המעון שבו מתה הפעוטה החליף שם: "מנסים לנתק כל זיקה ליסמין"
הפעוטון "מאשה והדוב" בפתח תקווה, שבו מתה הפעוטה יסמין וינטה לאחר שהסייעת הטיחה אותה על המזרן ושכבה עליה, החליף את שמו ל"מיקי מאוס". עורך הדין שמייצג את ההורים של וינטה אמר: "אמא שלה ראתה את השלט החדש והייתה בהלם שמנסים לפתוח את הגן תחת שם אחר"
יסמין וינטה בת השנה וחודשיים על המזרן, זרקה עליה שמיכה, נשכבה עליה, וצפתה במכשיר הסלולר עד שמתה - שינה את שמו במפתיע. הגן נקרא עד כה 'מאשה והדב', אולם היום (ה') הוצב בכניסה לפעוטון שלט חדש, עם השם 'מיקי מאוס'. ברשתות החברתיות, בהן מתועד השלט החדש, הגיבו בתדהמה. "אמהות, שימו לב! מהר מהר רצו להחליף את השלט של המעון", נכתב בשלט.
הפעוטון בפתח תקווה, שבו על פי החשד סייעת הטיחה את
אתמול הודיעה המשטרה כי בסרטון נראית הסייעת מהפעוטון בפתח תקווה סוחבת את יסמין וינטה ביד אחת, הולכת איתה תלויה באוויר ומשליכה אותה בחוזקה לקרקע. פניה נחבטו במזרון. אחר כך זרקה עליה שמיכה, וכשהפעוטה החלה לזוז הפכה אותה הסייעת שוב, כיסתה אותה ונשכבה עליה בחוזקה עד שחדלה לנוע. עורך דינה אמר בתגובה: "נברר אם יש קשר סיבתי בין מעשיה לבין מות הפעוטה"
שני מספרי הטלפון בשלט החדש אינם זמינים ובכל פעם שהתקשרנו לא היה צלצול. גם הטלפון הנייד בשלט הישן לא היה זמין ואילו הטלפון הקווי בפעוטון מצלצל אך אין מענה.
רחלי מרציאנו שראתה את השלט החדש ותיעדה אותו, העלתה פוסט בפייסבוק שקיבל שיתופים רבים. בפוסט שהיא פרסמה נכתב "איך אפשר להמשיך ככה? הורים שולחים ילדים למסגרת והילדים לא חוזרים, לא מתאונה, התעללות. צריך לעשות לזה סוף, כשהולכים להתקבל לעבודה צריך ניירות, מבקשים תעודות יושר, ויתור סודיות לתיק רפואי. אבל בגנים ובמעונות - לעבוד עם נפשות חסרי ישע, תינוקות שכל מבוקשם זה חיבוק, ליטוף, ורוגע, טיפול מסור - כל אנלפבתית מתקבלת לעבודה כאילו התינוקות האלה הפקר. חובה להוציא חוקים חדשים שאישה שעובדת כסייעת תהיה מהטופ שבטופ, ללא עבר פלילי, אחרי בדיקות רפואיות. ויתור סודיות לתיק רפואי. שלא יעבדו נשים מתחת לגיל 21 ותהיה עדיפות לנשים בעלות השכלה, וגם לדאוג לשכר הוגן למטפלות".
"החלפת השמות מעידה על הקלות הבלתי נסבלת של אוזלת היד", אומרת יערה שילה, מקואליציית חינוך מלידה. "רק בגיל הרך אין פיקוח, אין הסדרה ואין שום רגולציה, ואז כל אחד עושה מה שהוא רוצה. כל אחד יכול להקים מסגרת, וזה מזעזע. שינוי השם מדגיש את זה שבתחום הפעוטונים איש הישר בעיניו יעשה. הפעוטונים נהיו הפקר כי המדינה לא לוקחת עליהם אחריות. רק 23 אחוז מהילדים בגילאי 0 עד 3 נמצאים במסגרות מפוקחות".
בתוך כך, בשעות האחרונות מתארגנת מחאת הורים בעקבות המקרה הטרגי בפעוטון. בקבוצת הפייסבוק "נאבקים ונלחמים למען הילדים", בה חברים כמעט 14 אלף משתתפים, נערכים לקראת סדרת הפגנות שתיערכנה בכמה מוקדים ברחבי הארץ. בקבוצה כותבים הורים על הפגנות ספונטניות במחאה על אוזלת היד בטיפול בילדים בפעוטונים. בקבוצה עלו טענות, בין היתר, על היעדר הסדרה ופיקוח בפעוטונים ועל היעדר הכשרה של חלק ניכר מהעובדות והעובדים בהם.
"הגיע הזמן לשנות את שיטת החינוך", כתב אחד ההורים בקבוצה. "צריך שיהיה מנגנון של בקרה וסינון של מטפלות כמו בקבלת נשק", כתבה אמא נוספת. בקבוצה חולקים ההורים את החששות שלהם בכל הנוגע לשהות של ילדיהם בפעוטונים, וזאת לאור העובדה שבגילאים 0 עד 3 – רוב הפעוטונים בישראל הם פרטיים, והפיקוח עליהם נעשה בהיקף מצומצם.
"לא משנה אם יהיו מצלמות, צריך לשנות הרבה דברים בפעוטונים", אומרת אם לילד בפעוטון בפתח תקווה. "כמו שיש משרות בהן בודקים את המצב הנפשי של המועמדים, אז שיבדקו גם את המטפלות והגננות של הילדים שלנו. אני מרגישה שהילד שלי בטוח, אבל יש הורים אחרים שבאופן כללי לא רגועים. יש כאלה שרוצים לשלוח את הילדים לפעוטון ופוחדים. הם מעדיפים להשאיר את הילדים בבית. גם בגנים של ילדים בגילאים יותר מתקדמים המצב לא יותר טוב, זה המצב כשאין פיקוח, וכל אחד יכול לפתוח פעוטון בבית שלו בלי פיקוח".
האם דורינה וינטה התראיינה היום לאולפן ynet. "ראיתי כמה קטעים מהתיעוד, לא הייתי מסוגלת לצפות בזה עד הסייעת אמרה שהיא ניסתה להעיר אותה וניסתה להציל אותה, אבל התנהגה כאילו כלום לא קרה. יסמין הייתה הכול בשבילי אני בוכה כל היום".