OnePlus 6: האם זהו האנדרואיד הטוב בעולם?
עם מפרט טכני מהטובים שיש ומוניטין שהוא טוב לא פחות, לקחנו את ה-OnePlus 6 שרק נחת בישראל, לבדיקה. האם מצאנו את האנדרואיד הטוב בעולם כיום? צפו בטק צ'ק
חברת OnePlus הביאה למעשה לעולם את הטרנד של "גם מכשיר עם מפרט פרימיום יכול להיות זול יחסית". הוואן פלוס 6 הוא המכשיר השמיני שהיצרנית הסינית מציגה והיבואנית החדשה בישראל, חברת Cell Now דאגה לנו ליחידה הראשונה בישראל. אז מה חשבנו עליו?
שתי עובדות חשובות לפני שנתחיל בסקירה. אחת – מכשירי וואן פלוס כבר מזמן לא זולים. שתיים – הם נחשבים באופן מסורתי כבין הטובים מבין מכשירי האנדרואיד בעולם. עכשיו כשהזזנו את זה מהדרך, אפשר להתחיל.
הוואן פלוס 6 מביא את החומרה לקצה האפשרי מבחינת החברה הזו ולמעשה, גם בעולם הסמארטפונים. המסך, מסוג AMOLED, אמנם רק ברזולוציית FHD Plus אבל התמונה בו תוססת ובהירה ובזכות העובדה שהוא נמתח מקצה לקצה (עם מגרעת קטנה, שאפשר גם לבטל אותה אם תרצו) אז על אף העובדה שהוא בגודל 6.3 אינץ' המכשיר לא מרגיש גדול מדי.
מבחינת העיצוב, המכשיר פשוט מעוצב יפהפה, הקווים נקיים וחלקים, כשבצד אחד נוכל למצוא את לחצן ההפעלה ואת כפתור ההשתקה הכל כך מוצלח ופרקטי ובצד השני את לחצן הווליום ומגירת הסים. גב המכשיר חלק והוא מהווה חממה נהדרת לטביעות אצבע אבל כשהוא נקי הוא נראה מרשים ביותר ומאוד יוקרתי.
מאחור נוכל למצוא את חיישן טביעת האצבע ואת צמד המצלמות: אחת בת 16 מגה פיקסל ואחת בת 20 מגה פיקסל כששתיהן בעלות מפתח צמצם מרשים של F/1.7. אוכל להגיד לכם אחרי שבוע של שימוש שזו לא המצלמה הכי טובה שראיתי בסמארטפון אבל היא ללא ספק עומדת בשורה הראשונה עם יתר היצרניות הגדולות. בכל זאת, מדובר בחיישנים של סוני ככה שאין כאן הרבה מקום לטעויות. תמצאו כאן הרבה משחקים כולל את מצב הפורטרט המבוקש וגם מצלמת הסלפי שהיא בת 16 מגה פיקסל עושה את העבודה מצוין.
המעבד במכשיר הוא מדגם סנאפדרגון 845 של חברת קוואלקום. תוסיפו לזה מערך זיכרון מרשים ביותר שכולל 6 גיגה ראם בדגם של ה-64 גיגה ו-8 גיגה ראם בדגמים של ה-128 וה-256 גיגה, תוסיפו לזה מערכת הפעלה בגרסה 8.1 אוראו והממשק הנהדר של וואן פלוס, האוקסיג'ן הנקי והמשובח, ותקבלו את אחד המכשירים המהירים והיציבים ביותר שנתקלתי בהם עד כה. יש גם הרבה מאוד טוויקים ופיצ'רים נחמדים במערכת הזו שעושים את החיים קלים ומעניינים.
הסוללה במכשיר היא בקיבולת של 3,300 מיליאמפר שעה ובעיקר בזכות העובדה שהמסך הוא רק Full HD וגם בנוי בטכנולוגיית אמולד, התוצאה הסופית היא שהסוללה הזו תחזיק לכם יום שלם בלי כל מאמץ. מעבר לכך, הטעינה המהירה של וואן פלוס, ה-Dash Charge היא ממש מהירה.
רוצים קצת מינוסים? יש גם כאלו... ראשית המכשיר אינו נגד מים, אין חריץ לכרטיס זיכרון, הספיקר כולל רמקול אחד וגם הוא לא ממש להיט. טעינה אלחוטית? לא ממש.
מחיר המכשיר בישראל עומד על 2650 שקלים לדגם הבסיס ותוכלו למצוא אותו באילת ב-2,100 שקלים וזה מחיר פשוט מצוין למכשיר עם מפרט וביצועים כאלו.
לסיכום:
מה אהבתי במכשיר – עיצוב נהדר, מסך תוסס ואיכותי, מכשיר מהיר כמו מטוס קרב, מערך צילום טוב מאוד, סוללה טובה ומחיר שפוי ביותר.
מה פחות אהבתי – המכשיר לא נגד מים, אין חריץ לכרטיס זיכרון, ספיקר חלש, אין טעינה אלחוטית.
הוואן פלוס 6 ממשיך את האיכות של החברה והוא עושה את זה במחיר שאמנם לא כמו שהיה בעבר אבל בהחלט בגבולות הסביר. תמורה נהדרת למחיר. וללא ספק אחד האנדרואידים הטובים בעולם.