איכות המסגרות וסבסוד משרד החינוך, ובצירוף יתר התוכניות המשלימות של המשרד – בתי הספר של החופשות, הצהרונים, החוגים – אנו מביאים בשורה גדולה להורים, הן כלכלית וחינוכית". 

 

שר החינוך, נפתלי בנט אמר כי "גם השנה אנו מעניקים פתרון חווייתי וחינוכי לתלמידים בחופשת הקיץ - ההורים יוכלו להמשיך ללכת לעבודה, בעוד שהתלמידים נמצאים במסגרת איכותית ומהנה". בנט הוסיף כי "אחוזי ההיענות הגבוהים, שרק הולכים וצומחים, מלמדים כמה זה משמעותי. התוצאה היא מאות אלפי הורים ותלמידים בכל רחבי הארץ נהנים ממערכת חינוך טובה יותר. אני קורא להורים שטרם נרשמו - אנחנו מחכים לכם".

 

בתוך כך, בימים אלו נערכות גם הרשויות המקומיות לקראת פתיחת הקייטנות הציבוריות בגנים. על הקייטנות הציבוריות אמון משרד הפנים, זאת לאחר שמשרד החינוך בחר שלא להרחיב את הפעילות בחופש הגדול לגנים בשלב זה.

 

הקייטנות יצאו לדרך בתום משבר בין הרשויות המקומיות ומשרד הפנים, ולאחר שהרשויות טענו כי התמחור שהוכתב על ידי המשרד אינו ריאלי, ואינו מאפשר הקמה של קייטנות ראויות לילדים. חיים ביבס, ראש עיריית מודיעין ויו"ר מרכז השלטון המקומי, הבהיר כי הרשויות המקומיות יעמדו בחוק שנקבע לצורך הפעלת הקייטנות הציבוריות – אך במקביל יעמידו קייטנות עירוניות.

 

"נקיים את הצו שקבע משרד הפנים, ונפתח קייטנה ממשלתית", אמר ביבס. "עם זאת, אנחנו ראשי הרשויות מחויבים קודם כל לתושבים שלנו, ולכן בד בבד, נפתח גם קייטנות עירוניות נוספות, בנושאים שונים, כפי שעשינו בכל קיץ לטובת כלל התושבים", בכך התייחס ביבס לתרחיש שממנו הזהירו גורמים המעורבים בנושא עוד בטרם הושג ההסכם: החשש כי הקייטנות הציבוריות ישמשו בעיקר משפחות מעוטות יכולת, בשעה שהקייטנות העירוניות יהיו מיועדות למשפחות חזקות יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים