מדורה מבראשית
הגחלים של מדורות ל"ג בעומר ימשיכו ללחוש עד שבראשית יתנו את מילתם האחרונה. סביב האש באו לחגוג יחד כ-600 מבוגרים וילדים שהגיעו לאנגלווד לרקוד עם רון רוזנפלד הג'ינג'י, סולן פורטרט, וההרכב של המתופף והמפיק המוזיקאלי גיא זלצר.
כמו הרבה דברים טובים שנולדו ממקום של חסך בקהילה, גם הארוע השנתי של ל"ג בעומר שמפיק ארגון 'בראשית' הגיע למלא ואקום. הדלקת מדורה, ועוד על האדמה ממש, למאות אנשים, היא לא ארוע שכיח במחוזות ניו ג'רזי וסביבתה. גם לא הדלקת מדורה קטנה למשפחה. זה פשוט לא קיים אם זה לא בתוך האח הביתי במקרה הנפוץ או טאבון קטן בחצר במקרה האקסלוסיבי. גם כשהאש מודלקת בחצי חבית מורמת מהאדמה יש צורך באישורים מקדימים ותאום עם הרשויות. נראה כי הארגונים הישראלים במחוז הבינו את הצורך לקחת את ההבהרות לגבי "החגיגות של היהודים" צעד אחד קדימה ומוצאים כי פנייה ישירה, ממוקדת, אדיבה ומלמדת לרשויות האחראיות מניבה תוצאות טובות מאוד. הפעם היו אלה 'בראשית' הארגון שהחל את דרכו כבית ספר של אחר הצהריים ללימודי עברית וארץ ישראל והתפתח במרוצת השנים לארגון שנותן מענה לכלל הקהילה, ילדים, נוער ומבוגרים כאחד, בתחומי עיניין שונים, לפנות בצורה מסודרת לאחראי האש באנגלווד, להסביר לו על החג ועל מטרות הארוע. נראה שלא לקח לו הרבה להפנים את הצורך והאישור עם ההנחיות וההוראות שנילקחו ברצינות רבה ויושמו לטובת כלל האורחים.
הקהל התקבל על המדשאה הרחבה שהציעה מגוון פעילויות לכל הגילאים. לנוער נסגר מתחם מיוחד משלו, עם צמיד בצבע שונה שרק איתו יכלו לקחת חלק בפעילויות שאורגנו במיוחד בשבילם שכללו מוזיקה ומשחקים מותאמים להם. אחת הפעילויות שהניעה את הארוע היתה תחרות 'חפש את המטמון' שהשתתפו בה כ-20 קבוצות. התחרות התנהלה על פלטפורמת strayboots והקבוצות נדרשו לענות על שאלות שקשורות בישראל תוך שהילדים מלקטים רמזים. הנושא, מיותר לציין, היה ל"ג בעומר על כל גווניו. עילי לוין, אורי שפירא, אלון מונהייט-יהב ויונתן חלבי זכו במקום הראשון, והפרס היה 10,000 ויבקס למשחק פורטנייט. הילדים הצעירים על הוריהם נהנו מתחנות שפוזרו ביד רחבה ובינהן איפור פנים, יצירה, משחקים של פעם, הליכת בר כוכבא (unity walk), רוגטקת ענק, כדורגל, חץ וקשת, בועות סבון ענקיות, מעגל מתופפים ועוד.
על המדורה עמל הצוות אש שכלל את רון גור לביא דור ז'ורבסקי, תום סלע ועידו אופיר שהרימו מדורה מרשימה לפי כל חוקי העיירה ושלו ממנה תפוחי אדמה ומרשמלו צרוב כהלכתו שחולק לקהל. על הארוע כולו ניצחה ועדת הארועים ברשות קרן אדלר, שגית חלבי וטל כהן יחד עם אלירן ארזי, ענבר שרולביץ, דורית סלע, גל ליבוביץ וזהבה גלסקו.
"הבנו שאין לנו מונופול על הרעיונות הטובים" אומר אבי כהן, יו"ר בראשית הראשון ומי שהוביל את המהלך להקמת הארגון "אבל יש לנו רשימות תפוצה וקשר מיידי לקהל, וכל מה שנותר הוא לשתף פעולה בתחומים שמעניינים אותו". מתוך כך, ובתהליך אבולוציוני כמעט, כמו שתעיד מי שתומכת וצמודה אליו לילות וימים, טל כהן, נולדו עוד ועוד פעילויות סביב מה שהחל כבית ספר של אחה"צ. "לבראשית-טק כמעט 900 חברים ברשימת התפוצה" הוא גאה לספר אחרי פחות משלוש שנות פעילות במחלקה הזו "הפעילות מביאה לתוצאות בשטח, אנשים מוצאים עבודה, מחפשים עובדים, נוצרה תשתית לנטוורק שעובד" הוא מעיד "השנה התכנסה קבוצת אנשים מקרב הקהילה לסיעור מוחות ועלו רעיונות רבים על השולחן שחלקם כבר יצאו לפועל ובינהם small business meetup לעסקים קטנים שמטרתו לתת ידע באמצעות מרצים רלוונטיים מהשורה הראשונה בתחומים שונים". עוד רעיונות שנולדו וקורמים עור וגידים עלו בתחום הספורט. קבוצות ספורט שכוללות כ-200 אנשים שבכל אחת מהן יש מי 'שלקח בעלות' ומוביל את הקבוצה: כדורגל, כדורסל, סאפ, כדורשת ועוד. נפגשים ומשחקים. והיוזמה הטרייה ביותר אולי היא טיולי המשפחות שהניבו טיול ראשון שנרשמו אליו 300 מאנשי הקהילה, טיילו בפארק קרוב והתכנסו בסוף היום לפיקניק משותף "זה היה יפה ונעים ומגניב" מעיד כהן. "צריך לזכור שהתשתית של בראשית היא עדיין פלטפורמה חינוכית, והילדים מביאים את המשפחות. אנחנו עדיין חווית ילדות ישראלית במהות שלנו".
אם כל זה לא הספיק, והתחושות חדשות לגבי הארגון המתפתח זה שבע שנים, החליטו השנה להשיק גם לוגו חדש שיתן ביטוי לקהילה סביבם. העץ שגזעו כף יד מושטת למעלה ומעליו עלים של עצים שונים הבאים לסמל את מגוון הישראלים בקהילה סביב הוכרז בזמן הארוע וילך איתם בצבעים שונים בהתאם לפעילויות ביוזמות השונות.
השיא של הארוע היה על הבמה המרכזית. רון רוזנפלד, הג'ינג'י הניצחי של להקת פורטרט, חלוצת הגרוב והפאנק בישראל, עם אנרגיה של איש בלי גיל, עלה לבמה והביא את המיטב לקול צהלות הקהל. הכל מבינה, ואתם רוקדים, עד אלייך, כמה זה מתוק ועוד שירים מתיבת הלהיטים ואף אחד לא נשאר אדיש. מאחורי ההפקה המוזיקלית עמד גיא זלצר, חבר הקהילה שהפיק את להקת הליווי למופע של קובי אפללו במסגרת אותו ארוע לפני שנתיים, ומעלה מופעי קאברים לארועים קהילתיים בימים ובלילות. הפעם הוא הביא לבמה סקסופון, טרומבון, גיטרה בס, גיטרה חשמלית וקלידים. הוא מצידו על מערכת התופים האלמותית שלו "נותן בראש". הדובדבן הקטן היה הג'וניור של טל ואבי כהן, אריאל, שעלה עם הלהקה כאילו נולד איתה והרביץ איתם את "הכל מבינה" בביצוע מקצועי.
"כן, מזג האויר איתגר אותנו ונאלצנו לקחת החלטות עד לרגע האחרון. הכנו שני תרחישים, לארוע חוץ ולארוע באולם הספורט של בית הספר" מספרת בתחושת הקלה של אחרי ארוע רב משתתפים עינת סיבוני, היו"ר המשותף יחד עם עירא לאופר של הארגון "לקחנו בחשבון שאנשים יודעים היכן הם חיים ומודעים למזג האויר. ביקשנו שיבואו לבושים ולא נראה שמישהו סבל. הארוע היה משומן ומאורגן ובסופו של דבר אנחנו עושים בשביל הקהילה ולא יכולנו לעשות את הארוע הזה בלי הקהילה. אנשים נרתמים בכל שנה לקחת חלק, זה ארוע שכיף להרים אותו יחד, הוא מאתגר, אבל נראה שהיה נחוץ. כיף לנו לראות את כולם מגיעים ונהנים מארוע שמעביר משמעות, תוכן ומסורת באוירה ישראלית".
רוזנפלד עושה את ניו ג'רזי. צילום: אילנית סולומונוביץ' חבוט
מומלצים