אלקין: "לסגור את הברים בשוק מחנה יהודה? ברור שלא"
המועמד הטרי לראשות העיר הבהיר בכניסה לישיבת הממשלה כי לא ייענה לדרישת סגן השר ליצמן לסגור את מתחם הבילוי בשוק מחנה יהודה כתנאי לתמיכה במועמדות לראשות העיר. ליצמן: "זה מקום שיש בו סמים ורעש כל לילה"
לא מתרגש מדרישת החרדים: השר זאב אלקין (הליכוד) אמר הבוקר (א') בכניסה לישיבת הממשלה כי לא ייענה לדרישת סגן השר יעקב ליצמן (יהדות התורה) לסגור את מתחם הבילוי בשוק מחנה יהודה בירושלים כתנאי לתמיכת החרדים במועמדות לראשות העיר.
הדרישה של ליצמן באה יממה בלבד לאחר שאלקין הודיע על התמודדות במרוץ לראשות העיר ירושלים. אלקין נשאל בכניסה לישיבה אם יסגור את הברים וענה: "ברור שלא".
אלקין אמר ל-ynet: "צריך להרגיע את הירושלמים, שוק מחנה יהודה לא ייסגר. זה מקום בילוי חשוב לירושלים ואני לא חושב שמישהו בכלל יכול לפעול לסגור אותו. עד היום לא שמעתי בתור השר להגנת הסביבה שיש בעיה מיוחדת איתו. אם יש לתושבים תלונה פרטנית כזו או אחרת, אני אשמח לשמוע. אני מדגיש לתושבים, זה לא צריך להיות נושא פוליטי. ברור ששוק מחנה יהודה צריך להמשיך לפעול בירושלים ובסוף כולם מבינים את זה".
עוד קודם לכן אמר ליצמן בכניסה לישיבת הממשלה: "שוק מחנה יהודה זה מקום שעובר בו מדי לילה סמים ויש בו רעש. אף אחד לא עושה כלום. התלוננתי בעבר ואף אחד לא עשה כלום. אני לא יודע אם אתמוך באלקין כי עדיין לא החלטתי במי אני תומך".
בחודשים האחרונים מנהל ליצמן מאבק לסגירת מתחם הבילוי, הגובל בשכונות חרדיות ונמצא בסמוך לישיבה של חסידות גור, איתה הוא מזוהה. בשנה שעברה הוא אף ערך במקום ביקור מתוקשר כשר הבריאות - לדבריו בשל טענות על מפגעי רעש - ואמר כי יש לבדוק האם הברים ובתי העסק שבו פועלים ברישיון. כעת, כאמור, הוא מגביר את הלחץ - הפעם פוליטית - לסגירת המתחם.
ליצמן ואנשי חסידות גור נחשבים בין הגורמים המשמעותיים שהביאו לניצחונו של ראש העיר הנוכחי, ניר ברקת, בבחירות 2013, לאחר שהפרו את המשמעת החרדית שתמכה במשה ליאון והבטיחו את הרוב לברקת. את המסר כעת לאותו ליאון, לזאב אלקין ולמועמדים הנוספים מעביר ליצמן באמצעות עיתונו, "המודיע", שהכריז בשמו הבוקר בכותרת בעמוד השער: "מניעת פירצת ההוללות במחנה יהודה - תנאי לכל תמיכה חרדית עתידית בראשות העיר ירושלים".
בעיתון נכתב: "בשנים האחרונות הפך שוק מחנה יהודה, בעיקר בשעות הלילה, למוקד הוללות וחינגאות שיוצר מטרד סביבתו וחינוכי כאחד. בימים האחרונים עלה הנושא שוב על סדר היום, כשגורמי חינוכיים מתריעים על הסכנה הקשה שנוצרה, בעידודה של עיריית ירושלים".
ליצמן אמר כי "הדבר דורש פעילות מיוחדת שתמנע את המשך התרחבות הפרצה הקשה ואף למניעתה וסגירת ההוללות המיותרת. בהתקרב מועד הבחירות לעיריות יש להציב את הנושא כתנאי מראש".
משה ליאון, שמתמודד אף הוא לראשות העיר, אמר בהתייחסו לסוגיה כי "שוק מחנה יהודה הוא עוגן תרבותי ירושלמי ומקור פרנסה עבור אלפי משפחות העיר. יחד עם זאת, התלונות הרבות של תושבי האזור הסמוך לשוק, בנוגע למפגעי רעש ותברואה, מוכרות לי היטב, ובכוונתי להתגייס על מנת לפתור אותן בהקדם. רווחתם ואיכות חייהם של תושבי ירושלים עומדים בראש מעייני. אינני מאמין בפוליטיקה של מלחמות וחרמות, אלא במנהיגות המושתתת על הידברות והקשבה לכלל המגזרים - כך פעלתי בשנים האחרונות כמחזיק תיק המנהלים הקהילתיים וכך אפעל גם לאחר שאבחר לתפקיד ראש העיר".
המועמד יוסי חביליו אמר: "העובדה שליצמן בחר לעצמו כנושא למאבק את שוק מחנה יהודה, על אף שאפילו איננו פועל בשבת, מלמדת על גודל החוצפה והיוהרה של ליצמן ושל נציגי החרדים שמבקשים לשדר לציבור הפלורליסטי שאין לו מה לחפש בירושלים. הדרישה הזו, כמו הדרישה לסגירת מתחם התחנה, הן תוצאה של שיכרון כוח שעלינו כנציגי הציבור הפלורליסטי לשים לו סוף. אני מתחייב שכראש עיר אמשיך לפתח את מחנה יהודה, הן כשוק, והן כמתחם בילוי תוסס ומגוון".