שתף קטע נבחר
 

כסו זאת בעצמכם: כך תתקינו דשא סינתטי במרפסת

חלמתם על גינה אך התפשרתם על מרפסת? גם לכם מגיע לשתות את הקפה של הבוקר כשדשא לרגליכם. הטרנד של מרפסת מחופה בדשא סינתטי צובר תאוצה. איך תתקינו אותו בעצמכם? הרבה יותר בקלות ממה שנדמה לכם. אתר "המקצוענים" עם מדריך לאנשים שאוהבים לעשות זאת בעצמם

אם חלמתם על בית עם גינה אך מצאתם את עצמכם בדירה עם מרפסת בקומה השביעית – זה לא אומר שלא מגיע לכם קצת ירוק בעיניים. דשא סינתטי מותקן על מרפסות או גגות על ידי הדבקה ישירה למשטח. בשל העובדה שבמרבית המרפסות והגגות יש משטחים קשיחים (ריצוף, יריעות ביטומניות ומשטחי בטון), התקנה זו אינה משימה קשה במיוחד. אם יש לכם ידיים טובות ואתם חדורי מטרה, תוכלו בהחלט לחסוך בעלויות ההתקנה ולעשות זאת בעצמכם. איך? לפניכם המדריך, שלב אחרי שלב.

 

עוד כתבות בנושא:

חידוש והקמת גינה בבניין משותף: 4 טיפים להצלחה

אל תזרקו את הכסף שלכם מהגג

נפרדנו כך: כשאין ברירה וחייבים לכרות את העץ

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הציוד הנדרש לצורך התקנה

רשימת הציוד הנדרשת להתקנה: סכין יפנית משוננת, דבק לדשא סינתטי, פסי הדבקה, שפכטל ומברשת קשה (או מטאטא כביש). כדאי להקפיד על מוצרים איכותיים, כדי לא לפגום באיכות המוצר ובטיב ההתקנה. 

 

בדקו את הניקוזים לפני ההתקנה

"לפני ההתקנה, ודאו שהניקוזים של המשטח תקינים. במרבית המרפסות והגגות יש שיפועים טובים והמים מתנקזים כשורה", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "אם במהלך החורף מצטברים מים באזורים מסוימים במרפסת אז כדאי לטפל בבעיה לפני התקנת הדשא הסינתטי. אם אינכם זוכרים היכן יש בעיה בשיפועים, הרטיבו את המרפסת ובדקו היכן נקווים המים. במקרה שיש כשלי איטום, כדאי לתקן אותם בטרם התקנת הדשא הסינתטי".

 

מה עושים במקרה של בעיות בניקוז במרפסת? "יש מספר אפשרויות לטיפול", מסביר טל סוכר מחברת "דשא קבוע". לדבריו, "אפשרות אחת היא שימוש בתשתית ניקוז מקצועית אשר מגביהה את השטח בכ-2 ס"מ בממוצע ובכך מאפשרת למי הגשמים להתנקז בקלות רבה יותר. אפשרות שנייה היא להוסיף פתחי ניקוז במרפסת או בגג. אפשרות שלישית היא לשנות את השיפועים במרפסת בעזרת מדה מתפלסת (מצריך בדרך כלל הזמנת בעל מקצוע לצורך עבודת תשתית רצינית ומקיפה יותר)".  

  (צילום: יח
תחילה ודאו שהניקוזים במרפסת תקינים (צילום: יח"צ)

לפני הרכישה: מודדים ומתכננים את כמות המרבדים ומיקומם  

לפני שאתם ממהרים להדביק את היריעה הראשונה, עליכם למדוד את השטח ולתכנן את כיוון פרישת המרבדים. יש לפרוש אותם לאותו כיוון, אחרת גוון המרבדים ייראה שונה והתוצאה תהיה בלתי אחידה.

 

סוכר: "הגלילים מיוצרים ברוחב של 2 מטרים או של 4 מטרים. האורך של גליל דשא הוא 25 מטר, אך תוכלו לבקש מהיבואן לחתוך לכם את היריעות לפי בקשתכם ולהתאימם ככל הניתן למידות המרפסת. למשל, רוחב של 2 מטרים על אורך של 8.7 מטרים".

 

לדבריו, "לרוב, במרפסות ובגגות נהוג להתקין דשא סינתטי ברוחב של שני מטרים, מכיוון שדשא סינתטי ברוחב של 4 מטרים ניתן להובלה רק ברכבים מסחריים ועל מנת להוביל אותו למרפסת או לגג יש צורך במנוף או בסבלים. רוחב של שני מטרים יאפשר לכם גמישות רבה יותר בהתקנה ובהובלה. תוכלו להוביל אותו ברכבכם הפרטי ולהעלות אותו במעלית או במדרגות בקלות רבה יחסית. אמנם רוחב של 4 מטרים יוכל להפחית את כמות החיבורים ואת וזמן ההתקנה, אך העלות הגבוהה והקושי בשינוע לרוב לא כדאיים בחישוב כולל".

 

מנקים את השטח להדבקה איכותית

לפני שמדביקים את היריעות למשטח, יש לנקות אותו בצורה יסודית מאבק, לכלוך, אבנים או שאריות חומרי בניין. הניקוי הכרחי משום שהוא משפיע על מידת היאחזות הדבק למשטח. בסיום הניקוי דאגו לייבוש מוחלט של המשטח, לפני ההדבקה. 

  (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

  (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

תופסים כיוון: פרשו את המרבדים לאותו הצד

כעת פרשו את מרבי הדשא הסינתטי. הקפידו כאמור על פרישה שלהם כך שסיבי היריעה פונים לאותו כיוון. אחרת, גוון המרבדים יהיה שונה והתוצאה תהיה פחות יפה. תכננו את מיקום המרבדים על פי תנאי השטח, כך שיהיו כמה שפחות חיבורים. חתכו את המרבדים בזהירות והימנעו מתנועות מהירות ולא אחידות. השתמשו לשם כך בסכין יפנית, והקפידו על כך שהיריעה לא תזוז במהלך החיתוך.

 

את עודפי היריעה מומלץ לשמור, שכן הם בהחלט יכולים לשמש אתכם בעתיד אם תזדקקו לתיקונים. כעת יש לבצע התאמות של המרבדים למשטח. במידת הצורך נחבר בין שתי יריעות כשהן זו לצד זו. חשוב להימנע ממצבים שבהם יריעות עולות אחת על השנייה וכן להימנע מהשארת רווחים גדולים מדי בין היריעות.

  (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

שלב ההדבקה: הקפידו להדביק רק את היקף היריעות ולא את מרכזן  

לאחר שסידרתם את כל היריעות זו לצד זו, וכיסיתם איתו בצורה יסודית את המשטח ללא מרווחים וללא שאריות עודפות – הגיע הזמן להדביק את היריעות. סוכר: "יש להצמיד אותן אחת לשנייה, לקפל את שולי היריעות, לפרוש ביניהן רצועת הדבקה PVC לאורך קו החיבור ביניהן ולקבע אותה למשטח. יש למרוח עליה שכבה דקה של דבק ייעודי באמצעות שפכטל, ובסיום ההדבקה להדק את שני צדי היריעות ולדרוך בעדינות על השטח המודבק".

 

טיפ: הקפידו למרוח את הדבק רק בהיקף היריעה (באזור החיבורים) על מנת לאפשר תנועה חופשית של מים מתחת ליריעה. מומלץ להדביק בכל פעם מקטע אחד של היריעה ולא את כל המשטח בבת אחת. הדבק יתייבש בממוצע כעבור כ-20 דקות.

 

לסיום: הברישו את הסיבים

לאחר שהדבק התייבש, הברישו את הדשא נגד כיוון הסיבים. תוכלו להשתמש לשם כך במטאטא כביש או במברשת קשה. שימו לב: אין להרטיב את המשטח המודבק בשעות הראשונות לאחר התקנה. 

  (צילום: יח
התמונות בכתבה באדיבות דשא קבוע(צילום: יח"צ)

 

צריכים גנן? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים