אליה קדוש: "לא מכירה את עצמי כפי שהייתי באיכילוב"
הדוגמנית אליה קדוש, שהודתה והורשעה במסגרת הסדר טיעון בתקיפת שוטר והפרת הוראה חוקית, בגין האירוע בבית החולים איכילוב, ביקשה סליחה בבית המשפט בדיון על הטיעונים לעונש
הדוגמנית אליה קדוש, שהורשעה במסגרת פרשת התקיפה בבית חולים איכילוב, הגיעה הבוקר (יום ד') לבית המשפט המחוזי בתל-אביב לדיון בטיעונים לעונש. היא פנתה לשופט ואמרה: "כבוד השופט. חיי היו לא פשוטים. בגיל 17 חליתי במחלה שאנשים לא מכירים אותה, יש כאלו 150 בכל העולם. הגעתי לטיפולים בבית החולים איכילוב, צוות מדהים. הלכתי לשם יום יום. הגעתי למצב שקיבלתי טיפולים אינטנסיביים". השופט צבי גורפינקל ייתן את גזר הדין בהמשך.
על היום שבו אירעה התקרית האלימה, היא סיפרה: "יום אחד עברתי אירוע והגעתי לבית החולים עם כאבים עזים, כמו 300 טון ששמים לך על המוח, ומשם כמו כדור שלג קרו הדברים. אני מתנצלת, מעולם לא יראו אותי שוב בבית המשפט. כבודו, אם תוכל לבוא לקראתי ולהבין את מצבי אז, אפילו אני לא מכירה את עצמי כפי שהייתי אז. זו לא מי שאני. המחלה עצמה יושבת על מערכת העצבים וזה השפיע עלי. הייתי במצב קשה, והדרך היחידה שבה זה יצא היו התפרצויות על הצוות וכל הגורמים האפשריים. אני רוצה לומר סליחה".
נציגת הפרקליטות עו"ד לבנת מלמד אמרה: "בכל עת אחרת המדינה הייתה דורשת מאסר בפועל, אבל הצדדים הגיעו להסדר. המדינה בחרה לשים משקל לא מועט על הנתונים האישיים ונסיבות חייה. להאמין באדם - זו אמירה גדולה. כשקיבלתי את התיק לראשונה במסמך החקירה ראיתי שהיא חתמה בכתב ידה למטה 'סליחה' וציירה לב. אליה שולבה ונרתמה להליך טיפולי. שירות המבחן ממליץ על עבודות שירות ומאסר על תנאי. אנו מבקשים עונש של שישה חודשי עבודות שירות, מאסר על תנאי ופיצויים".
עו"ד שני מורן ממשרדו של נס בן נתן, שמייצגת את קדוש: "הרקע למעשה הוא מצבה הרפואי החריג של הנאשמת שסובלת מתסמונת נדירה - "סוסק". 150 בני אדם מוכרים כסובלים ממנה. הסימפטומים הם בין היתר שינויי התנהגות וזה מצריך טיפול. בשנה שקדמה לאירועים היא הייתה בבית החולים. היחסים היו על מי מנוחות עם הצוות. ביום האירוע היא באה לקבל טיפול לאחר התקף קיצוני של כאבים. מצבה היה קשה והיא המתינה שעות ארוכות ואז הכל התפרץ. אין תירוץ ואין מקום לאיים על אנשי צוות רפואי, אבל זו תקופה קצובה בזמן של התנהגות חריגה שלא מאפיינת את התנהגותה. היא הודתה, הביעה צער וחרטה ומתביישת על מעשיה. היא זכתה להשפלה וגינוי פומביים, כולל חיקויים בתוכניות טלוויזיה. צריך לזכור שבסופו של דבר מדובר בבת 19 שלא יכולה ללכת ברחוב מבלי שמביטים בה, וגם זה המחיר כבד".
בינואר חתם סנגורה של קדוש, עורך הדין נס בן נתן, על הסדר טיעון עם פרקליטות מחוז תל אביב, שבמסגרתו קדוש הודתה והורשעה בתקיפת שוטר ובהפרת הוראה חוקית, בגין האירוע בבית החולים לשם הגיעה לקבל טיפול רפואי. בנוסף היא הורשעה בתקיפה ואיומים במקרים נוספים שבהם תקפה נהג מונית בבית החולים וולפסון, ובתקיפת שוטר בזמן שנבדקה בבית החולים אברבנאל. קדוש לא הואשמה בתקיפת המאבטחים באיכילוב.
במסגרת ההסדר בעניינה של קדוש, הסכימו הצדדים לשלוח אותה לתסקיר מבחן ובדיקת היתכנות לרצות עבודות שירות. הפרקליטות התחייבה שבכל מקרה היא תבקש עונש מאסר, אבל עם אפשרות לרצות אותו בעבודות שירות - אם קדוש תמצא מתאימה לכך.
האירוע עצמו התרחש ב-28 בספטמבר אשתקד ב-1:00 בלילה. קדוש הגיעה עם מלווה לבית החולים איכילוב לצורך קבלת טיפול רפואי. בחדר המיון קדוש גידפה וצעקה על הצוות הרפואי, בטענה כי אינה מטופלת כראוי. אחד המאבטחים הרחיק את קדוש מהדלפק, לאחר שהבחין כי ניסתה למשוך את שפופרת הטלפון מידיה של אחות במיון. בעוד המאבטח אוחז בה, פנתה קדוש אל המלווה שלה ואמרה לו: "למה אתה לא מחזיר לו? אם בעלי היה פה הוא היה מפרק אותם", וכן איימה על הצוות הרפואי והמאבטחים.
שעתיים לאחר מכן הגיעו לבית החולים חמישה גברים - בראשם בן זוגה של קדוש, העבריין דודו אמויאל. אמויאל איים על המאבטח בכניסה באומרו: "אני השטן שלך, חכה חכה, לא מול המצלמות, אני אתפוס אותך בחוץ". מיד לאחר מכן, נכנסו החמישה לחדר המיון ותקפו כמה מאבטחים.
החמישה נמלטו לרכבם ואחד המאבטחים ניסה למנוע מאחד מהם להיכנס לרכב. אז יצאו כולם מהרכב, ותקפו את המאבטח בחוזקה וללא רחם בכל חלקי גופו ונמלטו. למאבטחים נגרמו חבלות, והם נזקקו לטיפול רפואי. קדוש עוכבה על ידי שוטרים, אבל ניסתה לעזוב את המיון ותקפה שוטרת תוך שהיא מקללת אותה. אמויאל נמלט מישראל זמן קצר אחר כך, לאחר כמה שבועות שב כדי להגיע להסדר טיעון ונעצר.
למחרת האירוע באיכילוב, בית משפט הורה על שחרורה של קדוש למעצר בית. אלא שקדוש הפרה אותו, ועלתה על מונית לבית החולים וולפסון בחולון. היא סירבה לשלם לנהג, וכשהוא יצא לגבות את הכסף היא סטרה לפניו בחזקה ואיימה עליו. "אם תיגע בי אני מפוצצת אותך ויושבת עליך שבעה".
שלושה ימים אחר כך, הוצב שוטר בבית החולים אברבנאל כדי להשגיח על קדוש, שנשלחה להיבדק. קדוש תקפה גם אותו ושפכה עליו קולה. בני משפחתה של קדוש והיא טענו מנגד כי נעשה לה עוול. לדבריהם, קדוש סובלת ממחלה נדירה שמשפיעה על מערכת העצבים וזה מה שהוביל להתנהגותה. לאחר הגשת כתב האישום נגדה אמרה קדוש ל-ynet: "בסך הכל ביקשתי לדבר עם האחות, אבל המאבטחים חשבו שתקפתי אותם. רק רציתי לקבל טיפול רפואי שלוקח 20 דקות והמתנתי ארבע שעות".
העבריין דודו אמויאל, בן זוגה של קדוש, כבר נשפט ל-25 חודשי מאסר, לאחר שהורשע בחבלה חמורה, תקיפה הגורמת חבלה ממשית ואיומים. גם ארבעת חבריו מרצים מאסר: אברהם יוספוב (29) נידון ל-22 חודשי מאסר, חנן אלפסי (50) ל-19 חודשי מאסר ואילו רוסלן מיסייב (29) ומור ביטון (23) יירצו מאסר של 17 חודשים.