שתף קטע נבחר

 

"דונלד היקר". למה מנהיגים עדיין מתכתבים?

יד ימינו של קים ג'ונג און הגיע מצפון קוריאה לבית הלבן כדי למסור לטראמפ מכתב היסטורי. איזה ערך יש למעטפות בעידן של טלפון ואי-מייל? תתפלאו

קים יונג צ'ול, יד ימינו של שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און, הגיע שלשום (ו') לבית הלבן חמוש במעטפה גדולה מאוד ובתוכה מכתב מהדיקטטור לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ. המכתב הזה אמור להציל את הפסגה בין טראמפ לקים שנקבעה להיערך בסינגפור בעוד 11 יום ואז בוטלה. אחרי קבלת המכתב, הודיע טראמפ כי בסופו של דבר הוחלט שכן לקיימה.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

טראמפ מצהיר: הפסגה ההיסטורית תתקיים

טראמפ מצהיר: הפסגה ההיסטורית תתקיים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אבל בשביל מה בכלל צריך מכתב? הטלפון מחבר בין כל קצוות העולם כבר הרבה מאוד עשורים, והאינטרנט – גם אם אינו נפוץ בצפון קוריאה – היה יכול להיות אמצעי תקשורת מהיר בהרבה, כפי שמוכיח טראמפ עצמו בציוציו היומיים שמגיעים למיליוני ברחבי הגלובוס.

 

"אחת הסיבות לשימוש במכתבים במאה ה-21 היא עצם הטקסיות שבדבר", אומר ההיסטוריון הנשיאותי ג'וליאן א' זליזר מאוניברסיטת פרינסטון. "יש דרמה בהעברה של מכתב ואני חושב שהיא עדיין משרתת את המטרה של שתי מדינות המנסות לאיטן לפתור את הבעיות".

קים יונג צ'ול ודונלד טראמפ (צילום: Shealah Craighead)
דרך של מנהיגים לשלוט ברגשות. טראמפ עם המעטפה הגדולה עד גיחוך(צילום: Shealah Craighead)

זליזר מסביר גם שמכתבים יכולים להיות אמצעי תקשורת יעיל במיוחד כשמדובר בשני מנהיגים סוערים ומתלהמים כמו דונלד טראמפ וקים ג'ונג און: "מכתב הוא דרך לשלוט ברגשות. חלק מהקרירות שיש במכתב יכולה לשרת היטב את הדיפלומטיה".

 

גם כיום במקרים רבים ננקטים צעדים דיפלומטיים גדולים באמצעות רישום על נייר – בדרך כלל למען הרשמיות ולמען התיעוד לדורות הבאים. הדברים האלה נכונים במיוחד כשמדובר במסרים המועברים בין מדינות שאין ביניהן יחסים קרובים ושלכן אינן מורגלות בניהול תקשורת שוטפת זו עם זו באמצעים פחות רשמיים. בשנת 2015, למשל, החליפו ביניהם נשיא ארה"ב ברק אובמה ומנהיג איראן האייתוללה עלי חמינאי מכתבים בדרך לפתיחת המשא ומתן על הסכם הגרעין בין איראן למעצמות.

 

הדרישה של קים: "סוויטה ב-6,000 דולר, ותשלמו אתם"

לאחרונה שלח גם טראמפ מכתב לקים, ובו הוא הודיע לו כי הפגישה שנקבעה להם ב-12 ביוני בסינגפור מבוטלת בשל ההצהרות הלוחמניות שהשמיעו בכירים צפון-קוריאנים לפני כן. עם זאת, במכתב נשתלו גם מילים המרמזות על כך שהביטול הפיך ושאפשר כי הפסגה תתקיים בכל זאת.

 

בעולם הדיפלומטי השמרני בדרך כלל כוללים מכתבים לעתים קרובות מידע שכבר נמסר בדרכים אחרות. הסיכוי לפריצת דרך שתנבע ממכתב שהועבר מעברו השני של האוקיינוס הוא קלוש. ובכל זאת, קים וטראמפ אינם דיפלומטים שגרתיים, וגם את זאת יש לזכור. "אם אי פעם היה רגע שבו נשיא שקיבל מכתב לא ידע מה צפוי לו", אומר זליזר, "זה הרגע".

קים יונג צ'ול ודונלד טראמפ (צילום: Shealah Craighead)
לך תדע מה כתוב שם. טראמפ עם קים יונג צ'ול(צילום: Shealah Craighead)

ובינתיים, משהוחלט שוועידת הפסגה תיערך, שני הצדדים נערכים אליה במלוא המרץ. כלי תקשורת בארה"ב מדווחים כי שאלה אחת מביכה נותרה בינתיים בלתי פתורה: מי ישלם על המלון שבו יתארח קים ג'ונג און? גורמים אמריקניים אומרים כי המדינה המסוגרת, שמנסה להציג עוצמה רבה אך שקועה בעוני אדיר, דורשת שמדינה זרה היא שתממן את שהות המשלחת שלה במלון שהיא עצמה בחרה – מלון Fullerton, ליד נהר סינגפור.

 

סוויטה נשיאותית אחת במלון Fullerton עולה יותר מ-6,000 דולר ללילה. מקורות אמריקניים אמרו כי ארה"ב נכונה לכסות את העלויות – אך חוששת שפיונגיאנג תראה בכך התנשאות אמריקנית ותיעלב. לכן ייתכן שוושינגטון תבקש מסינגפור לממן במקומה את האירוח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shealah Craighead
לא רגילים אחרת. ארה"ב וצפון קוריאה מתקשרות
צילום: Shealah Craighead
מומלצים