צרפת לטראמפ: "מלחמת סחר תוך ימים. הכדור במגרש שלך"
ועידת שרי האוצר של מדינות ה-G7 נחתמה בצל החלטת הממשל האמריקני להטיל מכסים על מתכות מאירופה ומקנדה. הודעת הסיכום: "דאגה ואכזבה מוושינגטון, יש לחזור מהר לשותפות מלאה". שר האוצר האמריקני: "ארה"ב לא נוטשת את תפקידה בהנהגת הכלכלה העולמית"
שר האוצר של צרפת, ברונו לה מר, אמר הערב (שבת) כי לארה"ב נותרו עוד כמה ימים בלבד כדי להימנע ממלחמת סחר עם בעלות בריתה. לה מר אמר את הדברים על רקע החלטתו של ממשל טראמפ ביום חמישי האחרון להטיל מכסים על פלדה ואלומיניום המיובאים מהאיחוד האירופי ומקנדה, שתיים מבעלות הברית הגדולות ביותר של וושינגטון. הצעד עורר זעם גדול בבריסל ובאוטווה, ושתיהן איימו להגיב בצעדי נגד שיפגעו בכלכלה האמריקנית.
שר האוצר הצרפתי שוחח עם כתבים בתום ישיבת שרי האוצר של מדינות ה-G7 שנערכה בוויסלר שבקולומביה הבריטית, קנדה. הוא אמר כי וושינגטון היא שעליה מוטלת האחריות לעשות צעד שיפחית את המתיחות בנוגע למכסים, והדגיש שוב כי האיחוד האירופי ערוך ומוכן לנקוט צעדי נגד מול המכסים האמריקניים.
"נותרו לנו עדיין כמה ימים כדי לעשות את הצעדים הדרושים כדי להימנע ממלחמת סחר בין האיחוד האירופי לארה"ב וכדי להימנע ממלחמת סחר בקרב חברות ה-G7", אמר לה מר. "הכדור במגרש של ארה"ב, הממשל האמריקני הוא שצריך לקבל עכשיו את ההחלטות הנכונות כדי להרגיע את המצב ולהקל את הקשיים".
שרי האוצר שהתכנסו בוועידה ביקשו משר האוצר האמריקני סטיבן מנוצ'ין להעביר לוושינגטון את "הדאגה והאכזבה המשותפת לכולן" מהחלטת הממשל האמריקני להטיל את המכסים. בהודעת הסיכום של הוועידה נכתב: "השרים והמושלים הסכימו שהדיון הזה צריך להימשך בפסגה הבאה, ושבה יש צורך בפעולה החלטית. המטרה שלה צריכה להיות להחזיר את השותפות המלאה כדי לקדם סחר חופשי והוגן שניתן לחיזוי ושיניב תועלת הדדית".
שר האוצר של קנדה, ביל מורנאו, הזהיר אף הוא מהסכנה שבצעד האמריקני. "האמריקנים החליטו, לפחות לראות עינינו, לנקוט צעד כלל לא בונה", אמר מורנאו לאחר הפגישה. "למעשה, זהו צעד הרסני ליכולת שלנו להגיע להסדר בעניין המכסים על פלדה ואלומיניום".
שר האוצר האמריקני מנוצ'ין ביקש להדגיש אחרי הישיבה כי ארה"ב אינה נוטשת את תפקידה בהנהגת הכלכלה העולמית. עם זאת הוא טען כי במהלכיה וושינגטון אינה מפרה חוקי סחר בינלאומיים כפי שטענו מדינות אירופה.
ממשל טראמפ, נזכיר, הודיע ביום חמישי כי החליט להטיל מכסים על פלדה ואלומיניום מאירופה, מקנדה וממקסיקו - מס של 25% על פלדה ומס של 10% על אלומיניום. טראמפ קיבל את ההחלטה להטיל מכסים על הסחורות הללו כבר בתחילת השנה, אבל האיחוד, קנדה ומקסיקו קיבלו פטור מהם לחודשיים. כעת הם לא ייהנו עוד מהפטור הזה. החלטתו של טראמפ עלולה לעורר מלחמת סחר בין ארה"ב לכמה מבעלות הברית הגדולות ביותר שלה.
טראמפ הכריז על המכסים במרץ והסביר שהם נחוצים כדי להגן על ארה"ב מהתחרות הבלתי הוגנת ושלכן הם יחזקו את הביטחון הלאומי. הממשל טען כי ייצור הפלדה והאלומיניום בחו"ל הוריד את מחיריהם, פגע ביצרנים האמריקנים ויצר את מה שמשרד המסחר האמריקני מכנה "איום על הביטחון הלאומי". מבקרי הצעד מזהירים כי הוא יגרום דווקא למצוקה בקרב יצרני פלדה ואלומיניום אמריקניים - אלה שאינם מסוגלים לספק את כל צורכיהם בעצמם וצריכים להיעזר בייבוא מחו"ל.
הודעת טראמפ עוררה מיד תגובות חריפות. נשיא צרפת עמנואל מקרון אמר כי ההחלטה "סוגרת את הדלת לשיחות נוספות". ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו אמר כי "המחשבה שקנדה יכולה להיות איום על הביטחון הלאומי של ארה"ב בלתי מתקבלת על הדעת". נשיא הנציבות האירופית ז'אן קלוד יונקר הודיע כי לאיחוד האירופי לא נותרה ברירה אלא לנקוט צעדי נגד בעקבות המהלך של טראמפ. גם קנדה ומקסיקו הודיעו על הטלת מכסים נגדית על מוצרים אמריקניים.