שתף קטע נבחר

כבר לא צריך לבחור בין משרה מתגמלת לחזרה הביתה: הייטקיסטים בחו"ל התעשייה הישראלית קוראת לכם

המחסור בכוח אדם מיומן בהייטק בישראל דוחף את החברות והממשלה לחפש טאלנטים ישראלים בחו"ל. לא מעט ישראלים שעברו לחו"ל חושבים אחרי כמה שנים על חזרה לישראל. אבל החשש מפני שוק העבודה והיעדר רשת קשרים לפיתוח הקריירה בישראל, עוצר בעדם. "חוזרים להייטק" - מיזם ממשלתי שהושק לאחרונה, פיתח ערוץ השמה חינמי וייחודי בדיוק לאותם ישראלים, שרוצים לחזור לארץ ולהשתלב בתעשייה. איך זה עובד, אלו חברות מחפשות אתכם ואלו תפקידים מוצעים לכם?

עשיתם את זה בגדול בחו"ל – השגתם את עבודת חלומותיכם, יש לכם חיים נוחים, זוגיות וילדים –ומה עכשיו? רק מי שחי מחוץ לישראל כמה שנים מכיר את התחושה הזאת בבטן, הגעגוע העז שמתחיל לקנן. כי אין כמו ישראל ואין כמו המשפחה, חוף הים, החומוס והביחדנס של החגים.

 

 

 

זה היה המצב גם אצל יבגני (38), שאחרי 4 שנים וחצי בקנדה בתפקיד מתכנת החליט לחזור לארץ. "עברנו לקנדה כי אשתי קיבלה הצעת עבודה וגם כי רצינו להתנסות בחוויות חדשות. זוג צעיר בלי ילדים - למה לא?", מספר יבגני, שעובד היום כמוביל קבוצת CIO בתור system validation במרכז הפיתוח של אינטל בישראל .

 

הרשות להתחדשות עירונית (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

"החלטנו לחזור לארץ בעיקר בגלל המשפחה. רצינו סבים וסבתות קרובים לילדים שנולדו בקנדה וגם לא ממש התחברנו למזג האוויר הקר, שמאוד מקשה על ההתנהלות בעיקר עם ילדים הקטנים. די מיצינו אחרי שחרשנו את קנדה והסביבה בהרבה טיולים וחיי חברה תוססים".

 

איך חוזרים לשוק העבודה הישראלי?

רוב אנשי ההייטק כמו יבגני שחיים בחו"ל ורוצים לחזור לישראל מוצאים את עצמם חצויים בין הרצון להמשיך לחיות את החיים הנוחים והרגועים שבנו לעצמם, לבין הגעגוע העז לארץ. אחת הדילמות הגדולות בקרב אנשי הייטק שחיים בחו"ל ושחושבים לחזור לארץ הוא החשש מהחזרה לשוק העבודה, גם מבחינת נטוורקינג וגם מבחינת המשכורת. איך חוזרים לשוק העבודה הישראלי אחרי שלא הייתם שנים בעניינים? איפה מתחילים לחפש עבודה והאם בכלל יש לכם סיכוי למצוא תפקיד משמעותי ומספק?

 

לצד הלבטים המקצועיים שמלווים את ההחלטה על החזרה, התקופה הנוכחית היא חלון הזדמנויות עבור אותם ישראלים ששוקלים לחזור ארצה. זה לא סוד שבשנים האחרונות תעשיית ההייטק בישראל סובלת ממחסור חמור באנשי מקצוע מיומנים ואיכותיים.

 

בסקר מקיף שפורסם לאחרונה על ידי האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות (IATI) וסטארט אפ ניישן סנטרל (SNC) הוערך כי הביקוש לבעלי מקצוע מיומנים בתחומי הטכנולוגיה בישראל נע בין 9,500 ל-15,000 עובדים.

 

23% חברות ישראליות שהשתתפו בסקר דיווחו כי בשל המחסור החמור בכוח אדם הן מקימות מרכזי פיתוח בחו"ל. שאר החברות שעיקר פעילותן בישראל, מתחרות על בעלי מקצוע טכנולוגיים מיומנים והשכר לעובדים חדשים רק הולך ומתעצם. לדוגמא בתחום Reverse Engineering, השכר הממוצע בשנת 2017 לעובד בכיר עמד על 38,580 ₪ לחודש עם גידול שכר שנתי של 8%.

 

חוזרים הביתה

מיזם חדש של רשות החדשנות בשם "חוזרים להייטק" קורא לאנשי הייטק וטכנולוגיה שחיים בחו"ל, שצברו ידע וניסיון ואשר שוקלים לחזור לישראל (או תושבים שחזרו בשנה האחרונה) להצטרף לשרות השמה ייעודי שיסייע להם ביצירת קשר ובדיאלוג עם החברות המובילות במשק הישראלי.

 

המיזם מזמין ישראלים אלו להשתלב בחברות הטכנולוגיה הבולטות במשק במגוון תפקידי פיתוח. הקונספט פשוט: שירות ייעודי המחבר מחפשי עבודה לחברות הייטק מובילות.

בין המשרות שלהן יש דרישה גבוהה: מהנדסי ומפתחי אלגוריתמים, מתכנתי JAVA, אנשי ביג דאטה, מפתחי מובייל, מפתחי ומהנדסי DevOps, מדעני נתונים ועוד.

 

 

חוזרים להייטק תוכן מסחרי (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

לקראת בניית הפרויקט נערך סקר בקרב המעסיקים בחברות הישראליות המובילות שציינו כי קהל התושבים החוזרים הוא אטרקטיבי בעבורם, כיוון שמדובר באנשים איכותיים עם ידע ועם ניסיון מעמיק והם ישמחו לשלבם בתעסוקה.

 

הסקר גם פנה לישראלים שחיים בחו"ל, בייחוד ישראלים שעובדים בתחומי ההייטק ומצא כי 75% מהנסקרים הם בעלי ניסיון של למעלה משמונה שנים. רובם גברים בצפון אמריקה המבקשים לשוב ארצה בשנות ה-40 לחייהם, 45% מהם בגילאי 40-31 ו- 38% בגילאי 50-41.

 

מהסקר עולה, שהנושא שהכי מטריד את הישראלים החיים בחו"ל ומעוניינים לחזור לארץ היא מציאת משרה הולמת. ככל שהם יותר שנים בחו"ל, הנסקרים העידו כי הם מאבדים את רשת הקשרים בישראל וכי החיבור למעסיקים בישראל חסר להם.

 

לשם כך נולד מיזם "חוזרים להייטק" – ערוץ ההשמה החדש של רשות החדשנות. מאגר דיסקרטי וחינמי לחלוטין אשר מחבר בין חברות הייטק ישראליות מובילות לישראלים שמעוניינים לחזור לארץ (או תושבים שחזרו לישראל בשנה האחרונה).

 

יבגני חיפש עבודה במשך שלושה חודשים במהלכם הוא נעזר ב"חוזרים להייטק". "בזמן החיפושים 'חוזרים להייטק' הקפידו להיות איתי ועם המעסיקים הפוטנציאלים בקשר רציף. הגשתי מועמדות לאינטל וקיבלתי זימון לראיון די מהר, שזה מאוד חשוב. היו לי שני ראיונות – ראיון מקצועי וראיון עם המנהלים ומיד אחרי זה התחלתי לעבוד".

 

איך אתה מרגיש היום אחרי החזרה לארץ?

"אני מרגיש מצוין, התאקלמנו די מהר וגם הילדים, הם הולכים לגני הילדים ומרוצים מאוד. שנינו עובדים ומסודרים, כך שאפשר להגיד שנקלטנו בהצלחה. הסבים והסבתות מאושרים להיות בקרבת הנכדים ותנאי המחיה שלנו אפילו השתפרו".

 

אלו טיפים היית נותן למי שחושב לעשות את אותו מהלך?

"לא לפחד ולא לחשוש. החזרה גורמת לקצת שוק בהתחלה, אבל השוק הזה הוא לא נצחי ועובר מהר כשמתרגלים. חשוב מאוד לעשות שיעורי בית ולהיות איתנים מבחינה כלכלית, שזהו בעצם המפתח להתאקלמות מוצלחת".

 

איך זה עובד?

נכנסים לאתר של "חוזרים להייטק", ממלאים פרטים אישיים ומצרפים קורות חיים ותקציר של הניסיון התעסוקתי שלכם. צוות האתר של רשות החדשנות ישלח את תקציר הניסיון התעסוקתי שלכם ללא עלות ובאופן דיסקרטי למאות המעסיקים בהייטק הישראלי ויחזור אליכם עם רשימת החברות שהביעו עניין.

 

התוכנית תחבר ביניכם לבין החברות שהתעניינתם בהן. מכאן אנחנו מקווים שהדרך תהיה קצרה למציאת משרה טובה והשתלבות מוצלחת.

 

להרשמה למסלול "חוזרים להייטק" לחצו כאן >>

 

 

 

 


פורסם לראשונה 05/06/2018 17:16

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים