שתף קטע נבחר
 

הלוחם: המאבק של פאולו גררו בדרך למונדיאל

כוכב נבחרת פרו היה בטוח שהוא רק שתה תה והוכה בהלם כשבית הדין האשים אותו בשימוש בחומרים אסורים וגזר עליו עונש הרחקה ל-14 חודשים. לאחר מאבק ממושך הוא זכה להגשים את החלום והמדינה מחייכת מאושר

במשך שבועיים לא היה דבר שעניין את 33 מיליון תושבי פרו יותר מאשר גורלו של פאולו גררו, קפטן הנבחרת הלאומית. אלפים יצאו לצעדות מחאה ברחבי עיר הבירה לימה. קפטנים של נבחרות יריבות יצאו להגנתו. נשיא המדינה בכבודו ובעצמו פנה אל ראשי הכדורגל העולמי בבקשה שיאפשרו לו לשחק במונדיאל הראשון וכנראה גם האחרון בקריירה שלו.

 

לא רק גררו: הכירו את נבחרת פרו

 


 

במשך שבועיים נראה היה ששיאן השערים של הנבחרת, שהעפילה למונדיאל בפעם הראשונה מזה 36 שנה, עומד להחמיץ את גביע העולם ברוסיה, לאחר שהושעה ל-14 חודשים על שימוש בחומרים אסורים.

 

צפו בגררו חוזר לנבחרת פרו

צפו בגררו חוזר לנבחרת פרו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חוסה פאולו גררו (צילום: EPA)
חוסה פאולו גררו(צילום: EPA)

 

העונש נראה בלתי הפיך, שכן הוא הוטל על גררו ע"י CAS, בית הדין הגבוה לספורט. אולם גררו החליט שהוא לא יוותר עד הרגע האחרון ושהוא ילחם, למרות שהסיכויים נראו קלושים. משמעות השם "גררו" בספרדית הוא "לוחם". לבסוף, ביום חמישי בבוקר, המלחמה הסתיימה בניצחון.

 

בית המשפט הפדרלי של שווייץ, המדינה בה פועל בית הדין הגבוה לספורט, והערכאה היחידה לה יש את הסמכות להתערב בהחלטות של CAS, החליט כי אין סיבה למנוע מגררו לשחק במונדיאל וכי רק לאחר סיום הטורניר ברוסיה יתנהל דיון בעירעור וייקבע העונש הסופי.

 

גררו המאושר פירסם הודעה ברשתות החברתיות, הודה לכל מי שתמך בו והוסיף: "ההחלטה הזו עושה צדק, לפחות באופן חלקי, ואני אסיר תודה לבית המשפט השווייצרי".

 

כררו והמאמן ריקרדו גארקה (צילום: EPA)
גררו והמאמן ריקרדו גארקה(צילום: EPA)

 

מי שליווה את גררו בימים האחרונים והכל כך מתוחים, היה נשיא ההתאחדות הפרואנית, אדווין אוביידו. ביום חמישי בערב, כאשר הגיע עם גררו לבית המלון באוסטריה, בו נמצאת הנבחרת במחנה אימונים, הוא סיפר על מה שהם עברו: "היינו בציריך והדבר הראשון שעשינו אחרי שקיבלנו את הבשורה היה להיכנס לכנסיה הכי קרובה ולהתפלל. אלו היו ימים מאוד אמוציונליים והרגשנו חובה להודות לאלוהים.

 

במהלך הנסיעה לשווייץ נפגשו אוביידו וגררו גם עם נשיא פיפ"א, ג'אני אינפנטינו, וביקשו את סיועו. אינפנטינו הסביר כי אין לו סמכות להתערב בהחלטות שיפוטיות, "אבל ישבנו ודיברנו למעלה משעה. אינפנטינו אמר לנו: 'שיחקתם כבר את כל 90 הדקות. עכשיו אתם בתוספת הזמן'".

 

ואלו אכן היו הדקות האחרונות של תוספת הזמן, שכן ההחלטה הגיעה ארבעה ימים לפני ש-36 הנבחרות מחוייבות להעביר לפיפ"א את הרשימות הסופיות עם שמות 23 שחקני הסגל.

 

אוהדים ליד ביתו של גררו (צילום: EPA)
אוהדים ליד ביתו של גררו(צילום: EPA)

 

בלימה, בירת פרו, התגודדו מאות אנשי תקשורת מול ביתה של פטרונילה גונסאלס, אימו של פאולו, שהייתה מעורבת במאבק של בנה מהרגע הראשון. כשפטרונילה יצאה והתקבלה במבול של פלאשים, היא חייכה ואמרה: "אני רוצה להודות לכולכם מעומק ליבי. אין לי מילים כדי לתאר את מה שאני מרגישה כעת". לאמא של פאולו יש חלק משמעותי בפרשה, שהחלה באוקטובר 2017, לפני המשחקים מול ארגנטינה וקולומביה במוקדמות המונדיאל.

 

פרו, שהחלה רע מאוד את המוקדמות, התאוששה והחלה לצבור ניצחונות ונקודות. ממצב שנראה חסר סיכוי, לפתע נראה היה שיש אפשרות שהנבחרת תעפיל למונדיאל ברוסיה, אחרי שההופעה האחרונה שלה הייתה אי שם בספרד 1982,לפני שכל שחקני הסגל הנוכחי נולדו.

 

המשקה האסור והעונש 

למרות שהוא משחק בנבחרת כבר 15 שנה, ולמרות שהוא הקפטן, גררו נכנס ללחץ וסובל מבחילות ומכאבי בטן לפני כל משחק גדול. כדי להתגבר על כך הוא נוהג לשתות תה צמחים.

 

שוטרים ליד ציור קיר של גררו (צילום: EPA)
שוטרים ליד ציור קיר של גררו(צילום: EPA)

 

לפני שני המשחקים הללו, שאמורים היו לחרוץ את גורל הנבחרת, הוא הזמין את אמא פטרונילה וכמה חברים לבית המלון של הנבחרת בלימה. החבורה הזמינה משקאות ופאולו הזמין את תה הצמחים הרגיל שלו, או זה לפחות מה שהוא חשב שקיבל.

 

המלצר הגיש לשולחן קנקן, שלאף אחד לא היה מושג שמדובר בתה שעשוי מעלי קוקה. מדובר במשקה נפוץ מאוד בבוליביה ובפרו, שמסייע להתגבר על המחסור בחמצן באיזורים הגבוהים, ומוכן מהעלים מהם מכינים גם קוקאין.

 

שלא יהיו אי הבנות, לא מדובר בסם, אולם מבחינה כימית מדובר בחומרים הנמצאים גם בקוקאין, ולכן על ספורטאים נאסר לשתות את התה הזה. ב-8 בדצמבר, חודשיים אחרי המשחק מול ארגנטינה, פרו כולה הוכתה בהלם, כאשר התפרסם שגררו נכשל בבדיקת הסמים. למרות טענותיו כי היה מדובר בסך הכל בתה, הוא נענש בהשעייה לשנה. המשמעות המיידית הייתה שגררו לא יוכל להשתתף בשני משחקי הפלייאוף מול ניו זילנד. הנבחרת הסתדרה בלעדיו, סיימה ב-0:0 באוקלנד וניצחה 0:2 בגומלין בלימה.

 

גררו במשחק נגד אקוודור במוקדמות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
גררו במשחק נגד אקוודור במוקדמות(צילום: AFP)

 

למרות שגררו עצמו לא היה באצטדיון, הנוכחות שלו הורגשה היטב. כשהשחקנים עלו לכר הדשא הם לבשו חולצות שעליהן הכיתוב: "אנחנו איתך פאולו". כשוג'פרסון פרפאן, חברו הטוב, הקדיש לו את השער שכבש בדקה ה-28, כשהניף את החולצה מספר 9 שלו, המכון הסייסמולוגי דיווח על רעידת אדמה קלה. אלו היו מיליוני הפרואנים שקפצו וחגגו את השער כמובן.

 

חודש לאחר הבטחת העלייה למונדיאל הגיעה הבשורה שלה ציפו כולם: ההשעייה הופחתה משנה לחצי שנה. המשמעות הייתה: גררו יוכל לחזור לפעילות בחודש מאי ויוכל לשחק במונדיאל. לא רק בפרו שמחו אלא גם אוהדי פלמנגו, הקבוצה הברזילאית בה גררו משחק בשלוש השנים האחרונות. משחקו האחרון בקבוצה היה באוקטובר וכאשר הליגות בברזיל התחדשו, גררו היה עדיין מושעה.

 

פרפאן מקדיש שער לגררו מול ניו זילנד (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פרפאן מקדיש שער לגררו מול ניו זילנד(צילום: AFP)

 

ב-6 במאי ניתן האור הירוק וגררו נכנס כמחליף במשחק של פלמנגו נגד אינטרנסיונל, במחזור הרביעי של הליגה. הכוכב הפרואני עלה כמחליף בדקה ה-59, משחקו הראשון אחרי למעלה מחצי שנה, והספיק לבשל את השער השני של פלמנגו בניצחון 0:2. הוא הספיק לשחק עוד פעמיים, ואפילו הבקיע בהפסד 3:2 לשאפקואנסה ב-13 במאי, כאשר יום לאחר מכן הגיעה הבשורה הקשה משווייץ: ב-CAS החליטו להאריך את ההשעייה של גררו ל-14 חודשים, או במילים אחרות: הלך המונדיאל.

 

וצריך לזכור, גררו הוא לא סתם עוד שחקן. הוא כבש 32 שערים ב-86 משחקיו בנבחרת, יותר מכל שחקן אחר אי פעם, ופעמיים היה מלך השערים של הקופה אמריקה. הוא שיחק שמונה שנים בבונדסליגה, בבאיירן מינכן ובהמבורג, וכבש 47 שערים. והוא היה גם זה שכבש את שער הניצחון של קורינתיאנס ב-2012 מול צ'לסי בגמר גביע העולם לקבוצות.

 

חוסה פאולו גררו (צילום: EPA)
לא סתם עוד שחקן. גררו(צילום: EPA)

 

אחרי ההלם הראשוני החל המאבק. נשיא פרו, מרטין ויסקארה, הורה לשגרירות פרו בשווייץ לעשות הכל כדי לסייע לגררו במאבקו. "העונש שהוטל הוא חסר פרופורציה למהות העבירה", אמר הנשיא. "אנחנו דורשים צדק".

 

אלפי אוהדים החלו מתקבצים מדי יום בשכונת צ'ורייוס, בדרום לימה, שם גרה פטרונילה, אימו של פאולו. הם השאירו אלפי מכתבי תמיכה ושלטים הקוראים לעשיית צדק. אחרים השאירו בפתח הבית זרי פרחים וילדים הוסיפו כתובות גראפיטי על הקירות שמסביב. "תהיה חזק פאולו, אנחנו איתך".

 

כרמן סוביאטה, גיסתו של פאולו, הפכה להיות דוברת המשפחה. היא אמרה לתקשורת: "האוהדים והתומכים הגיעו אלינו הביתה מכל רחבי המדינה. כל מה שנותר לנו לעשות עתה, כמו שאומרת פטרונילה, זה להתפלל ביחד".

 

ביום ראשון שעבר התארגנה תהלוכה בה צעדו אלפי אוהדים לעבר באצטדיון הלאומי. הם נשאו שלטים, קראו בשמו של פאולו גררו ודרשו צדק. בינתיים קראו הקפטנים של יריבותיה של פרו במונדיאל, הוגו לוריס הצרפתי, מילה יידינאק האוסטרלי וסימון קייאר הדני, להקל בעונש.

 

עכשיו גררו מקווה לחגוג שערים במונדיאל (צילום: AP) (צילום: AP)
עכשיו גררו מקווה לחגוג שערים במונדיאל(צילום: AP)

 

גררו עצמו ניסה לשמור בכל התקופה הקשה על שקט ולא הירבה להתראיין. אבל בראיון נדיר שנתן אמר: "החלום שלי נגזל ממני, ועל דבר שכלל לא עשיתי. אני רוצה להודות לאלפי בני עמי. הם

מנסים לנחם אותי. אבל אני כל כך עצוב. כדורגל זה החיים לי, זו התשוקה שלי. והמונדיאל היה החלום הכי גדול שלי בכדורגל. ועכשיו אני לא יכול להיות שם".

 

לפני שעלה על המטוס לשווייץ, כשמעטים מאמינים שיש סיכוי לשינוי ההחלטה, הוא התראיין ברדיו המקומי ודיבר כשקולו נשבר והוא מתקשה לעצור את הדמעות. "מדובר בכבוד שלי ושל משפחתי. שיחקתי 15 שנה עבור הנבחרת ונתתי עבורה את הכל. המשחק הראשון שלי היה בגיל 19 ומאז תמיד נלחמתי כדי להגיע למונדיאל. עשיתי הכל כדי שהמדינה שלי תעפיל למונדיאל, ועכשיו אני לא יכול להגשים את החלום בגלל משהו שכלל לא עשיתי. אבי ואימי הם שני האנשים הכי חשובים לי בחיים, שניהם כבר בני למעלה מ-70. לראות אותם כל כך עצובים, כל כך מודאגים, לא מסוגלים לישון בגלל מה שקרה לי – זה הגרוע ביותר. אבל אני לוחם. תמיד נלחמתי גם כשהמצב היה קשה. זה לא פשוט להיות כדורגלן מקצועני. לחמתי כדי להיות כזה. אני אמשיך להילחם, אמשיך לדבוק בחפותי ואעשה הכל כדי לשחק במונדיאל. אני לא מתכוון לוותר, לפרוש למיטתי ולנוח".

 

המאבק הוכתר לבסוף בהצלחה. פאולו גררו יגשים את חלומו ובגיל 34 ישחק בגביע העולם. וכשהוא יעלה את הדשא באיצטדיון בסראנסק בשבת ה-16 ביוני למשחק מול דנמרק, זה יהיה ללא ספק אחד הרגעים המרגשים ביותר במונדיאל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים