העולם חגג עם ישראל: "מצעד הגאווה הגדול במזה"ת"
כלי תקשורת בכל העולם דיווחו על מצעד הגאווה בת"א ורבע מיליון משתתפיו. "ישראל מהיעדים הידידותיים ביותר לגייז – בניגוד גמור למזרח התיכון", נכתב בסוכנות AP. אבל השנה לצד המחמאות הועלו גם תהיות: "70 ק"מ מהחגיגה נהרגו פלסטינים, וישראל מואשמת ב-Pinkwashing"
מצעד הגאווה התל-אביבי גרם בסוף השבוע לתקשורת העולמית – כמדי שנה – להפנות זרקור חיובי אל הנעשה בישראל. עיתונים, ערוצי טלוויזיה ואתרי חדשות מאמריקה ועד מזרח אירופה דיווחו על האירוע הגדול ביותר של הקהילה הגאה אי פעם במזרח התיכון.
"גברים חטובים בתחתונים לבנים ואוזני ארנב ורודות התנועעו ביום שישי ברחובות תל-אביב לצד מלכות דראג ואחרים", דיווחה סוכנות הידיעות AP, שכתבותיה מתפרסמות כלשונן באלפי כלי תקשורת ברחבי העולם. "הם נעו לצלילי מוזיקת טראנס רועשת במצעד הגאווה השנתי – האירוע הגדול מסוגו באזור". AP ציינה כי "ישראל הפכה בשנים האחרונות לאחד היעדים העולמיים הידידותיים ביותר לגייז – בניגוד גמור למתרחש בשאר המזרח התיכון, אזור שבו לעתים קרובות התרבות הגאה נתקלת ביחס לא סובלני ואפילו סובלת מרדיפות".
קורדליה לנג, תיירת מגרמניה, צוטטה ב-AP: "תל-אביב היא עיר תוססת מאוד, זו עיר שמחבקת את כל מה שקשור להומואים, ללסביות וללהט"בים". שריף עוואד, משתתף ערבי-ישראלי במצעד הגאווה, אמר לסוכנות: "אין הבדל בין אדם לאדם – תרבות, צבע, לאום. זה פשוט לא משנה. כולנו בני אדם, זה מה שמשנה. אהבה היא אהבה, אז האהבה מנצחת!".
עם זאת, בסוכנות ציינו כי אווירת החג בתל-אביב הייתה מנוגדת מאוד למתחולל 70 ק"מ משם, בגבול רצועת עזה, שם נהרגו אתמול ארבעה פלסטינים מאש צה"ל. ב-AP נכתב כי יש הטוענים שישראל עושה "Pinkwashing", כלומר מנצלת את הסובלנות שלה ללהט"בים כדי להדוף ביקורת על המדיניות שלה נגד הפלסטינים.
ניסוח חיובי אך מתובל בביקורת הופיע גם בסוכנות הידיעות רויטרס, שהעבירה לרחבי העולם רשמים ותמונות מהמצעד. "חוגגים מניפי דגלים בצבעי הקשת הציפו ביום שישי את תל-אביב למצעד השנתי שישראל מציגה כראיה לערכים הליברליים שלה, כשברקע הביקורת הבינלאומית על התגובה הקטלנית שלה למחאות בעזה", נכתב בדיווח. רויטרס ציינה כי "זכויות הלהט"בים בישראל אינן שגרתיות במזרח התיכון השמרני כל כך".
בכתבה של רויטרס צוין כי ישראל מנסה לעתים קרובות להדגיש עד כמה היא ליברלית ביחס לאויבות שלה באזור, וצוטט בה דובר של משרד החוץ הישראלי שכתב בטוויטר כי בעוד ישראל מתעוררת למצעד הגאווה 2018, שבו חוגגים את הסובלנות והקבלה – מחבלי חמאס בעזה בתמיכת איראן מתעוררים כדי להרוג ישראלים תוך שימוש בנשים ובילדים כמגן אנושי. הן רויטרס והן AP דיווחו כי 250 אלף איש השתתפו במצעד.
בסוכנות הידיעות האיטלקית ANSA דיווחו כי במצעד משתתפים לפחות 200 אלף בני אדם וכי זהו מצעד הגאווה הגדול ביותר במזרח התיכון ובאסיה. "החגיגה צפויה להימשך כל הלילה, ובין האורחים תהיה נטע ברזילי, הזוכה הישראלית של האירוויזיון האחרון", נכתב בידיעה.
העיתון הספרדי הגדול "אל-פאיס" הקדיש למצעד הישראלי גלריה שלמה תחת הכותרת "ביום השנה ה-20 – תל-אביב גאה יותר מאי פעם". בעיתון ציינו כי 20 שנה עברו מאז מצעד הגאווה הראשון בעיר, וכי תל-אביב קנתה לעצמה מעמד של של עיר להט"בית ייחודית במזרח התיכון.
בעיתון המצרי "אל-מסרי אל-יום" דיווחו כי בתל-אביב נערכה אתמול "צעדת החד-מיניים" וכי השתתפו בה יותר מרבע מיליון איש, בהם רבים מרחבי העולם. "הם קראו להכיר בזכויותיהם ולסיים את הכיבוש הישראלי בשטחים הפלסטיניים", נכתב בידיעה.
בשולי המצעד אכן נערכה הפגנה של פעילים ופעילות המאשימים את ישראל בהסטת תשומת הלב מיחסה לפלסטינים בעזרת הבלטת הפתיחות היחסית שלה לקהילה הגאה. המפגין זיזו אבו אל-חאווה אמר לסוכנות הידיעות הספרדית Efe: "ישראל משתמשת בקהילה הגאה כדי להשלות את העולם שהיא מכבדת זכויות אדם, בעוד היא שוללת את הזכויות ממיליוני פלסטינים הכבושים בארצם והורגת מפגינים בעזה. השתתפות במצעד הגאווה היא השתתפות בפינקווש הזה".