בחדר הכושר אמרו לחולה הפסוריאזיס: אל תיגע במכשירים
עינם בן ה-19, שסובל מפסוריאזיס, התבקש על ידי מנהל חדר הכושר שבו הוא מנוי להתאמן בביגוד ארוך שיחצוץ בינו ובין מכשירי ההתעמלות. הניסיונות להסביר שהמחלה אינה מידבקת לא הועילו. עינם: "נפגעתי. גרמו לי להרגיש שונה". חדר הכושר: "מתנצלים אם נפגע. ניסינו לדאוג לבריאות של עינם"
עינם מנוי בחדר הכושר של הקאנטרי ברמת רחל R Club מזה כשנתיים. לדבריו, אחת המנויות של המועדון התלוננה בפני המנהלים כי היא אינה רוצה להשתמש במכשירי הכושר שבהם נגע עינם.
בעקבות התלונה התבקש עינם על ידי אחד מהמדריכים לנקות את המכשירים לאחר שנגע בהם. "הסברתי לו שפסוריאזיס היא לא מחלה מידבקת ואין כל סיבה להחריג אותי מיתר המנויים", מפרט עינם, החבר באגודת הפסוריאזיס הישראלית.
עוד כתבות בנושא:
הבדיחה של רמי ורד על חולי הפסוריאזיס - וההתנצלות
המדריך המעודכן: כל הטיפולים לפסוריאזיס
טיפולים פורצי דרך לפסוריאזיס וקרוהן
ההסבר של עינם לא שכנע את המדריך והוא נלקח לשיחה עם מנהל חדר הכושר. "הוא אמר בשיחה שמעכשיו אני מחויב להתאמן עם מכנסיים ארוכים שמכסים את הנגעים. הוא אמר שמדובר בפצעים פתוחים שהמראה שלהם לא אסתטי. הסברתי גם לו שזה לא פצע פתוח ואין כל חשש במגע עם העור, אבל זה לא עזר. הוא רמז לי שמי שלא ממלא את ההנחיות לא נשאר בחדר הכושר".
עינם מוסיף ומתאר כי מנהל חדר הכושר ניסה להסביר לו שלבישת מכנסיים ארוכים בחדר הכושר נועדה למנוע הזדהמות של הנגעים. "זו שטות גמורה", מטיח עינם, "הנגעים לא יכולים לזהם או להזדהם. נותרו לי עוד מספר שבועות עד לתום המנוי. אחרי שהוא ייגמר לא אחדש אותו".
עינם מספר שזו הפעם הראשונה שבה הוא נתקל ביחס שגרם לו להרגיש שונה מאחרים בגלל המחלה. "בחיים לא נתקלתי ביחס שונה בשל הפסוריאזיס ואני מקווה שזו גם הפעם האחרונה. אני לא חושב שהמחלה שלי צריכה להיות מקור לבושה".
פסוריאזיס אינה מחלה מידבקת ואין כל חשש במגע ישיר עם הנגעים.
"מדובר באפליה על רקע בריאותי"
מ-R CLUB נמסר בתגובה: "רווחת לקוחותינו ובריאותם עומדת בראש סדר העדיפויות של צוות המתחם. אם נגרמה עוגמת נפש כלשהי לעינם אנו מצרים על כך ומתנצלים. בשל הרצון למנוע זיהום של פצעיו הפתוחים והמדממים של עינם ומתוך דאגה כנה לסטריליות ולבריאות של עינם כמו גם לרווחת עשרות המנויים האחרים שהיו במקום באותה עת, פנה מנהל מכון הכושר לעינם בדיסקרטיות וברגישות והציע לו להגיע להבא עם בגדים ארוכים שימנעו זיהום אפשרי. אם הדבר פגע בעינם, שוב, אנו מתנצלים על כך".
יונה קציר, מנכ"לית אגודת הפסוריאזיס הישראלית מסרה בתגובה למקרה: "כשעינם פנה אלינו, הזדעזענו מהמקרה. מדובר באפליה בוטה ונידוי על רקע בריאותי. פסוריאזיס היא לא מחלה מידבקת. זו עובדה מדעית ידועה ואפילו יש לנו באגודה אישור ממשרד הבריאות שאנחנו שולחים למי שמבקש.
"אני קוראת לכל חולי הפסוריאזיס שנפגעו מאפליה או בירוקרטיה בבריכות שחייה, מכוני כושר, מספרות וכדומה, לפנות אלינו ולא להתמודד לבד עם הבעיה. בשנים האחרונות שמנו לב שהאפליה פוגעת בעיקר בילדים ובני נוער, שנוטים להיות פגיעים יותר מאיתנו, המבוגרים. בחופש הגדול נערוך קייטנת פסוריאזיס, שבה נצייד את הילדים בכלי התמודדות חברתיים ונעצים אותם להתמודדות בחי היומיום.
"אני רוצה להזכיר לציבור שאנחנו לא מצורעים ולא מדביקים. אין אפשרות לחלות בפסוריאזיס על ידי קירבה פיזית אלינו. המחלה לא עוברת במגע ולכן אין מניעה לבלות איתנו במסגרות שונות. אין גם בעיה לאכול, לשתות מאותם כלי אוכל, או לבוא במגע עם סדינים, מגבות, ספות או מיטות. גם אין חשש לחבק, לנשק או לקיים מגע אינטימי עם חולה פסוריאזיס".