שתף קטע נבחר
 

מכרזים, מכוני אבחון ושאר אי-דיוקים

הנתונים הלא בדוקים על "תפירת מכרזים" לתפקידים ציבוריים, הטענות שלא נמצאו להן סימוכין והזלזול במכוני המיון. דובר נציבות שירות המדינה עונה לטור של ציפורה חלפון

 

אילוסטרציה  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה (צילום: shutterstock)

בתגובה ל"אחרי 22 מכרזים שלא קיבלתי - יצאתי למלחמה" מ-11 ביוני

 

הטור של ציפורה חלפון רצופה אי-דיוקים בלשון המעטה, ומתעורר הרושם שהליכי המיון שעברה בוצעו עבור ארגון אחר ואינם קשורים לנציבות שירות המדינה. בדיקת הנתונים העלתה כי המשרה המצוינת "מנהיג/ה חינוכי/ת לניהול כפר נוער" כלל לא פורסמה דרך נציבות שירות המדינה (נש"מ), ובהמשך לכך גם לא בוצעו עבורה תהליכי מיון דרך נש"מ.

 

 

גם טענתה של הכותבת על כך שהתייצבה כ-20 פעמים במכוני המיון אינה נכונה. הנתונים מצביעים על כך כי בטווח זמן של 3.5 השנים האחרונות התייצבה הכותבת ארבע פעמים בלבד במכון המיון (עבור מכרזי נציבות שירות המדינה). האזכורים בכתבה לגבי הרשומות בחוות הדעת כלל אינם משקפים את התכנים המופיעים בחוות הדעת שהופקו בעקבות בחינתה לתהליכי מיון בנציבות שירות המדינה.

 

בהתייחסות לטענות אחרות שצוינו בכתבה, מצאנו לנכון לציין את העובדות ולהעמיד את הדברים על דיוקם.

 

המיונים לתפקידים בשירות המדינה מבוצעים על ידי שני מכוני המיון הגדולים והמובילים בישראל, העורכים מיונים למאות ארגונים ציבוריים ופרטיים במשק הישראלי. אחד היתרונות המרכזיים של שימוש במכון מיון הוא הערכה ומתן ציונים באמצעות גוף מקצועי ואובייקטיבי שהינו חיצוני לשירות המדינה, חף מאג'נדות פוליטיות כאלה ואחרות ומניסיונות ל"תפירת מכרזים".

 

כל המיונים הנערכים עבור מכרזי נציבות שירות המדינה, מבוצעים על ידי פסיכולוגים בעלי הכשרה מתאימה ומומחיות מוכחת, זאת בהתאם לדרישה מקדמית בחוזה ההתקשרות מולם. מקוממת התייחסותה הכוללנית והפשטנית של הכותבת לפרופסיית הפסיכולוגיה התעסוקתית ולאנשי המקצוע העוסקים במלאכה. חוות דעת שאיננה מחמיאה אינה עילה לפסילת תחום עיסוק אקדמי ומקצועי במחי יד. מקוממת לא פחות התייחסותה המנמיכה של הכותבת לגילם של אנשי המקצוע במכון וגובלת בגילנות (ageism).

 

מגוון התפקידים הקיימים בשירות המדינה מצריך מערכות מיון מודולריות, המותאמות לדרישות התפקיד הנידון. בהתאם גם חוות הדעת משתנות מתפקיד לתפקיד בהתאם לדרישות המופיעות בו ואינן גנריות.

 

בסיום הליך המיון נכתבת חוות דעת על המועמד, המשקפת את תפקודו ביום המיון ביחס לדרישות התפקיד הנידון. בניגוד לנאמר, חוות הדעת מועברת במלואה באופן אוטומטי למועמד, כך שבאפשרותו להתעדכן ולקרוא אותה ללא תשלום או בקשה יזומה מצידו, דרך כניסה למערכת הגיוס האינטרנטית.

 

קצרה היריעה מלהתייחס לטענות מופרכות נוספות שהועלו במסגרת הכתבה, כגון התייחסות בחוות הדעת למאפיינים שאסור בתכלית האיסור להתייחס אליהם במסגרת האבחון התעסוקתי על פי חוק (כגון גיל, צבע עור, מבטא, מראה וכו'), וכמובן שאין להם כל קשר למידת ההתאמה לתפקיד; שימוש במבחני ציור שונים, שאינם כלולים בהליכי המיון של נציבות שירות המדינה; וזמינות של שתייה וכיבוד קל במכון ומתן הפסקות מסודרות, המוסדרים כחלק מסדר היום הקבוע במכון המיון.

 

  • אריה גרינבלט הוא דובר נציבות שירות המדינה

 

מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים