רשת ביטחון: ענף הכדורשת כובש את ישראל
כבר מדובר בתופעה: מעל 15 אלף נשים מכל הקבוצות והמגזרים לא מוותרות על המשחק שהפך ללהיט גם בבוסטון, ברלין ולונדון. אחת הפעילות הבולטות היא תמר, אלמנתו של אורי שלף ז"ל שאף הקימה לזכרו את קבוצת "הפועל אורי"
שנים ארוכות שבמשרד התרבות והספורט וברשויות נוספות, מנסים למצוא דרכים לעודד ילדות, נערות ונשים לפעילות ספורטיבית. עכשיו מתברר שמתחת לפני השטח צמח בשנים האחרונות ענף שהפך לספורט הנשים הפופולארי במדינה - כדורשת.
גם ברחבי העולם מדובר בענף אהוב שכבש ערים כמו בוסטון, ברלין ולונדון. מי שאחראים במידה רבה על הפצת הבשורה הם מאמנים ישראלים שנשלחים למקומות שונים בעולם, כדי ללמד נשים שמעולם לא נגעו בכדור לשחק. כנראה שהסוד של התופעה שמטריפה את נשות ישראל, הוא העובדה שאינו דורש שום ידע מוקדם ומשלב מלבד ספורט גם חיבור לקהילה. ניתן לראות נשים, רבות מהן בעלות קריירה, משתפות פעולה ללא הבדלי דת ומגזר ונהנות מכל רגע.
הכדורשת הוא מיזם חברתי ספורטיבי שהחל בישראל וכולל כיום מעל 15 אלף נשים שמשתתפות בחגיגה בארץ ומספר זהה ברחבי העולם. איגוד הכדורשת הישראלי נוסד בשנת 2009 על ידי שמונה נשים: גלי ליבוביץ, מרב צימרמן, רחל סלומון, מיכל סיוון, עדנה צדוק, ניבה וינגרטן, מיכל רוזמן ושיבי שדות, שמוכרות כ"שמינייה".
הענף המיוחד מספק לא מעט סיפורים מעניינים ואחד הבולטים שבהם הוא סיפורה של קבוצת "שיר גדרה". מדובר בקבוצת נערות שהוקמה לפני ארבע שנים ובמהלך שנת הפעילות הראשונה, חלתה שיר – אחת משחקניות הקבוצה. מצבה הדרדר מהר מאוד ולאחר תקופה קצרה היא נפטרה. בנות הקבוצה התקשו להתרגל לחסרונה, ובעצה אחת עם המאמנת ועם אמה של שיר, הן החליטו לקרוא לקבוצה "שיר גדרה" במטרה להנציח את שמה.
העונה הגיעה הקבוצה לאחד מרגעי השיא שלה, כשעלתה לגמר ליגת הנערות וסיימה במקום השני המכובד אותו שהוקדש לשיר ז"ל. אורלי כהן, אמה של שיר, היא שחקנית בעצמה וממקימות ליגת הנערות בעיר. "ההנצחה של שיר דרך קבוצת נערות "שיר גדרה" היא הדרך הטובה ביותר שניתן לזכור אותה והבנות עושות עבודה מדהימה", אמרה אורלי שמלווה את הקבוצה לכל אורך הדרך.
בין הנשים הבולטות בענף ניתן למצוא גם את תמר שלף, אלמנתו של אורי שלף ז"ל שהיה מנהלה של הפועל תל אביב בכדורסל ונפטר בפתאומיות כשהוא בן 43 בלבד. שלף בחרה להנציח את מורשתו של אורי באמצעות קבוצת כדורשת נשים שנקראת "הפועל אורי". אגב, בין שחקניות הקבוצה ניתן למצוא את מיקי חיימוביץ.
שלף סיפרה בהתרגשות על הקמת הקבוצה שעוזרת לה להתמודד עם האובדן: "כדורשת הוא ספורט שכל אישה יכולה להחליט שהיא מתחילה לעשות באמצע החיים ולא צריך להיות ספורטאית לשם כך. הענף הזה כולל קבוצתיות שנותנת כוח לצד עוצמה ותחרותיות. קבוצה של נשים שבוחרות לצאת מהבית ולעשות משהו למען עצמן ולהיות חלק מקבוצה זה דבר מעצים ובעיקר עושה טוב לגוף ולנפש".
בעוד כשבועיים יערכו חגיגות העשור של האיגוד ולמעלה אלף איש צפויים להשתתף בפסטיבל. במהלך האירוע יתקיימו שני משחקי הליגה המכריעים כשעל תואר אליפות ליגת העל מתחרות קבוצת דורה מכפר סבא וקבוצת צ'יטה מרעננה. כמו כן יערך גמר הגביע בין ברנדיס הרצליה ו-SIS מחדרה.
מרב צימרמן, מנכ"לית איגוד הכדורשת, סיפרה בקצרה על הענף הכי פופולארי שאתם עוד לא מכירים: "החלטנו לשים את משחק הכדורשת על מפת הספורט הישראלי, כענף תחרותי לכל דבר, עם אנשי מקצוע בעלי הכשרה ייעודית ועם אופק הישגי לקבוצות".
צימרמן המשיכה: "המבנה בארץ בנוי כך שמהליגות הארציות ניתן להעפיל לליגה לאומית ומשם לליגת העל. בליגת העל משחקות 12 קבוצות הצמרת של הכדורשת הישראלי, ורק מי שמגיע למשחקים יכול להבין את העוצמות, את המקצועיות והאתלטיות של השחקניות, וכמה טקטיקה יש במשחק הזה".