יועץ תקשורת נבחר לבית המשפט העליון
בצל המתקפה על המערכת המשפטית וסערת חוק ההתגברות החליטה נשיאת העליון אסתר חיות למנות לראשונה יועץ תקשורת חיצוני. המטרה: להילחם על אמון הציבור ולמנוע פגיעה בסמכויות. היא ראיינה מועמדים ובחרה בחי לוגסי, שעבד בעבר עם בנט
נשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות, נערכת לקרב על אמון הציבור ועל דעת הקהל והחליטה לראשונה בתולדות העליון למנות יועץ תקשורת לשופטי העליון, ובעיקר לנשיאה. בימים האחרונים החלה חיות לראיין מועמדים לתפקיד והיום נודע כי בחרה בחי לוגסי לתפקיד. לוגסי שימש בעבר כיועץ תקשורת של השר נפתלי בנט ובכך חוגים פוליטיים טוענים שבעצם המינוי היא רוצה להיאבק באיילת שקד על קהל היעד הימני.
למערכת בתי המשפט יש מערך דוברות מוערך, אשר מפיץ פסקי דין, עונה לשאילתות ביחס לשופטים בכל הערכאות השונות ועוסק בהסברה שוטפת. הדוברת, אילת פילו, העניקה שירותי דוברות יותר מעשור לנשיאי בית המשפט העליון דורית בייניש, אשר גרוניס ומרים נאור והכל לשביעות רצונם.
אלא שהמתקפות הרבות והתכופות מצד גורמים פוליטיים הותירו את בית המשפט העליון בעמדת התגוננות, אשר מגיעה לרוב לידי ביטוי בתקשורת באיחור. "נוצר מצב שעד שמערכת המשפט מגיבה, המערכת הפוליטית כבר תפסה את כל הבמה וקבעה את הנרטיב. השילוב עם חוסר התמצאות של חוגים נרחבים בשפה המשפטית גורם לכך שהחלטות שיפוטיות מוצאות מהקשרן הנכון ולעיתים מסלפות את דבריהם וכוונותיהם של השופטים - ומקבעות סדר יום המחלחל עמוק בקרב ציבורים רבים. לעיתים הדברים מגיעים לכדי הסתה נגד מערכת המשפט", מסביר גורם משפטי רם דרג. "חיות החליטה להפשיל שרוולים בקרב על אמון הציבור".
מקורות בכירים הבהירו כי יועץ התקשורת יעסוק בהנגשת השיח המשפטי לציבור הרחב ויעסוק לא רק בהפצת הודעות לעיתונות ותקצירי פסקי הדין החשובים אלא גם בהסברה אקטיבית. הדיברור יועבר גם לרשתות החברתיות, כמו פייסבוק וטוויטר. במערכת המשפט הדגישו כי אין מדובר בקטטה עם הפוליטיקאים, אלא במתן הסבר מהיר, זמין ופשוט של תהליכים משפטיים.
דוברת הנהלת בתי המשפט מסרה בתגובה כי "מדובר במהלך משולב, אשר אושר על ידי הממשלה בעקבות המלצת נציבות שירות המדינה, שבמסגרתו הוסדרה משרת ראש מערך הדוברות של הרשות השופטת, ובמקביל הוקצה תקן נוסף של יועץ במשרת אמון שיסייע לנשיאת בית־המשפט העליון בהיבטים הנוגעים לשמירה על תדמיתה הציבורית של מערכת בתי המשפט ומעמדה בפני הציבור. חלוקת תפקידים זו מקובלת בכל משרדי הממשלה.
"הנשיאה הנחתה לפעול להסדרת משרת אמון של יועץ מקצועי שכיר בלשכתה, שיסייע לה לרכז את העבודה עם דוברות מערכת בתי־המשפט. אין מדובר ביועץ תקשורת 'אישי' אלא בגורם מקצועי שאמור לסייע לנשיאה בעבודתה השוטפת מול הדוברות ובכל ההיבטים האסטרטגיים הנוגעים בשמירה על תדמיתה הציבורית של מערכת בתי־המשפט ומעמדה בפני הציבור".