מתנה למחנכת אומרת עליכם הרבה
מצד אחד זו העבודה שלהן ומשרד החינוך צריך לתגמל אותן כמו שצריך. מצד שני - זו הדרך של ההורים להראות את הערכתם על עבודתן החשובה. סוף השנה הגיע ואיתו הדילמה אם לקנות מתנה למי שאמון על חינוך ילדנו
"מתנה מזכירה למורות שההורים רואים אותן"
סיומה של שנת הלימודים לא מסמלת רק את סיום תקופת המחברות ומעבר לתקופת החום והים. סיומה של שנה הוא מאורע גדול ומשמעותי בחיי הילדים שלכם והמחנכים של הילדים שלכם. סוף השנה הוא זמן בו בוחרים (ובצדק) הורים רבים לפנק את מי שאמון על חינוך ילדם במהלך שנת הלימודים.
מתנת סוף שנה מסמלת תשומת לב. אסור שהיא תהיה יקרה ותכליתה הוא פינוק והכרת תודה. הפינוק של אריזה יפה, סבון ריחני או עט יפה הוא כייפי ומתוק, אך מתוקה ממנו היא הכרת התודה שמגיעה בדמות שי סוף שנה מההורים. מתנת סוף שנה לא חייבת להיות משהו ששילמתם עליו בחנות.
אחת המתנות הכי מגניבות שקיבלתי הייתה שקית ענקית של פופקורן טעים. התלמיד החמוד שלי ידע שאני אוהבת פופקורן ובחר להכין לי עם משפחתו. איזו חגיגה היתה בביתי בסוף השנה הזו. כמה שמחו ילדיי לראותי מגיעה הביתה עם כל כך הרבה פופקורן טעים.
קראו עוד:
אפשר לשפר את הקשב של הילדים ב-20 דקות
מקבלים לייקים על תמונה של הילדים? שימו לב
רבות דובר על המשולש של מורה-הורה-תלמיד. רבות גם עבר על המשולש הזה במהלך שנת הלימודים. המורה (או הגננת) אחראית על חינוך הילדים, אך המורה שאוהבת את עבודתה לעולם לא תסתפק רק בחינוך או הקניית חומר לימוד. איש חינוך אמיתי יאהב את ילדכם, ישאף לקדמם, להעצימם, לשכללם, לחזקם ולהכניס משמעות לחייהם, ועל זה מגיעה לו תודה מיוחדת.
בכל מורה או גננת יש נשמה יתרה, אותה הנשמה היתרה תגרום למורה לעזוב את הקפה בהפסקה, כשילדכם בוכה. תגרום לה לשרוך לילדכם את השרוך שנפתח, תגרום לה לשדך לילדכם חבר או חברה ולצרפו לחבורה או למשחק.
בבחירה שלכם לפנק את האישה שאמונה על חינוך ילדכם יש אמירה. הידיעה שחשבתם, טרחתם וכתבתם ברכה מצליחה לרגש כל מורה או גננת, כל פעם מחדש. הריגוש שבקבלת התשורה לסוף השנה הוא עצום. הוא כה גדול כי הוא מזכיר לנו המורות שאנחנו לא בלתי נראות. שהתהליכים וההישגים של הילדים שלכם הם גם בזכותנו. אותה המתנה מוכיחה גם למשפחתנו שאנחנו אהובות ומוערכות.
מורה טוב הוא מורה שטוב לו, מורה שמרגיש מוערך, ועל זה הורים יקרים אתם אמונים. לא תמיד אנחנו יודעות אם אתם בכלל יודעים עד כמה אנחנו משקיעות מעצמנו למען ילדיכם. בכל מחנכת או גננת יש נשמה יתרה. נשמה שבוחרת מדי יום להשקיע בילד שלכם, סוף השנה הוא הזדמנות נפלאה לומר תודה, אני רואה אותך, מודע לעבודתך הקשה ומעריך אותך.
נטעלי שפילמן קרפל היא אימא לשלושה ילדים, מחנכת של כיתות א'-ב' ובעלת הבלוג "GAMIFICATION"
"מתנה למחנכת? שמשרד החינוך יתגמל אותה"
אולי זה נשמע תלוש, אבל באמת שאפשר להציג צד נוסף, כזה שלא מצדד ברכישת מתנות לצוותי חינוך. אני אפילו לא אנפנף כאן בטיעון שמתבסס על מושגים גלובליים כמו תרבות צריכה, צריכת יתר או תרבות חומרית. אין צורך, יש מספיק טיעונים אחרים.
קניית מתנות לצוותים האמונים על חינוך ורווחת ילדנו יכולה, למרבה הפלא, להעמיק פערים: פער בין קולגות באותה המסגרת - בין זה שמקבל יותר לבין זה שמקבל פחות במקרה הטוב, או שבכלל לא מקבל במקרה, הפחות טוב. מניסיון, מדובר בסיטואציה לא נעימה.
פער בין יישובים - בהכללה גסה, עם יד הלב, ובווידוי שכולו גילוי נאות, כי לא חקרתי את הנושא לעומק - אפשר אולי להניח שביישוב, שמשויך במדד החברתי-כלכלי לאשכול 10 (כן, יש כמה כאלו בארץ) להורים יש יותר אמצעים ואפשרות "להשקיע" במתנות לצוותי החינוך מלהורים ביישוב, המשויך לאשכול 4. זה לא מתיישר בעיני עם העובדה, שלכל מחנך באשר הוא, שעושה עבודת קודש, מגיע באופן שווה.
פער בין הילדים בכיתה - תמיד יהיו הורים שיוסיפו עוד מתנה למתנה, שניתנת על ידי ועד ההורים. מעין מתנה חמודה מטעמם, כזו שתעזור אולי "לעכל" את הילד שלהם לאורך השנה. המתנה תימסר באמצעות ילדם בהתרגשות, לפעמים לעיני החברים האחרים בכיתה. ומה כל זה אומר על אלו שלא הביאו מתנה אישית? שהם פחות מעריכים?; אני אלך רחוק יותר ואציין גם פער בין ציפייה למציאות - בין מה שציפיתי ורציתי לקבל כמורה/גננת לבין מה שקיבלתי. לא קל לקלוע לטעמם של אנשים או לדייק את מה שהם צריכים, ובטח שתקציב מוגדר ומוגבל מוסיף לקושי.
לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet
בואו "נחסוך" קצת לעצמנו, ההורים. הרי יש לנו לשלם שכירות או משכנתה, ארנונה, חשמל, מים, גז, תשלומי חובה לבית ספר, ספרים וציוד, צהרונים, מורים פרטיים, קייטנות, מטפלות, חוגים, תקשורת, אוכל, תחבורה, בילויים וחופשות, והנה לכם הזדמנות לחסוך.
אז נכון, זה לא מה שייעשה אותנו עשירים, אבל שהמדינה ומשרד החינוך ייקחו אחריות על העובדים שלהם, ויתגמלו אותם כמו שמגיע להם. ואם אנחנו מתעקשים לא ללכת בנתיב הבטוח של "חיסכון", אפשר לנתב את אותו סכום לטובת הילדים, לטובת פעילות חברתית כזו או אחרת, שתתרום לגיבוש.
נקודה אחרונה למחשבה - יש אלטרנטיבות. יש דרכים נוספות, מרגשות לא פחות, להביע הערכה למורה, חיבה לגננת, תודה לסייעת: ברכת וידיאו מצולמת של כל הילדים, זר פרחים, ארוחת בוקר מפנקת בכיתה, אלבום שכולו תמונות משותפות, ציורים וברכות או אלבום מתכונים ובו מתכון נבחר מכל משפחה. יתרה מזאת, לא חייבים לתזמן את התודה לפי לוח השנה, חגי ומועדי ישראל. אפשר גם מדי פעם לחייך, לחבק, להגיד תודה, אבל בעיקר - להביע כבוד לאורך כל השנה למקצוע ולהשקעה.
סמדר גורדון היא אימא לשלושה ילדים ונציגה בוועדי הורים מזה עשר שנים
משפטים שהורים שאלו מורות במהלך השנה: