דיווח ערבי: חיזבאללה פועל להקמת כוח צבאי של חמאס בלבנון
העיתון המזוהה עם מתנגדי חיזבאללה בלבנון דיווח כי ישראל העבירה לאו"ם מידע מודיעיני ולפיו הארגון פועל לאימון אלפי "לוחמים פלסטינים" ולהקמת מפעלים לייצור טילים ורקטות על אדמת לבנון. משרד החוץ מאשר באופן חריג: "הנושא קבוע על סדר היום"
העיתון "אל-ג'ומהוריה" הלבנוני דיווח הבוקר (שבת) כי בשבועות האחרונים ישראל עושה מאמצים באו"ם כדי להעלות לדיון את סוגיית הקשרים בין חיזבאללה לחמאס. על פי הדיווח, מדובר בקשרים אשר מדאיגים את ישראל.
לפי העיתון, שמזוהה עם המחנה בלבנון שמתנגד לחיזבאללה, ישראל העלתה בפני האו"ם אינדיקציות ולפיהן קיים קשר לוגיסטי-צבאי בין חמאס לחיזבאללה, בחסות איראנית. על פי הדיווח, המטרה מאחורי הקשרים האלה היא הקמת כוח צבאי שלם של חמאס על אדמות לבנון, כולל מפעלים לייצור טילים ורקטות, וכוח צבאי שיכיל אלפי "לוחמים פלסטינים".
משרד החוץ של ישראל, כך נטען בעיתון, העביר פנייה למועצת הביטחון של האו"ם וגם לאו"ם, אשר הכילה מה שהוגדר כ"מידע מודיעיני" כדי לבסס את ההשערות האלה. עוד עולה כי בפנייה ישראל הסתמכה על דברי הנהגת משמרות המהפכה באיראן, שמוכיחים כי לאיראן כוונות להשתמש בלבנון כנקודה לריכוז כוחות כדי להתחיל מלחמה נגד ישראל בהשתתפות לוחמים מכל רחבי העולם.
לפי המידע המודיעיני שהועבר, חיזבאללה הקים מחנות אימון בלבנון עבור החמאס, וזאת בפיקוח של חיזבאללה בידי אחד הבכירים של הארגון, המכונה מ.ח. שהוא גם אחד המבוקשים על ידי ישראל. עוד מפורטות שתי הדרישות, לכאורה, של ישראל מהאו"ם.
הדרישה הראשונה היא שהאו"ם יחקור את קשרי חיזבאללה-חמאס כהפרה של החלטה 701, ושיקחו זאת בחשבון בעוד כמה חודשים כאשר יהיה דיון של האו"ם בנוגע לחידוש משימת יוניפי"ל בדרום לבנון. הדרישה השנייה היא להכליל את הקשרים עם חמאס תחת הקריאה הבינלאומית לחיזבאללה שיפסיק את הפעולות שלו מחוץ ללבנון, בהן הפעולות שלהם בסוריה, עיראק ותימן.
אמש נאם מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה ואמר כי "גם אם העולם כולו יתאחד כדי להוציא אותנו מסוריה - לא נצא ממנה". הוא הוסיף כי כוחותיו יישארו במדינה השוסעה "עד שההנהגה הסורית תגיד לנו אחרת". לדברי נסראללה, "ישראל רוצה לשנות את המערכה מול סוריה. כעת היא מעוניינת להוציא את איראן וחיזבאללה מסוריה. ציונים - תודו שנכשלתם במערכה ובניסיון לפגוע בציר ההתנגדות בסוריה".
ממשרד החוץ הגיב באופן חריג על הדיווח הערבי, ומסר: "הנושא נמצא על סדר היום של ישראל באו"ם ועולה באופן קבוע, בפגישות, במכתבים רשמיים ובנאומים, הן בפני מזכירות האו"ם ומועצת הביטחון".