האו"ם נוזף בארה"ב: די להפרדת המהגרים מילדיהם
נציבות זכויות האדם של האו"ם קוראת לוושינגטון להפסיק עם מדיניות "אפס הסובלנות", שמפרידה בין משפחות המסתננים שחוצות את הגבול הדרומי. ההורים נעצרים, והילדים נשלחים למשפחות אומנה אחרי המתנה במתקנים ממשלתיים צפופים - שם המקום אוזל
באו"ם קוראים לוושינגטון להפסיק מיד את ההפרדה בין מבקשי המקלט שמגיעים ממרכז אמריקה לילדיהם בגבול הדרומי. נציבות זכויות האדם של האו"ם מסרה שהיא מודאגת מאוד ממדיניות "אפס הסובלנות" שמיישם ממשל טראמפ נגד מהגרים בלתי חוקיים.
דוברת הנציבות, רבינה שמדסאני, אמרה שהמדיניות האמריקנית "חושפת את האנשים שנכנסים למדינה בצורה לא סדירה לתביעות פליליות, וכתוצאה מכך הילדים שלהם נלקחים מהם גם אם הם קטנים במיוחד". שמדסאני אמרה שהמידע שקיבלה מארגונים לזכויות האזרח בארה"ב מראה שכמה מאות ילדים, גם בני שנה, הופרדו מהוריהם בגבול הדרומי של ארה"ב מחודש אוקטובר.
"ארה"ב צריך להפסיק מיד את הנוהל הזה", אמרה שמסדאני לעיתונאים בג'נבה. "המנהג של הפרדת משפחות שקול להתערבות שרירותית ובלתי חוקית בחיי המשפחה, וזו הפרה בוטה של זכויות הילד. השימוש בכליאת מהגרים ובהפרדת המשפחה כאמצעי התרעה מנוגד לעקרונות זכויות האדם", היא אמרה.
שמסדאני ציינה שזכויות הילד בארה"ב נמצאות בעדיפות גבוהה, אך הביעה צער על כך שמדובר במדינה היחידה בעולם שלא אישרה את אמנת זכויות הילד של האו"ם. למרות זאת, אמרה שמדסאני שוושינגטון מחויבת לחוקי זכויות האדם הבינלאומיים.
"טובת הילד נמצאת לפני הכול, גם כשזה נוגע לטיפול בענייני הגירה או לעניינים מנהליים אחרים", היא אמרה. "לכן זו דאגה גדולה שבארה"ב הפיקוח על ההגירה קודם לדאגה יעילה ולהגנת הילדים המהגרים. הכליאה אף פעם לא מיטיבה עם הילד ותמיד מפרה את הזכויות שלו". הדוברת קראה לוושינגטון למצוא חלופות שמאפשרות למשפחות המהגרים להישאר יחד, עד לתום ההליך הפלילי בעניינם.
ארה"ב טוענת שהמדיניות נועדה לבלום את הגל של המשפחות העניות, בעיקר מגואטמאלה, אל סלבדור והונדורס, שנכנסות לארה"ב בניגוד לחוק. אלפים חוצים מדי שבוע את גבול ארה"ב ומקסיקו ומיד מסגירים את עצמם לרשויות כדי לבקש מקלט. הם אומרים שהאלימות היומיומית במולדתם מסכנת אותם.
הילדים שמופרדים מהוריהם מועברים לידי הרשויות ונשלחים למתקנים ממשלתיים זמניים, משם הם צפויים להישלח למשפחות אומנה או לקרובי משפחה בארה"ב, אם יש כאלה. במקביל נשלחים הוריהם למתקני מעצר ומועמדים לדין.
לפי גורמים אמריקנים ששוחחו עם רשת NBC המקום במתקנים הממשלתיים לילדי המהגרים הולך ואוזל. שירותי הרווחה צריכים לדאוג ל-11,200 ילדי מהגרים שחצו עם הוריהם את הגבול, ובממוצע לוקח 45 ימים למצוא לילד משפחה אומנה או קרוב משפחה שידאג לו עד לסיום ההליך המשפטי של ההורים. בחודש שעבר הודה נציג של הממשל שהרשויות "לא יודעות היכן נמצאים 1,475 ילדים" שנשלחו למשפחות אומנה.
הנשיא דונלד טראמפ צייץ על הנושא בטוויטר ביום שלישי, והאשים את המפלגה הדמוקרטית. "הפרדת המשפחות בגבול היא אשמת החקיקה הרעה שהעבירו הדמוקרטים", כתב. "חוקי הביטחון בגבול צריכים להשתנות, אבל הדמוקרטים לא יכולים לפעול יחד! התחילו את החומה". טראמפ כתב את הדברים למרות שהתובע הכללי שלו הוא זה שהכריז על המדיניות החדשה, והממשל של טראמפ הוא זה שהתחיל ליישם אותה.