שתף קטע נבחר

 

לקראת פינוי "נתיב האבות": "מי שרצה להרוס 15 בתים - יקבל 350"

השרים נפתלי בנט ואיילת שקד השתתפו בעצרת בגוש עציון לפני פינוי המאחז מחר. "אין מילה אחרת למעט 'אבסורד'", אמר בנט. שקד: "הפינוי - החלטה שגויה של בג"ץ". יו"ר מטה המאבק של "נתיב האבות": "לא נהיה אלימים, אך יש לזכור שנעשה עוול למשפחות"

 

 

היערכות לפינוי "נתיב האבות"

היערכות לפינוי "נתיב האבות"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מחר (ג') צפויים כוחות הביטחון לפנות את 15 המשפחות מהמאחז "נתיב האבות" שבגוש עציון. הערב קיימו התושבים עצרת מחאה שבה השתתפו אלפים, בהם השרים נפתלי בנט ואיילת שקד (הבית היהודי), אישי ציבור ובני נוער. המשתתפים קראו לציבור הרחב להגיע למאחז ולהביע מחאה נוכח "הריסת יישובים בארץ ישראל".

 

"מי שרצה להרוס 15 בתים יקבל, בעזרת השם, 350 בתים על הגבעה הזאת", אמר בנט. "תושבי שכונת 'נתיב האבות' וכל מי שהתיישבות בארץ יקרה לו, לא יכול להבין. אין מילה אחרת למעט אבסורד", הוסיף השר - והמשיך: "שאלה אותי אחת הנערות 'למה'. לא ידעתי מה לענות. אין תשובה, אין סיבה ואין הגיון. לפעמים בג"ץ הוא נורא אקטביסט בעניין זכויות אדם, אבל כשמדובר בזכויות התושבים כאן - פתאום בית המשפט נעשה פאסיבי".

 

 עצרת התנחלות נתיב האבות (צילום: רפי קוץ)
עצרת לקראת פינוי "נתיב האבות"(צילום: רפי קוץ)

הפקה ראשית, (10.06.18 11:04] ()

חלקה 91, נתיב האבות (צילום: מטה נתיב האבות)
"חלקה 91"(צילום: מטה נתיב האבות)

לדברי בנט, "לצערנו, מחר הבתים יפונו. במקביל, כבר הקמנו את המשך השכונה והמערכה כולה תוכתר כהצלחה כשהבטחת ראש הממשלה תקויים במלואה ותוקם שכונה ענקית על הגבעה הזו".

 

שרת המשפטים איילת שקד נשאה גם היא דברים בעצרת: "הפינוי נובע משגיאה קשה. תחילתה בתשובת מדינה שגויה שניתנה לפני כמה שנים - אך את זה תיקנו מהשורש - וסופה בהחלטה שגויה של בג"ץ. הבשורה היא שכאן זה נגמר. בשלוש השנים האחרונות שינינו את השיח: במקום לשאול 'מתי מפנים?', היום שואלים 'איך מסדירים?'".

 

על-פי ההערכות והסיכומים בין התושבים לנציגי הצבא, הפינוי לא צפוי לגרור אלימות והפרות סדר המוניות בדומה לאירועי עמונה ועפרה והתושבים צפויים לעבור לקרקע שהוסדרה עבורם, המכונה "חלקה "91", שנמצאת כמה מאות מטרים דרומית למאחז. התושבים יישהו בחלקה לתקופה של כשלוש שנים - והביעו תקווה כי בזמן הזה תוסדר הקרקע שעליה יושב המאחז.  

 

 עצרת התנחלות נתיב האבות (צילום: רפי קוץ)
בנט ושקד בעצרת, הערב(צילום: רפי קוץ)

מטה המאבק: "לא נהיה אלימים"

מתן יחזקאלי, יו"ר מטה המאבק של "נתיב האבות", אמר הערב: "אנחנו לא אלימים. לא תראו כאן נערים על הגגות וגם לא ירביצו לשוטרים או ישליכם לעברם אבנים". עם זאת, הוא הוסיף כי "צריך להבין שנעשה כאן עוול נוראי למשפחות".

 

פינוי "נתיב האבות" מגיע בעקבות החלטת בג"ץ מספטמבר 2016, שלפיה הבתים במאחז נבנו באופן בלתי-חוקי. את העתירה לבג"ץ הגישו אנשי "שלום עכשיו", שאליה צירפו גם פלסטינים מהכפרים הסמוכים הטוענים לבעלות על הקרקע. לאחר בירור מעמד האדמות, הציגו תושבי "נתיב האבות" את "מפת התולעים", שם טענו כי רק חלק קטן מהאדמות אינן מוגדרות כאדמות מדינה.

 

במהלך השנים האחרונות ניהלו אנשי המאחז מאבק משפטי והציגו שלל פתרונות שאף אחד מהם לא התקבל. במקביל למאבק המשפטי, הם פנו לאנשי לשכתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושם, יחד עם נציגי הבית היהודי, גובשה פשרה בדמות "חלקה 91" לתקופה זמנית. זהו למעשה הפינוי הגדול השלישי מאז פברואר 2017 - אז פונה היישוב עמונה. כמה חודשים אחר כך פונו תשעת הבתים בעפרה.

 

מ"שלום עכשיו" נמסר כי "לאחר 17 שנות גזל, ושנים של התחמקויות, דחיות, מניפולציות וגרירת רגליים, הצדק ייעשה והקרקע הפרטית תפונה כפי שפסק בג"ץ. אנו תקווה כי הפינוי יעביר מסר ברור שעבריינות אינה משתלמת, ושיידע כל מי שגוזל אדמה ובונה בניגוד לחוק כי דינו להתפנות. אנו קוראים למערכת הביטחון לאפשר לבעלי הקרקע הפלסטינים המחכים 17 שנים לשוב לאדמתם לאחר הפינוי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי קוץ
העצרת נגד פינוי נתיב האבות
צילום: רפי קוץ
מומלצים